Keskustelut Luonto Hyvää Joulua !

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Hyvää Joulua !

  Merkitty: 

  Kun maas on lunta ja järvi jäässä… niin Joulu on ja ihmisillä hyvä tahto! Tässä lapsen lapsen heräämistä odotellessa uunissa on humiseva tuli, aamukahvi nautittu ja mieli oikein herkistyy!

  Oikein Hyvää Joulua keskustelijoille!

 • harrastelija harrastelija

  Tarkoitatko Jees perusmaksulla myös siirtomaksua? Loisteella siirtomaksu on humpsahtanut muutamassa vuodessa yli kaksinkertaiseksi! Meillä autiotilalla viimeisen laskun mukaan käyttösähkö oli n. 20 % koko laskusta. Perus-kk maksu ja siirtomaksu sekä vero olivat sitten loput 80 %!

  Ilmoitin syksyllä tariffivalvontaan, mutta siellä suhtauduttiin monopolipeliin hyvin lepsusti. Vaatisi varmaankin tiukan lakimuutoksen, koska siirtomonopoli on koko maassa ja sillä rahastetaan.

  jees h-valta

  Siirtomaksua joo, se oli sen 111,00 euroa.

  Jätkä

  Alussa taisivat nuo siirtol9injojen omistajayhtiöt jopa vastustella tätä nykysysteemiä, mutta sehän on jo siellainen rahastusautomaatti, että vaikka antaisi sähkön ilmaiseksi, niin nuo Monopolimaksut voisivat tuottaa hyvät voitot.

  Nyt vaan äkkiä kaapelit maahan, kun vielä voi sillä varmistaa monopoliaseman säilymisen.

  Tuossa on ollut hetki, jolloin olisi voinut vallata verkkoalueita, ennen kuin  maata alettiin kaivaa. Nyt taitaa olla myöhäistä perustaa kilpaileva varkkoyhtiö.

  Nimetön

  Tota noin.

  Jesse kertoo tuossa aiemmin että mökin kolmen syyskuukauden – ilmeisesti siis syys- loka ja marraskuun – sähkönkulutus ilmalämpöpumpulla oli 432 kwh:ia ja lämpö pidettiin 18 asteessa. Tuosta tulee päivän kulutukseksi noin 5 kwh.

  Vallan käy kateeksi. Jos mökki ei ole ihan kanikopin kokoa niin millaiset eristyssysteemit siellä oikein on?

  jees h-valta

  Aivan normaalit 100 mm:n eristeet ja puuta molemmin puolin. Se vain Lenni pitää uskoa että se kerroin on olemassa. Sähköpattereilla menisi noin kolminkertaisesti-ehkä jopa nelinkertaisesti sähköä. Kyllä ilmalämpöpumppu, varsinkin laadukas on erittäin järkevä ostos. Maksaa itsensä takaisin kyllä jo todella nopeaan. Parissa-kolmessa talvessa. Minulla hiukan suhdetoimintakin auttoi senkin hintaa. Ei paljon yli tuhannen kun se Hitachi isompi malli oli jo paikallaankin. Mökki on varmaan suht normaalikokoinen jossa isompi oleskelutila, keittiö ja kaksi makuuhuonetta. Myös sisä-Wc mutta se on talvet kylmänä ja käytämme ulkohuussia talvella. Syystä että on nk. kesävesisysteemi eli järvestä pumpulla kesällä. Eikä enää olisi sulilla pysynyt näihin päiviin. Pitää vielä lisätä että kolminkertaiset lämpölasit, vallan meinasi unohtua. Tekee paljon sekin. Ja tällai kun ei olla niidenkin edessä on rullaverhot. Meitin makkari saattaa olla hiukan paremmin eristettykkin kun vaikuttaa varsin tuoreesti saneeratulta. Se onkin todella mukavan lämmin varsinkin kun vielä puulla lämpiävä kamiina on aivan melkein sen oven kohdalla ja antaa suoraan lämpönsä makuuhuoneeseen. Ei se kyllä kovin hottelo mökki tunnu lämmöistään olevan todellakaan.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)