Keskustelut Metsänhoito Joku jo uskaltaa sanoa ääneenkin!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)
 • Kurki

  <<<Viimeinkin meidän pitäisi unohtaa tuo ilmastohömppä,<<<

  Olen ilmastoskeptikko. Mutta.

  Suomen pitää ilman muuta olla mukana ilmastohömpässä irroittamassa maailmaa fossiilisten polttoaineiden riippuvuudesta ja siirtymään uusiutuviin, vaikka sillä ei olisi mitään tekemistä ilmaston lämpenemisen kanssa. Suomi nimittäin tässä on suuri hyötyjä, sillä Suomella on uusiutuvat ja vuosi vuodelta enemmän kasvavat metsät ja niiden hiilinielut. Meillä on hyvin asiat, sillä jo nyt voidaan sanoa, että Suomi on hiilineutraali eli Suomi ei lämmitä maapallon ilmastoa. Kannatan kivihiilen ja fossiilisen öljyn korvaamista suomalaisilla uusiutuvilla niin pitkälle kuin se on mahdollista. Nestehän jo tuottaa koko Suomen kulutusta vastaavan 3,5 milj.tonnin verran uusiutuvaa dieseliä.

  Uusiutuvat fossiilisia (kivihiili, öljy, maakaasu) korvaavat poltoaineet estävät niiden hinnan nousua, joka hyödyttäsi vain Euroopan vihollista Venäjää ja samalla uusiutuvat antaisivat työtä Suomeen.

  Mikä sen parempi peruste tässä ilmastohömpässä fossiilisten polttoaineiden kieltämiselle olisi kuin, että  ”Ne lisäävät ilmastoa lämmittävää hiilidioksidia ilmakehään”.

   

   

  Visakallo Visakallo

  Jospa ilmastohömppä olisikin juuri tuota mitä Kurki kertoi, mutta kun ei valitettavasti ole. Liikkeellä on todellisuudessa aivan muita määränpäitä ajavat voimat. Ilmastoasiassa on metsien osalta siirrytty totuuden jälkeiseen aikakauteen. Se on hyvin vaarallista koko suomalaiselle metsätaloudelle aina taimesta tehtaiden valmiiden tuotteiden lähtöporteille asti.

  Visakallo Visakallo

  Sunnuntai oli niin tapahtumarikas, että Helsingin Sanomien julkaisema viiden sivun juttu rakennusten homeesta ja homesairauksista jäi hyvin vähälle huomiolle. Oliko julkaisun ajoitus tehtykin tarkoituksella, jotta lehti pääsisisi vähemmällä palautteella? Kiteytettynä lääkärit ovat nyt vakuuttuneita siitä, ettei hometalosairautta ole olemassakaan. Kaksikymmentä vuotta asiassa on kuljettu harhapolkuja. Jälleen siis kaatui yksi suuri harha. Onko ilmastonmuutos seuraava? Nykyinen ilmastonmuutosrummutus on valjastettu vain vallan tavoitteluun. Ilmaston kanssa sillä ei ole paljoakaan tekemistä.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Paljonko polttoainetta kuluu koneissa kiintoa kohti /hehtaari?

  Mätästys,taimien tuonti,istutus,heinäys,taimikon hoito,pari harvennusta ja avohakkuu ,koneitten ja puutavaran kuljetus jalostuslaitoksiin? Laserkeilausaineiston tekeminen kuluttaa myös ja lopputuotteen vieminen markkinoille…..

