Keskustelut Metsänhoito Iski 8§ tarkastus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Iski 8§ tarkastus

  Siis uudistusvelvoitteen täyttyminen. 4 vuotta sitten hakattu siemenpuuasento. Ei hätiä. Laikutettu on heti ja siemenpuiden lisäksi kylvin kuviot myös taimettumisen varmistamiseksi. Hyvin lähti. Joten eiköhän tuo kaikki vaatimukset täytä. Kuinkahan paljon näitä tarkastetaan. Ainakin lähiseudulla on aukkoja joihin ei ole tehty mitään toimenpiteitä, mennyt paljon pidempään kuin 3 vuotta jo ja pelkkää heinää ja pihlajaa työntää.

 • mehtäukko

  On iskenyt joskus mehtäukonkin kontolle. Ja aina vesiperä tarkastajille. Ottavat satunnaisotannalla ja saapuvat sitten paikanpäälle. Kannattaa lyöttäytyä mukaan jorisemaan…  🙂

  Nykyään peltotukivalvonnatkin menevät satelliittikuvien perusteella ja samaa se on metsissä. Ja hyvä niin. Jobbarit eivät pitkälle pakene.

  Ropsin

  Ilmoittavatko maanomistajalle etukäteen kirjeitse että voi osallistua?

  mehtäukko

  Kyllä ,ainakin ennen, jossa puhelinnumero.

  mettämiäs

  Minulla oli tällainen tarkastus muutama vuosi sitten. V. 2017 kylvetty mä-kohde; tarkastuksesta ilmoitettiin etukäteen. Muistaakseni tarkempi klo-aika sovittiin tarkastajan kanssa puhelimessa. Erittäin asiallinen kaveri, ei ole sen suhteen valittamista. Keskusteluissa tuli esille, että muutaman prosentin (siis metsänomistajista) näitä tarkastuksia tehdään, valtaosalla hommat on kunnossa. Myöhemmin tuli tarkastusraportti, kohteella oli kehityskelpoisia taimia n. 2500 kpl/ha. Varhaishoito oli silloin vielä tekemättä, olihan niitä taimia oikeasti paljon enemmän.

  Visakallo

  38 vuotta alkaa olla viime tarkastuksesta aikaa, jokohan olisi uuden tarkastuksen aika?

  jees h-valta

  Eipä ole moista kohdalle vielä sattunut. Mutta olenkin aina muokannut ja istuttanut aukot. Luontainen uudistus ei ainakaan täällä lounaassa onnistu, liian äkkiä rehevöityy.

  Metsäkupsa

  Vuosi sitten omalle kohdalle tarkastus osui. Olin itse mukana, asiallinen ja ystävällinen kohtaaminen. Taimikko oli ensiluokkainen, tarkastusraportissa kiitettiin eripuulajista taimikkoani. Ei ole kuin kerran aikaisemmin kohdalle osunut, jolloin en itse päässyt paikalle. Paljon on ajat muuttunut siitä, kun naapurin muutama jätetty koivu kuusentaimikossa meinasi silloisen pinta-alaverotuksen aikaisen taimikon verovapauden evätä.

  mehtäukko

  Kerranpa oli itseriittoinen Mk:n sokea tarkastaja ja mehtäukko nokikkain. Männyn sp- luontainen kuvio,muokattu, jossa 5- 20cm taimia aivan kattavasti. Alkoi vaatia kirkkain silmin täydennysistutuksia ja laati sen mukaisen pöytäkirjan. En ”tietenkään” hyväksynyt sirkusta. Perkasin ja taimikkoharvensin, jossa on nyt katseen kestävä mallitaimikko…  🙂

  Kalle Kehveli

  3 kertaa Metsäkeskuksen herrojen kanssa kävelty, ja aina kiitettäväksi taimikot todettu.

  Panu

  Vähän yli vuosi sitten tuli tarkastus ”luontaisen uudistuksen” kuviolle. Vähän ihmettelin kun minulle se oli myyty kylvettynä. Ehkä siinä oli selitys huonolle itävyydelle. Taimenalkuja löytyi silti riittävästi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)