Keskustelut Metsänomistus Kaipaan kuvia taimista

 • Tämä aihe sisältää 15 vastausta, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta, sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Kaipaan kuvia taimista

  Perustin eilen YK:n Maailman Ympäristöpäivänä Facebookiin sivun, johon on tarkoitus kerätä kuvia, joiden avulla kerromme maailmalle, että pidämme Suomessa hyvää huolta metsiemme kasvusta.

  Olisiko sinulla kuvaa, jonka voisit laittaa tai antaa minun laittaa ko. sivulle http://www.facebook.com/taimijamina ?

 • Tarja

  Olen keskustellut jonkun verran ulkomaalaisten kanssa metsien hyvästä hoidosta, kun olen nähnyt heidän laittavan nettiin kuvia tukkipinoista surullisten saatesanojen kera. Ympäristötietoisuus tuntuu olevan sitä, että vain suojelemalla metsät voidaan toimia oikein. Fiilis tuntuu olevan, että metsä kuolee, jos sieltä otetaan puuta. Minusta taas luonnon kannalta on tärkeää, että käytämme vastuullisesti uusiutuvia luonnonvaroja huonompien materiaalien tilalla. Siksi olisi tärkeää näyttää maailmalle, että pidämme huolen uudesta kasvusta.

  Jos sinulla siis on kuvia taimikoista – istutetuista tai luontaisesti syntyneistä – niin olisi kiva, jos laittaisit niitä tuolle yllä mainitsemalleni sivulle. Jos et käytä Facebookia, niin tallennan kuvan mielelläni sinun puolestasi. Voit lähettää kuvan sähköpostissa osoitteeseen viestinta@tapio.fi, mukaan tieto, missä kuva on otettu. Tai voit tallentaa kuvan tänne Lukijoiden kuvat -sivulle ja kertoa, että saan laittaa sen myös sivulle Taimi ja minä.

  Mitä pidät ajatuksesta?

  hemputtaja

  Kiitos

  Mahtava homma. Toivottavasti saat kuvia. Minulla ei nyt ole, mutta pidän mielessä. Tai no on, täytyy tarkistaa löytyykö joku, jossa en itse seiso keskellä raivattua taimikkoa.

  Tuolla ”lukijoiden kuvissa on jo muutama, että kai nuo luvan antavat. Siellä on mm. kuva ikääntyneemmästä taimikosta. Kuvasarjat pitkältä ajalta, ne olisivat hienoja.

  On siellä muitakin kuvia. Es.mer. kangasvuokko, entinen uittopuro ja jäniksenpoika.

  Sillä vaan, että eikö pelkistä taimikoista tule hiukan yksiviivainen maku, että hiukan muuta väliin???

  Tarja

  Hemputtaja, kiitos jo etukäteen, jos annat kuvan tai pari. Sen hienompaa, jos olet itse siellä keskellä taimikkoa. Noissa lukijoiden kuvissa en nähnyt laittamaasi.

  Jos olet käynyt kurkkaamassa Facebook-sivua, niin huomaat, että siellä on hyvin paljon muutakin kuin perustaimikkoa. Pienellä huumorimielellä syntyy kiinnostavampaa kuvastoa.

  pihkaniska

  Entäs jos panisit sinne kuvia uudistuvasta metsästä ilman aukkohakkuuta. Voisit kertoa ukolaisille kaupunki-ihmisille, että suomessa ollaan kehittämässä menetelmää puukasvatukseen ilman aukkohakkuita.

  Tarja

  Ilman muuta voi olla kuvia mistä tahansa uudesta kasvusta. Ideana ei kuitenkaan ole, että lataan sinne Tapion kuvapankin, vaan että erilaiset ihmiset taimineen esittäytyisivät.

  e-h

  Pitäs viikonloppuna ottaa joku kuva lehtikuusikko taimikostani,osa lannoitettu tuhkalla,osa ei millään.
  Kasvuero huomattava.

  jees h-valta

  Kyllä nyt sitten tuli tarve haavikko-taimikkokuvia laittaa Tarjan kopsaukseen.

  hemputtaja

  ”Jos olet käynyt kurkkaamassa Facebook-sivua, niin huomaat, että siellä on hyvin paljon muutakin kuin perustaimikkoa. Pienellä huumorimielellä syntyy kiinnostavampaa kuvastoa.
  Lähetetty: 13 h, 57 min sitten
  kirjoittaja: Tarja”

  Kävin kurkikimassa ja oikein hyvä alku. Huomasin myös tehneeni turhia ehdotuksia. Siellä oli oikein vaihtelevaa ja nättiä kuvaa metsistä.

  Englannin kieli voi joitain häiritä, mutta sivuston tarkoitushan taisi olla ulkomaiden valistaminen, ei meidän kertaus meille tietäväisille.

  Älä kiittele liian aikaisin. Olen hyvä unohtamaan.

  Tarja

  Ah, jos englannin kieli häiritsee, niin saksaksi ja espanjaksikin saa kirjoittaa – ja tietysti suomeksi. UPM vinkkasi minulle sivulle linkitettäväksi tosi kivan suomenkielisen videon nuorten kesätyöstä Joroisten taimitarhalla ja istutustöissä. Kannatta katsastaa. Kyllä kuvista ymmärtää, vaikka kieltä ei osaisikaan.

  paskolammi

  Tarja. Tsemppiä! Olet hyvällä asialla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)