Keskustelut Puukauppa Käänteinen syksy…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
  • Käänteinen syksy…

    Kun havutukit senkun laskettelee hinnastaan onko sitten toiveita että keväällä lähtee nousuun vaiko aletaanko vasta sitten nähdä kuinka oikein lasketellaan kun on liukkaat kelit?

  • Jätkä pätkät

    Lehtomaisella kankaalla täysi kuusikko kasvaa parikymppisestä ylöspäin niin raakasti, että sen parempaa sijoituskohdetta ei ole.
    Kun pitkävarsinen kuusikko lykkää paksuutta reilun sentin vuodessa, niin sellaisen kuusikon päätehakkuu kannattaa tehdä vasta siinä vaiheessa, kun sen järeimmät rungot tulevat ylisuuren kuusen rajakoon tuntumaan. Silloin hehtaarituotto on noussut tuhannen kuution tasolle.
    Meillä kerran Metsätalous-insinööri-oppilaat (kaksi tyttöä), hakkasivat palstan, jonka runkojen keskikoko oli 1600 litraa. Tytöt kirjasivat palstan ”Jättiläiskuusikoksi”.

    jees h-valta

    Onpa siinä jp:t vähän noita vuosiakin kulahtanut niitä ”jättejä” kasvatellessa. Aika monta pienemmän koon satsia olisi siinä ajassa kasvateltu. Siinä olisi näitä normaaleja puuntakusen tehokuusiakin kasvateltu jo kaksi satsia. Joissa kuulemma myös tukkiprossa siellä lähes sadassa huippivaa. Jos tuollaisia vielä manuhakataan eipä aivan paras valinta tuokaan mielestäni.

    Nimetön

    Niitä pienempiä satseja kasvattettaessa vaan tulee pitkiä pätkiä taimistovaiheessa ettei niitä kiintoja kasva ollenkaan, järeä metsä kasvaa niitä kiintoja kokoajan.
    Jeesen markkinoima tiheäkasvatus taimistovaiheessa taas lievässä vastatuulessa, ederkiapuun keskimääräinen kantohinta 2,6 euroa. Jees lupas joku vuosi takaperin että enerkiapuunhinta ajaa kohta kuidun ohi.
    Kaikki nämät Jeesen ennustukset ja ideat metsänhoitoon viimmevuosina olleet sitä luokaa että jos on tehnyt juuri päinvastoin mitä Jeese on neuvonut niin 100 varmasti on tulos ollut parempi.
    No kanta hirvi tiheyteen Jeesellä oikian suuntanen.

    jees h-valta

    Lassen e-puunhinta tosiaan aika alamaissa mutta kun ei tässä sitä lajia nyt vielä aivan hurjia ole keskusteltu ja esim. minä kyllä saan parempaa hintaa latvusmassastakin. Metsän maailma elää ja mennään nyt hiukan pidemmillä sitkaimilla kun kahden-kolmen vuoden välillä tapahtuneet ovat aivan luonnollista vaihtelua hinnoissa. nythän leudot talvet ovat sen kaupan sekoittaneet täysin. Tarve tulee kasvamaan lisääntyvien voimaloiden myötä mutta enhän minä todellisuudessa toivokkaan että se e-puu kuidun hinnan ohi ajaa. Enkä kyllä näin muista väittäneenikään. Mutta lähekkäin varmasti tulevat ja saa näin tullakkin. Molempia tarvitaan lisääntyvässä määrin ja ei kait Lassekaan sentään väitä ettei tarve molemmissa lisäänny?

    pihkanaama

    Käänteistä syksyä voi kokea näinkin:
    Laitoin kaupaksi puolentoista hehtaarin kuusikon päätehakkuukuvion. Maasto on kovapohjaista kivennäismaata, joten ajattelin, että laitetaan kesähakkuuna. Sain saman hinnan tukille ja kuidulle, kuin vuosi sittenkin. Ostomies sanoi, että etsivät tällä hetkellä puhtaita kuusikuvioita, joissa ei ole juuri mäntyä seassa. Yllätys oli suuri, kun alottivat hakkuun kaksi päivää kaupanteosta. Ennakko-odotukseni oli, että menisi ensi kesään.

    Metät kunnossa!

    Minun mielestäni Metsämakasiini kirjoittaa tänään, että kuusikuitu laskettelee ja lasku näyttää jatkuvan (s. 14).
    Kyllä tämä tarkoittaa jeeselle ihan suoraa haapapuun hinnan laskettelua ihan samalla tavalla.
    Tässäkin on taas asia, joka ei muuksi muutu vaikka kuinka yrittää itselleen toista uskotella!

    Nimetön

    Jeesen kristaliipalloon ei vaan nyt oo paljon luottamista, Jeeseä vädetään nyt kölin alta mennen tullen, kun jopa haapa laskettelee alamäkiä.
    Eilisestä metsämakasiinista katsoin tuon e-puun keskihinnan 2,6e.

    jees h-valta

    Eiköhän se ole se pienin murhe mikä vaikuttaa minun haapojeni hintaan. Luulisi tosiaan hiukan enemmän murehdittavan noin 95% kuuselle uudistavaa metsäkansaa! Kun myös se kuusitukkikin laskettelee. Ja esim. Kons.yht.Pöyryn tulevan ennusteet eivät edes näe syitä mitkä muuttaisivat tilannetta lähitulevina vuosina.
    Kuten mainitsin nyt on nyt ja tähtäimet pitää kohdistaa tulevaan metsäyhtiöiden järjestelemään puun uudelleenkysynnän aikakauteen. Ai nin, tukkiin sekään ei vaikuta, valitan.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kuusikuitu laskettelee pois siltä jalustalta, millä se on ollut. Pitää kuitekin muistaa että näistä kahdesta havupuustamme, nimenomaan kuusi on se pitkäkuituisempi ja vähemmän valkaisuaineita kuluttava. Vaikka hinnat olisivat kuinka tasan männyn kanssa, niin kyllähän se on mänty, joka sitten lähtee polttokattilaa kohti, jos oikein kunnollinen ylitarjontatilanne tulee.
    Tässä mielessä kuusiuskovaisuus on varmenpaa kuin mäntyuskovaisuus. Jos molemmissa tähdätään ja päästään tukkiin, niin kyllä mänty pärjää. Jos sitten joskus käy niin että, suhdannesyistä tukit alkavat mennä sellupataan, niin silloin kuusi porskuttaa kuitupuuna ja männyillä lämmitetään kaukolämpöpatoja.

    Tästä huolimatta en uudista aariakaan kuuselle, kun on vain männyn maita. Kyllä niiltä mailta kuustukkiakin olen myynyt ja suurtakin, mutta vanhaa kun metusalem.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän se melko hiljaiseksi vetää, kun näkee vaikkapa pelkästään Latvian nykyiset energiapuuvolyymit.
    Energialaitokset ovat Suomessa varautuneet massiiviseen puun tuontiin.
    Siinä ei meidän mielipiteitä paljoa kysellä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)