Keskustelut Metsänhoito Irman metsänhoitoa

 • This topic has 31 vastausta, 16 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarJätkä.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
 • Irman metsänhoitoa

  ”Raivaussahan terien teroittaminen on hankalaa, en ole ikinä oppinut sitä kunnolla. ” Osti myös teroituskoneen, mutta sen käytöstäkään ei tullut mitään. Irma osti aina uuden terän, kun vanha tylsyi, teriä on kertynyt nurkkiin melkoinen pino, osa annettu jo naapurin isännille. Nyt irma on löytänyt kovapalaterän …. Irma on kuitenkin kova metsänraivaaja.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kun alaikäisenä ensimmäisen raivurin ostin(Kaaz) vuosikymmeniä sitten,sama ongelma oli.Sitten opin viilaamaan riittävästi,että ei kiiltänyt terän hammas ja väliin jakoa,niin nyt on terät loppuun kulutettuja naulassa,Irman sitävastoin vasta pakastaotettuja Stora Enson lehden kuvassa..

  metsä-masa metsä-masa

  Voiskohan  se naapurin isäntä terotella Irmalle ne raivurin terät, ettei innostus hyvään asiaan menisi hukkaan !

  tamperelainen tamperelainen

  Sanoisin ,että peltiterän viilaus ja haritus on helppo oppia ja amatöörikin saa terän teräväksi.Irma taisi luovuttaa liian helpolla

  Planter Planter

  Oli huikea juttu Irmasta. Sahannut raivurilla 6 tankillista päivässä. Ei osaa terottaa, vaihtaa terän kun tylstyy. Iso pino surkean näköisiä kuluneita teriä, hampaat kuin luteita, näyttivät haljenneiltakin. Kuvassa sahaa ilman sektorisuojaa. Valjaat pysyvät päällä aataminomenan varassa, jos naisilla sellainen on. Sinnikäs nainen, mutta hiukan tarvittaisiin opastusta. Meillä on raivaussahakursseja erityisesti naisille.

   

  wanhajätkä

  Jopa aavikon arabi oppii sen helposti….ja sitäkautta ei myöskääm sahaa maaha nja kiviin

   

  rakentaja

  Kaaz raivurista meni lopulta kaasuttimen kurkku poikki, kaasuttimen paino oli kokonaan kurkun varassa. Niin huono saha kuin olikin, niin silläkin sai puun poikki hyvällä terällä

  Kivelänhanttu

  Kaaz saha oli minullakin ensimmäinen, pakko oli oppia terä teroittamaan hyvin. Saha toimi verrattain hyvin vuosia kunnes akseli katkesi. Sirkkelissä käytän kovapalaterää jonka teroittaa Lappeen Terähuolto edullisesti. Irmalle suosittelisin viemään useita teriä kerralla teroitettavaksi samaan paikkaan jos liikkeellä lappeenrantaa.

  arto

  Terässä kaikista tärkein haritus, Olkoon terä kuin terävä ilman haritusta se ei leikkaa kunnolla. Siihen saa nykyään hyviä haritusrautoja eikä ole hinnankiroja vaivaisella kympillä irtoaa halvimmat. Haritus aina terän leikkaavasta hampaasta, Toiset harittaa ohella raudalla hampaan keskeltä toiset terät taipuu vain siitä kohtaa jättäen leikuuhampaan sisempään….Ei toimi.

  Jätkä

  Naapurin isäntä voisi opettaa Irman teroittamaan ja harittamaan terät. Jos niitä on paljon, niin teroituspäivä – ja kaikki olisivat kunnossa. (Jos naapurin isäntä ei olisi Tollo).

  Minä luotan vahvasti siihen, että lähes kaikki oppii aivan varmasti teroittamaan ja harittamaan Raivurin terän – Jos vain haluaa.

  Tärkeintä on siinä hommassa se, että Irma viilaa teriä, ja opettaja katsoo ja korjaa viilan asentoa ja viilausliikkeitä.

  sammeli

  Sektorisuoja näytti sahasta puuttuvan. Tärkeä varuste turvallisuuden kannalta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)