Keskustelut Metsänhoito Kahvinporojen käyttö kuusen taimikossa ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)
 • Kahvinporojen käyttö kuusen taimikossa ?

  Tervehdys, muistelen, että mummovainaani sekä ukkini käytti aikoinaan kaikki kahvinporot lannotteena, milloin kukkapenkkiin, milloin metsään ja milloin jopa marjapuskille. Mutta onko kahvinporot kuitenkaan hyvää lannotetta esim. kuusentaimikkoon ? Kysyn tätä sen vuoksi, koska saan kyseistä ”lannoitetta” omalta työpaikaltani suorastaan kohtuuttomasti meidän sumppiautomaateista ja olen tehnyt diilin kahviapparaattien huoltajan kanssa siitä, että se kerää kaikki porot mulle, jotka käyn sitten levittämässä kuusitaimikolle… Mutta onko siitä mitään hyötyä vaiko enemmänkin haittaa ? Kyllähän se aina sateen jälkeen muikeelle tuoksuu oman aikansa, mutta riittääkö se ?

 • mehtäukko

  Kun höyryävä vesi huuhtoo porot, enin kutka saattaa hävitä? Tutkituta mineraalit maanäytteiden tutkimuspaikassa, ettei homma ole ihan turhaa…

  Puuki

  Kyllä kahvinporot toimii lannoitteena kukille ja muille kasveille. Mikseipä sitten kuusentaimillekin.

  mehtäukko

  Joo, mutta suhteellinen määrä. Apupaskaa laitetaan 500-600kg/ha, tuhkaa 4000-5000 kg…??

  Apli

  Ei varmasti ole haittaa, jos intoa ja tarmoa moiseen riittää niin ei muuta kun kuusille vaan kahvinporoja, mökillä itse tehnyt samaa tosin koivuille ja hyvin ovat kasvaneet..

  Gla

  Paljon parempi vaihtoehto kuin laittaa sekajätteeseen. Meillä porot menee kompostiin ja sieltä joskus johonkin. Metsää en niillä kuvittele voivani lannoittaa.

  Tolopainen

  Hirvet saattavat pysyä poissa taimikoista, joissa kahvi tuoksuu, epäilevät silloin ihmisen läsnäoloa.

  Rane

  Joku tieto näkyisi löytyvän että käyttämätön kahvijauhe sisältäisi 1,5-2% typpeä.Osa luultavasti häviää kun siitä uutetaan kahvia ja haihtuu ilmaan metsään levitettynä.Kahvinporojen lahottajasienet sitoo myös jonkin verran typpeä  joka sitten kai myöhemmin vapautuu.

  Aloittajalla jos kerran on enempi kahvinporoja levitettävänä voisi perustaa pieniä tasalaatuisia koealoja vaikka taimikkoon.Esim:ei poroja-kertalannoitus-joka vuosi lannoitus.

  Rane

  Typpipitoista kahvia näkyy löytyvän mutta se ilmeisesti typpilannoittaa lähinnä juojaa…

  Lähes kalorittomasta ”nitrokahvista” povataan uutta hittijuomaa – sisältää erikoisen ainesosan | Makuja | MTV Uutiset

  mehtäukko

  ArGrow on tutkimusten mukaan lähes yhtä tyhjän kanssa- touhua, ja maksaakin vielä. Jääkö kahvinporoista vain touhu..?

  Visakallo

  Kyllähän kahvi toki puunkasvua parantaa. Taannoin sotaharjoituksissa joukkueellinen miehiä oli telttamajoituksessa meikäläisen metsässä. Nyt siinä aivan vieressä oleva nuori kuusikko näkyy olevan kovassa kasvussa!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 26)