Keskustelut Metsänhoito Kahta en vaihda!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Kahta en vaihda!

  Merkitty: 

  Törmäsin tuossa nykymetsän hoitamisen ongelmaan omalla tavalla.

  Vuosi toista sitte käytiin metsävirman miehen kanssa kuviot katsomassa.EI kiinnostanu.Nyt löysin urakoitsian joka tekee tukin.pienenkin.Kuidun ja energian jos sattuu tulemaan.

  Vaihan tuon kaiken tukkitiliä lukuukottamatta(mikä on n.25% potista) uusiin ojiin.

  Jäävä puusto tärkeämpi kuin kosteudesta kärsivä metsä joka ei kasva.

  Järenkö häivää?.

   

   

   

   

 • oksapuu

  Harkinnan paikka…

  Ennenvanhaan laskettiin kaivuutyön hinnaksi 3mk/metri, eipä tuo siitä ole €:aikana noussut (13,5tn kone 50€/h + alv). Jos alat itse tekemään/teettämään (tulee halvemmaksi) muista tehdä ilmoitus Elyyn…

  Varsi

  Tuttu juttu..

  Olen moneen otteeseen teettänyt tutulla moto miehellä ja vieläpä tehdas toimittanut. Näissä tapauksissa metsä virman miestä ei myöskään paljon kinnostanut. Saipahan hoidettua rämeiköt kuntoon, ja muutama euro lompakkoonkin. Kyllä ne sahalaitokselle kelpasi kun ovelle vei. Kuidusta tehtiin halkoja ja haketta.

  koillis lappi

  Varrelle.Mitäpä tehä sitte kun tulee aika uudestaan hakata kerran mehtämiesten hylykäämä kuvio?.Pannakko ottamaan vuoroa vaiko oottamaan uudelleensyntymää?.

  Varsi

  Seuraavaksi tehdään aukko. Jos eläke ikään pääsee, teen sen itse. Muutoin jälkikasvu.

  Tolopainen

  Onko nykysuuntaus, että ojat tehdään aukkohakkuun yhteydessä. Kun metsä haihduttaa ylimääräisen kosteuden pois, sillä ei ole kiirettä.  Voi tehdä päätehakkuun jälkeen, jolloin ei tule puustovaurioita ja mätästyksen voi tehdä samalla.

  harrastelija harrastelija

  Se riippuu metsästä ja suoperaisestä veden vaivaamasta maapohjasta. Jos on vanha metsä rämeellä, niin avohakkuu. Hakkuun jälkeen leveät, mutta matalat ojat sekä mätästys ja uuden metsän istutus.

  Jos on vielä kesken kasvuinen nuorehko metsä, niin harvennus ja ojat (vesitalous) kuntoon. Tämän jälkeen (terveys)-lannoitus ja jäädään ihailemaan hyvää metsän kasvua tulevaan päätehakkuuseen.

  Tolopainen

  Markkinataloudessa rajaton tuotannon kasvu painaa hintoja. Ojitusalueilta ei harvennusleimikoita saa myydyksi. Kiinnostaako sitten lengot ja hirvien vikomatka tukit. Se on tulevaisuuden murheita. Sahat pystyvät entistä paremmin analysoimaan puiden laadun. Tuskin rämemännyt ovat kovin korkeassa kurssissa. Ne ovat kuitupuumetsiä pääasiassa.

  pikkutukki

  Mikä ajatus on leveissä matalissa ojissa ? Soita on monenlaisia . Pelkkiä turvemöykkyjä jos nousee ei kannata mätästää ehkäpä vain ojat kunnostaa.

  harrastelija harrastelija

  Vuosikymmeniä ojitusta ja mätästystä tehnyt urakoitsija kunnosti naapurille aukoksi hakattua rämettä, jossa kivennäinen tuli vastaan aika matalan pintakerroksen jälkeen. Sama urakoitsija ojitti tilalleni n. 7 km ojia 90-luvulla. Ainakin oman tilani alueella ojitus on ollut paikallaan ja tukkipuitakin puskee.

  Naapurin alueella on nyt 6 vuotta nuori erinomainen mäntytaimikko. Tuosta ojitusmallista hän perusteli, että pintavesi ei liiku sivusuunnassa kovin kauas, joten on turha kaivaa syvempiä, kun kerran veden virtaus on sopivassa laskussa. Vuosien kuluessa leveä oja ei sammaloitu tukkoon niin helposti kuin kapea ja syvä.

  Jätkä

  Virtaus on nopeampaa, kun ojan pohja on kapea. Usen on vanhoja metsäojia perattu lapiolla tai pirunkouralla vain lapionlevyisen kaistan verran putsaamalla. sammal suojelee ojan luiskia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)