Mikä metsässä puhuttaa juuri nyt? Kuukausittain ilmestyvässä Metsälehden uutiskirjeessä perehdymme metsäalan kuumimpiin puheenaiheisiin. Kun tilaat Metsälehden uutiskirjeen, annat samalla luvan Metsälehdelle lähettää sinulle muita metsään liittyviä viestejä. Voit muuttaa suostumustasi milloin tahansa.
MH:n tuottovaatimus määrää mitä ja miten pitää hakata. Ei siihen vaikuta muiden valtion laitosten ,sijoitusten tuotto tai verotulot metsäteollisuudesta. Taisi olla 4%:n tuottotavoite, jos en muista väärin. Silloin pitää hakata tietty määrä päätehakkuilla ja M-motokuskin arvelu tukkipuuleimikoiden vähenemisestä pitänee paikkaansa. Päätehakkuulla tehty kuitupuuvoittoisen leimikon avohakkuu tuottaa paremmin kuin paremmin norm.kiertoaikaan ja puiden kokoon sopivampi harvennus tuottaisi( halvempien korjuukulujen takia), jos tuotto% on liian iso esim. pohjoisen hitaasti kasvavilla mäntykankailla.
Entistä huonompaa tukkia tulee markkinoille. Ne oli ennen MH:n leimikot melkein aina isojen tukkipuumetsien hakkuita .
Pinta-alaverotuksen aikaan naureskeltiin Metsähallituksen tuloksille aina silloin, kun ne kerran vuodessa uutisoitiin. Jotkut kriitikot laskeskelivat, ettälahjoittamalla Netsähallituksen talousmetsätyksityisille, valtio voisi nylkeä pinta-alaverolla enemmän ”puhtaana käteen” – kuin omaa toimintaansa pyörittämällä.
Niin varmaan kävisi nytkin, kun verotuksen vain hoitaisi hyvin. Maiden luovutuksen yhteydessä voitaisiin jopa sopia kohtuullisesta myyntihinnasta ja yhteismetsiä syntyisi koko maahan – ja paljon.
Onko muuten tietoa, kuinka paljon Metsähallituksella on Golf-osakkeita, kelohuviloita pomojen käytössä ja virkistystiloja erämaajärvien rannoilla, joihin ei edes muulla henkilökunnalla ole asiaa muulloin, kuin paikkojen kunnostamis – korjaamistyön merkeissä. Olen varma, että MH:n kerma viettää melkoista vapaa-aikaa ihan täydellä palkallakin edustustason ”Metsäkämpillä”
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään