Keskustelut Metsänhoito Joko aika olisi kypsä esitellä metsätalous elinkeinona muiden joukossa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)
 • Joko aika olisi kypsä esitellä metsätalous elinkeinona muiden joukossa?

  Yle sekä kaupalliset kanavat  on viime vuosina tehneet aivan ansiokkaita tv-sarjoja eri ammattikuntia edustavista suomalaisista ihmistä. Ylen Poronuoret on tästä uusin tuttavuus. Metsätalous loistaa joukossa edelleen poissaolollaan. Puuntuottajat ja konemiehet on tähän asti nähty ainoastaan pahiksen roolissa, kun jostain on taas kaadettu ”viimeiset puut”. Kestäisikö suomalainen yhteiskunta tehdä näistä vuosikymmenten ympäristöpahiksista jo tavallisia ihmisiä, kertomalla heidän jokapäiväisestä työstään ja elämästään kaikkine iloineen ja murheineen?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tubettavien konemiehien jatkoksi sarja metsätyöntekijöistä. Kannatetaan!

  Metsuri motokuski

  Poronuoret on hyvä sarja ja antaa hyvän kuvan poromiesten työstä. Onhan niitä porolle sopivia metsiä hakattu mutta kyllä siihen syyllistyy niin paikalliset poromiehet kuin metsähallituksen. Jokainen katsoo asiaa omalta kannalta.

  vmt

  Olisi kyllä hyvä idea. Koskettaa todella isoa osaa suomalaisista ja taloudellinenkin merkitys on niin iso, että varmasti olisi perusteltua tehdä sellainen sarja. Voisi hyvinkin lisätä ymmärrystä metsäasioista ja kallistaa osan asiaan perehtymättömien mielipidettä oikeaan suuntaan. Oikea tässä tapauksessa se, mitä media ei nykyään yleensä toitota…

  mehtäukko

  Yksi tupettava konemies on kyllä väliin niin hermokimppu omista osaamattomuuksistaan, että mautonta on meno.

  Petkeles Petkeles

  Päivän metsäuutinen taisi olla, että ojituksissa ollaan paitsi  70-luvun henkisessä ilmapiirissä, niin myös toteutus on samaa tasoa.

  Jossain montussa se näyttäytyy ajojahtina.

  arto arto

  Saataisi olla hassu kuva. Kaveri omisti 1300ha metsää. Ajeli autolla katselemassa hakkuita. Muuten harrasti urheilua . Sitten tuli korona ja vei miehen taivaaseen. Kaikki oli ulkoistettu niin hoito kuin hakuun.

  Visakallo Visakallo

  Reva-Leenan kommenttia aiheeseen odotamme jännityksellä. Mitkä olisivat Leenan reunaehdot kuvattavalle metsä-aiheiselle tv-sarjalle?

  derHorst

  Kyllä vapaan tiedonvälityksen nimissä varmasti olisi paikallaan tuoda metsänomistajien mielipiteet esiin myös Ylellä. Mielipiteitä on yhtä paljon kuin omistajiakin. Riittävä kattaus toisi esiin eri näkökulmia. Nykyään vähän unohtuu julkisessa keskustelussa, että yksityisestä omistuksesta puhuttaessa pitäisi unohtaa yleistykset. Kukin taaplaa tyylillään ja oman arvomaailmansa mukaan, ja kyllä omistajalla on aika pitkälti oikeus niin tehdä. Metsäkeskusteluun kaipaisi sosiaalipsylokologeja selittämään näitä näkökulmia nykyistä enemmän. Ehkä sitä kautta eri maailmankatsomukset voisivat ymmärtää toisiaan paremmin.

  käpysonni

  HS Ympäristö | Matti Kärkkäinen päätti uhmata viranomaisia: kuivasi kokonaisen suon kysymättä lupia https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010232247.html

   

  Kyllä 1960-70 luvuilla kehitetyillä metsänkasvatusopeilla metsät parhaiten kasvaa. Itsekin noudatan niitä. Nykyopit on huuhaata.

   

  Konservatiivinen metsänkasvatus rules.

   

  Puu Hastelija

  ”Reva-Leenan kommenttia aiheeseen odotamme jännityksellä. ”

  Visa aina kaipaa palstan harvoja älykkäitä keskustelijoita. Bulkkia on kieltämättä liikaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 53)