Keskustelut Tekniikka Käsineet talvihakkuuseen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Käsineet talvihakkuuseen?

  Millaisia käsineitä, hanskoja, rukkasia suosittelet talviseen moottorisahahommaan? Itselläni on Stihlin vähän paksummat käsineet ja on ollut ihan hyvät, mutta nyt alkavat olla loppu ja pitäis uudet hommata.

  Voi keskustella ja antaa suosituksia myös muista vapaa-ajan metsurin varusteista ja vaatteista, joista on hyötyä talvisessa hakkuuhommassa. Itse suosittelen kypärään niskaviittaa. On halpa ja hyvä varuste, ei mene lumi ikävästi niskaan.

 • topintam

  Lähtiessä lahkeet kengän päälle ja teipillä kiinnni että lumi pysyy oikealla puolella

  Vedenpitävä huomioliivi päälimmäisenä hyvä ettei kastu

  Metsurinkinttaissa made in itse lumilukot,yltää melkeen kyynäpäihin ja jälleen lumi pysyy oikealla puolella. Neulehanskat vaihtuu kinttaiden sisällä joka tankille.

  Niskaviitta tieten ja semmmonen neulottu reilu kypäranaluslakki että korvat ja niska peittyy eikä kuulosuojaus heikkene.

  Jos alle -10 pärjää neulekinttailla missä nitriitti vai mikäseoli pinta ei heti kastu ja hyvä pito, maksaa 5e ja yllättävän kestävät.Näitäkin tulee vaihdettua kuivat joka tankille.

  Korpituvan Taneli

  Kattelin tuossa hanskan suuta ja siina lukee Viltex, sisällä lapussa lukee ”metsurin työkäsine” Valmistaja Viljamaa ja kumppani ky Isokyrö. On käteensopivat ainakin.

  Toisena on Jokapolar hanskat. Mustat kumi(?) rouhehanskat, joissa tulee lämmin sisähanska mukana. Vähän kankeammat mutta taatusti lämpimät.

  Siinä olisi kaksi kotimaista vaihtoehtoa.

  Kengissä olen vannoutunut nahkaisten nauhakenkien käyttäjä. Niitä löytyy ainakin huskun merkillä, ovat kyllä Jalaksen tekoa. Sitten saksalainen Meindl, jota Uittokalusto tuo maahan.
  Tässä pitää sitten olla tarkkana että on varmasti moottorisahauksen suojaus, kun turvakenkiä on niin moneen lähtöön.
  Hintaakin on n. 3 kertaa kumisten turvasaappaiden hinta, mutta jalka kyllä ymmärtää laadun päälle.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  tamperelainen

  Alle -10 C termonitriilikäsine on hyvä,sormet liikkuvat hyvin ,hyvä ,pitävä ote,kämmen selälle tullut kosteus kuitenkin kastelee herkästi.Kovilla pakkasilla liipaisinsormella varustettu rukkanen on melko lämmin,mutta sekin pyrkii kastumaan varsinkin lämpökahvojen kanssa.Lämmin on isohkon Bauhausin vuorillnen nahkahanska(n 8 -9€),johon vielä sujautin ohuen esim kilpahiihtäjien käyttämän sisähanskan.Näillä hanskoilla mitan kippikoukun asennus kyllä sitten vaikeaa
  Stihlin nahkaturvakengät Ranger GTX ovat hyvät,goretex-kalvolliset.Hinta n 250€

  6 m3

  Tuohon aloitukseen voisi todeta että etsimällä ne löytyy, ne omaan käyttöön sopivat.
  Suositukset on suosituksia, mikä käy yhdelle, ei käy toiselle.

  Itse käytän sahaliikkeestä ostettuja metsurin kintaita ja hanskoja.
  Useimmiten kestävät satunnais käyttäjällä 1-2 vuotta. Samassa ajassa ”halpiksia” on ennättänyt kuluttaa ”repullisen”.

  Käsineissä joissa on käytetty nahkaa, kannattaa käyttä suoja-ainetta joka pitää nahan notkeana. Nekin eväät löytynevät sieltä asiansa osaavasta liikkeestä.

  Alkavan sahurin kannattaa käyttää suojattuja käsineitä (viiltoja ja pistoja vastaan).
  Karsinnassa voi tulla niitä pistoja, sahaa teroittaessa viiltoja.
  Käsineen koko käyttäjän kylmän ja kastumisen siedon mukaan, niin että saa mahtumaan sen lapasen tai ohuen hansikkaan suojakäsineen kanssa.

  jakke

  Kumirukkaset menee ikävästi koppuraan pakkasella.Nahka on parempi.Nauhakenkiä en itse käytä hakkuilla ollenkaan,enkä juuri raivuilla. Minusta kengän varren pitää olla pitkä.

  Muija

  Itse painiskelen myös joka talvi käsineiden kanssa koska käteni koko on 6 asettaa se metsurinkäsineille melkoisen haasteen enkä ole vielä sopivaa pakkas ja räntäkeli käsinettä löytänyt.
  Koossa 8 löytyy joitain malleja jotka hylkivät kosteutta, mutta ne ovat jo mittaa käyttäessä liian isot.

  Tuossa osui silmiini kyseinen sivu
  http://www.retkiaitta.fi/category/142/kasineet
  jossa pari käsinettä kiinnostaisi pakkaskeleihin, mutta kannattaako maksaa 250 euroa, jos eivät montaa päivää metsässä kestä.

  Pakkasella olen käyttänyt työkäsineen päällä tavallista villalapasta johon olen kutonut liipasinsormen joten myös mitan käyttö helpottuu.
  Pieni kätisenä ja jalkaisen 35, ikuisuus ongelma löytää kunnon varusteita edes läheelekkään oikeaa kokoa olevia.

  Muija

  Raaka-Aarne

  Itelläni kädet ja jalat ovat kovin kylmänarat. Yksinkertaisena miehenä olen omalta kohdaltani ratkaissut ongelman siten, että yritän pitää muun kropan mahdollisimman hyvin lämpimänä. Eli pakkasella mieluummin liikaa kuin liian vähän vaatetta päälle. Liikkuessa tulee kuuma, mutta kun ”kattila” käy rittävän kuumana, riittää siitä lämpöä käsille ja jaloillekin. Pärjäilee ihan tavallisissa vuorellisissa työhanskoissa, hinta alle 10 euroa.

  Raaka-Aarne

  Markus

  Taneli: Voiko noita sinun käyttämiäsi metsurin hanskoja tilata myös yksittäiset henkilöt? Jos voi, niin pitääkö ostaa kerralla 10 paria?

  raivaussahaaja

  Minusta Uittokalusto on joskus myynyt noita Tanelin mainitsemia Viltex-käsineitä. Tilasin silloin yhdet itselleni, mutta ei niissä muistaakseni ollut yhtään vuorta näin talvikäyttöä ajatellen. En ymmärrä miksei Uittokalusto myy enää niitä ja muutenkin ihmettelen kun käsine valikoima metsureille on siellä on tosi huono.

  Nimetön

  Noita Viiltexsin hanskoja meilläpäin myy ainakin K-maatalous ja vuorillavarustettuja ovat olleet jota minä ennen pakkasilla käytin. Nykyään olen tykästynyt Stiilin vedenpitäviin nahkahanskoihin märälläkelillä ja pakkasilla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)