Keskustelut Puukauppa Kanadan metsäteollisuus hiipuu, missä vika?

  • Tämä aihe sisältää 24 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarApli toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
  • Panu Panu

    Minullakin on sukulaisia Thunder Bayssä ja ainakin yksi oli metsäyhtiön hommissa. Muistaakseni hänen vastuualueensa liittyi metsäteiden rakentamiseen. Hän kertoi juuri tuota samaa, että hakkuut etenevät yhä syvemmälle tiettömiin metsiin ja koko ajan pitää rakentaa uutta tietä.

    Nostokoukku

    Minulla ei ole ollut sukulaisia Kanadassa pitkään aikaan, viimeksi isoäitini isä. Mutta mitä olen telkkarista sitä touhua nähnyt, niin alkeellista toimintaa on vaikea saada kannattavaksi. Tiedä sitten onko noihin telkkarin realityihin vähääkään uskomista.

    Reima Muristo

    Suomessa valtio rakentaa tiet, miten liene Kanadassa. Dallas ja Dynastia eivät osanneet kertoa, pitänee pikakelauksella katsoa vielä Kauniit ja rohkeat.

    Visakallo Visakallo

    Reima Muristo: ”Suomessa valtio rakentaa tiet”

    Valtio rakennuttaa kyllä isommat tiet, sekä omille mailleen tarvittavat metsätiet, mutta pienempi tieverkosto on lähinnä kuntien, seurakuntien, metsäyhtiöiden ja yksityisten metsänomistajien rakennuttamaa ja rakentamaa.

    Timppa

    Ollaan joskus aikanaan saatu Valtiolta avustusta ja lainaa metsäautoteiden rakentamiseen.  Näillä tuetuilla teillä on aika rankat laatuvaatimukset, mikä nostaa kustannuksia.  Viimeinen tie tehtiin tämän vuoksi täysin omalla rahalla.  Samoin kaikki kunnossapito tehdään.

    Valtin tuki  on tarpeen, jos on kyse isommasta tiekunnasta, joka koostuu pienistä osakkaista.

    Valtiohan tai kunta kustantaa yleensä tiet oli tien varrella millainen yritys tahansa.

    Scientist Scientist

    Koska osuus bkt:sta ei näytä juuri pudonneen, voisiko olla kyse siitä että tuotanto tapahtuuentistä suuremmissa yksikköissä. Tämähän on ollut kehityssuunta myös Suomessa.

     

     

     

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    State of Canada’s Forests raportti sivu 54 on aika pysäyttävä.

    ”Human activities in Canada’s managed forests accounted for removals of about 8.0 Mt CO2e from the atmosphere in 2021, while natural disturbances accounted for emissions of about 310.1 Mt CO2e, resulting in net emissions of about 302.1 Mt CO2e.”

    Hakkuut eivät Kanadassa ole vuodesta 1990 juurikaan nousseet, mutta sen sijaan hyönteistuhot ovat moninkertaistuneet eli em. päästöistä valtaosa johtuu niistä. Tästä puuttuvat vielä luonnonmetsät, koska koko metsäalaa ei raportoida hoidettuna metsänä. Vuoden 2023 luvut ovat varmasti vielä huonommat, kun metsäpaloja oli ennätysmäärä.

    Jos Kanadan talousmetsiä haravoitaisiin yhtä innolla kuin meillä, luvut voisivat mahdollisesti olla toisin päin, eli hakkuupoistuma olisi tuo 300 Mt CO2e ja metsätuhojen osuus vain muutamia kymmeniä megatonneja. Metsätalouden kansantuoteosuus voisi hyvinkin kasvaa Suomen lukemiin, eli noin yhdestä noin kolmeen prosenttiin (jos muistan oikein meidän luvun)?

    Raportin s. 71 näyttää että sellun ja paperin valmistuksen arvo ei ole juurikaan laskenut tehtaiden lopettamisista huolimatta, joten Scientist lienee oikeassa: on tapahtunut keskittymistä suurempiin ja kannattavampiin yksiköihin. Puutuotteiden arvo on noussut. S. 73 näyttää että sen sijaan tuotannon määrä on hienokseltaan laskenut kaikissa tuoteryhmissä. Iilmeisesti puun saatavuudessa on ongelmia, erityisesti Brittiläisessä Kolumbiassa.

    Raportin lopusta löytyy tilastoa osavaltioittain ja niiden nimikkopuulajit.

     

    Reima Muristo

    <p>Kanada on Kanada ja Suomi on Suomi. Kanada on n. 30 suurempi kuin Suomi, liittovaltio. Jotenkin tuntuu ontolta ajatukselta että Suomesta aletaan neuvomaan kanadalaisia.</p><p>Pari vuotta sitten joku monopoli firman pamppu kertoi että Kanadassa ja yleensä pohjois-Amerikassa on kallista puun korjuu, venäjällä sitten korruptio ja tehoton työteho. Jäljelle jäi sitten Suomi ja Ruotsi johon kannattaa sitten sijoittaa. Jos nyt sitten ei suomalaisen duunarin tuntitaksaa pysty maksamaan voi vapaasti siirtyä venäjälle.</p>

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    On puun korjuu varmasti Kanadassa kallista. Teitä ei ole. Metsiä ei ole harvennettu, joten puun laatu on heikkoa, raakkia ja hukkapuuta tulee paljon.

    Metät kunnossa!

    Raaka-aineen laatu kokonaisuudessaan on paljon huonompaa ainakin itäisessä osassa. Sahoille ohjautuu paljon puutavaraa, joka Suomessa olisi ohjattu pääosin polttoon ja pieni osa kuiduttavaan teollisuuteen. Sahojen toimintaperiaate on yksilökäsittely, eli nippu pitkää linjalle ja jokaisesta tukista tehdään mitä siitä saa. Suomessa ajetaan tukkiluokka kerrallaan asetetta ja vaihdetaan tälli kun tukin koko muuttuu.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)