Keskustelut Metsänhoito Huskin valjaat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
 • Huskin valjaat

  Täytyy antaa tunnustus, että huskulta löytyy tänä päivänä parhaat valjaat. Kaiken lisäksi ne on mainiot taimen istutuksessa 😀 Nimittäin kokeilin liittää taimivakan niihin ja kylläpä helpotti kummasti. Olen aina ihmetellyt vakan huonoa ergonomiaa, olkapää on tulessa, kun päivän sitä kantelee. Eipä ole enää 😀

 • Pihkakintas

  Samat sanat!👍

  pihkatappi pihkatappi

  Kiitti vinkistä. Vielä kun saisi pari laatikkoa selkään valjaiden kannateltavaksi tarvittaessa.

  husku550xp

  Harmivain että stilhin x-treem valjaat ovat paremmat. Huskin valjaat olivat parhaat. Nyt kävin hakemassa nuo dolmarin valjaat testattavaksi kun oli voittanut testeissä ainakan nuo huskin valjaat.

  pihkatappi pihkatappi

  Pitäähän niiden erikseen ostettavien valjaiden ollakin paremmat, maksavat pitkälti yli 100 euroa. Ja huskun valjaat ovat kyllä riittävän hyvät ja paljon paremmat kuin stihlin mukana tulevat, joita olen paljon käyttänyt.

  husku550xp

  X-treem valjaat tulevat nykyään mukana, että ei tarvitse niitäkään ostaa erikseen.

  Jätkä

  husku555xp:”Harmivain että stilhin x-treem valjaat ovat paremmat. Huskin valjaat olivat parhaat. Nyt kävin hakemassa nuo dolmarin valjaat testattavaksi kun oli voittanut testeissä ainakan nuo huskin valjaat.”

  -Makuasia, sanoi mäyräkoira. Riippuu pitkälti siitä kuka testailee, myös ruumiinrakenne vaikuttaa sopivuuteen ja istuvuuteen. Valjaat ovat kuitenkin RS-työssä hyvin tärkeässä roolissa, joten minusta voisi parhaimmilla kauppiailla saha olla sahana ja valjaat sitten hinnoiteltuna oman valinnan mukaan, tai vaikka ilman – jos niin haluaa.

  Yleensä ottaen taitaa melkein kaikki valjaat sopia erimerkkisiinkin sahoihin, että ei muuta kuin mielikuvitusta kehiin!

  arto

  x-treem  kovin on pitkä selkälevy. Lyhyellä ihmisellä jää oksiin kiinni kun metsässä kulkee. Pää taittuu mutta se levy ei.  Sitä moni moittinut.

  pihkatappi pihkatappi

  Levyä joutuu sitten leikkaamaan sopivan mittaiseksi, kannattaa tietysti, kun tuonne niskaan jää varmuudella risukuorma eräänkin kerran. Nuo huippuvaljaat Stihlin kylkiäisenä ratkaisee sen että seuraava raivuri on näillänäkymin stihlin 460.

  Metsänmies

  Kuten Jätkä sanoo, makuasia. Toiselle sopivat yhdet ja toiselle toiset. Itse sahailen noilla uusimmilla Stihlin valjailla, hyviltä tuntuvat. Mielestäni  edellisen mallin valjaat sekä Stihlillä, että Husqvarnalla olivat jo hyvät.

  Jätkä

  Myös fysiikka vaikuttaa paljon siihen, mikä kone tai sen valjaat tuntuvat parhaimmilta = ammattimetsurilla tuottoisimmilta.

  Kuitenkin joku on lyhyempi, toinen taaspidempi ja yhdellä on pitkät jalat, toisella suhteessa lyhyet jne.

  Raivuri pitäisikin myydä ilman valjaita ja keuppiaalla olisi valikoima hyviä tai halpoja valjaita, joista voisi ostaa sellaiset, mitkä tuntuvat parhailta.

  Myös sahojen runkoputkia pitäisi voida päästä valitsemaan eri pituisista. Jos on oikea korsto kysymyksessä ja hankkii lyhytputkisimman sahan, niin  siinä terä ylettyy nilkkaan asti. Jos taas on oikea pätkä kyseessä, on jalkojen sisämitta jopa alle 60 senttiä, jolloin esitys työkunnossa tuo mieleen epäilyksen, että siellä Jeessi painaa Öljy-Macin kanssa haavikossa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)