Keskustelut Metsänhoito Hyvä jalkine istutukseen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Hyvä jalkine istutukseen

  Merkitty: 

  Hei, olisiko kenelläkään heittää vinkkejä jalkaystävällisestä kengästä/saappaasta tai pohjallisista kevään istutustöihin. Varpaankynnet kovilla (mustina) perus nokian kontiolla hyvin äkkiä.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jalas nahkakenkä toimi ainakin itellä hyvin kesäisin.

  Puuhastelija

  Mulla on käytössä Sievin polyuretaani kumisaappaat. Joskus olen myös käyttänyt metsurikumisaappaita. Sievin kengissä plussana keveys. Miinuksena pohjan pehmeys ja sen myötä varsinkin kovilla mailla istutettaessa voi tulla jalkapohjat kipeäksi.

  Metsurisaappaassa miinuksena paino, mutta pohja on jäykempi.

  Sieviläisiä pääasiassa tulen käyttämään.

  Gla Gla

  Ihan tavallisilla vaelluskengillä olen istutukset tehnyt. Mikä tahansa tukevapohjainen kumisaapas varmaan toimii sadesäällä. Itselläni on Dunlop Purofortit. Nokian saappaiden laatu on nykyään huono vitsi, kontio soveltuu korkeintaan puutarhatöihin.

   

   

  Nostokoukku

  Yli 40 vuotta tuli työhommissa käveltyä, siihen vielä metsäharrastukset päälle. Nokian kontio oli itselle, ja on vieläkin, ainoa oikea kulkupeli. Tietenkin sahahommissa oli aina turvasaappaat. Monenlaisia vaelluskenkiä tuli kokeiltua. Liian jäykkäpohjaisina normaaliin metsämaastoon hylkäsin kaikki. Tuntui kuin olisi kiikkutuolilla ajellut ja jalat väsyivät nopeasti. Tietenkin menevät, jos muutamia päiviä vuodessa metsässä kulkee, ovathan kalliit ja muotitietoiset. Mutta jalkatyön ammattilaiselle Kontio on paras.

  Metsuri motokuski

  Vaelluskengät minusta iha ykkönen. Sateella tai märillä kuvioilla sitten metsurin saapas. Perus nokialainen ei sovi kuin navettahommiin.

  Tomperi

  Näyttää Metsuri motokuski ummärtävän kenkien päälle. Näin on.

  Visakallo Visakallo

  Sievin työkengät olen hyväksi havainnut niin kesä- kuin talvikäytössä. Mallistosta löytyy turvakumisaappaatkin.

  Pitääkö muuten vieraalle tehtävässä istutustyössä olla turvakengät/-saappaat?

  Jätkä

  istuttaa saa, vaikka paljain jaloin, mutta TES sanoo, millaiset varusteet työantajan on luovutettava työntekijän käyttöön.

  Istutus – ja raivas-sahatyössä pidän tärkeimpänä ominaisuutena jalkoihin sopivuutta ja kaveyttä. Myös vesitiiviys on tärkeää, jos kengät päästävät vettä sisään, pitää kotiin mennä kenkäkaupan kautta.

  Dunlopin vihreä solumuovisaapas on edelleenkin se paras!

  Puuhastelija

  Onko Tomperi ja Metsuri motokuski pitänyt perusnokialaisia navetassa? Minä olen. Ei jatkoon.

  Joskus ennen ehkä parikymmentä vuotta sitten silloin Nokialaiset oli hyvät.

  arto arto

  Meillä Sievin kumpparit käytössä kestää hyvin.omat HQ nahkakenkä kuiville keleille..metsurin kenkiä meni aina monet vuoteen eivät kestäneet.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)