Keskustelut Metsänomistus HS. Heikki Ala-Aho

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
  • HS. Heikki Ala-Aho

    Käykääpä lukemassa tämän ”metsänomistajan” mielipide kirjoitus 06.04 hesarista. Paikallinen luonnonsuojelija omilla sivuillaan tämän julkaisi myös. Kirjoitin pitkähkön vastineen tästä ja jopa tämä suojelija oli sitä mieltä, että lähettäisin tämän vastineeksi tähän artikkeliin. Tuli mieleen AJ , joka on aiemminkin tuonne kirjoitellut, ehken sanan säiläsi on vielä parempi🤔🤔

    Tuossahan annetaan tietoisesti väärä kuva vähennyksen kokonaishyödystä ja unohdetaan myös kirjoittaa, että tilan myynnissä tämä lasketaan voittona, joten käytännössä se palautetaan verottajalle.

  • Riippumaton ajattelija

    Scientist voi olla jäljillä.. se on tuo metsävähennyksen korotus vähän niinkuin markkinointikampanja puunmyynnille, varsinkin jos metsävähennykset on jo käytetty aiemmin.

    MaalaisSeppo

    Todennäköisesti metsävähennyksen korotus, jos hyväksytään, astuu voimaan ensi vuonna. Eli ne, joilla ko vähenys on syöty loppuun, panttaavat myyntiä ensi vuoteen. Hidastaa myyntiä tänä vuonna, jolloin huonon talven jälkeen on puusta pulaa.

    isaskar keturi

    scientologi taitaa olla enempi hankkinut pätevyytensä kateustieteissä kommentin perusteella. Vieläkö johonkin uppoaa alennusmarkkinointi – oikeaa hintaa ei katsotakaan, kunhan alennusprosentit on korkeat…

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Ilmeisesti monikaan palstalainen ei ole kiinteistöjä ostanut, kun vertaa tässäkin asiassa perintöveroon. Ostaessa on tilasta maksettava 100% hinta, josta metsävähennys sitten tehdään. Perinnöstä taasen 0-34%. Yritys yleensä saa ostot poistoina 100%, joten 75% on parempi ostotilalliselle kuin 60%. Metsävähennys kannustaa tilakoon kasvattamiseen, jos myyt tilan vapailla markkinoilla, niin käytetty metsävähennys katsotaan tuloksi. Tilahintoja kyllä nostaa, siitä hyötyy myyjät. Itsellä/ meillä on keskimääräistä enemmän kokemusta metsätilamarkkinoista ja metsävähennyksen hyödyntämisestä.

    PenttiAKHakkinen

    Metsäkupsa sanoi, että tilan myynti katsotaan tuloksi. Minua sukutilallisena tällainen asia kuin metsävähennys, ei kosketa. Voi poistaa koko vähennyksen, niin metsärahastoilta loppuu tuki.
    Sanoisin kuitenkin, että tuskin metsävähennystä tuloksi luetaan, jos omistaa metsän yli 10 vuotta. Ja 10 vuotta on aika lyhyt aika metsäsijoituksessa ainakin metsän kannalta.

    MaalaisSeppo

    Omistusajalla ei ole vaikutusta metsävähennyksen käsittelyssä metsätilan myyntivoiton verotuksessa.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Pentti kyllä metsävähennysasiassa metsässä, Seppo asiat taasen tietää. Tietääkseni metsärahastoilla ei ole kyseistä metsävähennys oikeutta, yhteismetsillä kylläkin.

    hikinen94 hikinen94

    Joo, vain luonnollinen henkilö, kuolinpesa jne.. on oikeutettu metsävähennykseen.

    PenttiAKHakkinen

    Noista metsärahastoista. Kerran törmäsin karttapalvelussa omituiseen kiinteistötunnukseen. Oli UPM n yhteismetsä. Ymmärsin, että se oli jonkun UPM rahaston omistuksessa. Miten lienee. Yhteismetsällä on metsävähennysoikeus ja eikö niillä ole pienempi pääomaverotuskin.

    MaalaisSeppo

    Yhteismetsien vero on 26.5 %. Kummallinen etu. Siinä Purralle pähkinä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)