  Gla Gla

  Alkaakohan kohta lämpeneminen tasaantua?

  https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-auringon-aiheuttamasta-minijaakaudesta-joka-voi-viilentaa-maapalloa-2030-luvulla/

  Sinänsä olen AJ:n kanssa täysin samaa mieltä siitä, että riippumatta ilmaston lämpenemisestä ja sen syistä, meidän pitää päästä eroon fossiilisten raaka-aineiden käytöstä. Tässä pitäisi saada selkeä ajattelutavan muutos vallitsevaksi eli kun puu on tällä hetkellä käytännössä meidän ainoa uusiutuva raaka-aine, tärkeintä on miettiä keinoja puun käytön lisäämiseksi. Valitettavasti suurimpien vaalivoittajien mielestä tärkeämpää on rajoittaa puun tuotantoa ja käyttöä. Uudet teknologiat, kuten vedystä materiaalien valmistaminen on realismia vasta niin kaukana tulevaisuudessa, ettei niiden varaan voi tässä vaiheessa mitään laskea. Ei varsinkaan, kun haastattelemani vihreiden ehdokas totesi hakkuiden rajoituksen perustuvan pyrkimykseen kasvattaa hiilinielua nyt. Tuon kaverin mukaan puuston kasvun kiihdyttäminen on liian hidas toimenpide ja siksi vihreät ei sitä tavoittele.

  Tietysti käytössä olevien materiaalien uusiokäytön kehittämistä tavalla tai toisella pitää edelleen jatkaa, mutta se ei ole millään tavalla vaihtoehto metsätaloudelle tai muuakaan tavalla riippuvainen metsäpuolen asioista.

   

  Puuki

  Vaatimukset hakkuiden vähentämisestä Suomessa hiilinielun parantamiseksi ei ole uskottavia monestakin eri syystä.   Puu on uusiutuvaa ja korvaa muita enemmän co2-päästöjä aiheuttavia ja saastuttavampia vaihtoehtoja . Uudet tehtaat korvaa vanhempaa ja saatuttavampaa tuotantoa. Hyvä metsänhoito lisää puun kasvua harvennushakkuineen ja pitkityksessä hiilen sitoutumista. Ja lisäksi täällä vähennettävä puun korjuu korvautuisi muualla tehtävällä ja osin (rakentamisessa) betonilla ja muilla luonnonvaroja paljon kuluttavilla tuotteilla maissa , joissa metsänhoito m-uudistuksineen on paljon huonompaa kuin täällä (sertifioimattomat metsät).

  Lisäisin tähän sen,  että monimuotoisuuden vaatimusten ja luonnonsuojelun huomioon ottaminen ei ole vastakkaisia talousmetsien hyvän hoidon kanssa, kun ne otetaan huomioon kuten jo nykyisin pääsääntöisesti tehdäänkin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Edellisten linjoilla. Hakkuiden vähentäminen tai kiertoajan jatkaminen meidän metsissä on osaoptimointia, joka haittaa pitkän aikavälin maapallonlaajuisten tavoitteiden saavuttamista. Kannattaisi keskittyä positiivisten keinojen käyttöön. Lisää kasvua saadaan melko lailla heti toteuttamalla metsityshankkeita lämpimämmissä maissa. Meillä yksi nopea keino on toimittaa tuhkaa reheville runsastyppisille turvemaille.

  Minijääkausi saisi tulla, jos se olisi sopivan suuruinen. Olisi viisautta varautua myös viilenemiseen.

  TM näyttää julkaisevan ilmastojuttuja säännöllisesti. Esimerkiksi ikijään sulamisen aiheuttamista metaani- ja hiilipulsseista joilla voi olla arvaamaton lämmittävä vaikutus.

  https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-jarvien-alla-oleva-ikirouta-voi-sulaa-ja-paastaa-ilmoille-niin-metaania-etta-nykyiset-ilmastomallit-menevat-roskakoriin/

  Kalle Kehveli

  Näyttää tuo TM:kin olevan roskalehti, ei jatkoon.

  jees h-valta

  Kallella tuntuu olevan yhdensuuntainen suodatus. Ei noilla eväillä myöskään jatkoon.

  harrastelija harrastelija

  Gla ja AJ; ” Sinänsä olen AJ:n kanssa täysin samaa mieltä siitä, että riippumatta ilmaston lämpenemisestä ja sen syistä, meidän pitää päästä eroon fossiilisten raaka-aineiden käytöstä. ”

  Miksi? Autoalan miehenä on ole vielä nähnyt polttomoottoria parempaa ja varmempaa voimanlähdettä, kun mennään metsään töihin! Eläköön diesel!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)