Keskustelut Metsänhoito Kaupallinen metsästys

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Kaupallinen metsästys

  Tarkastamattoman luonnonvaraisen riistan lihan toimittaminen yleiseen kulutukseen.

  Metsästettyjen luonnonvaraisten hirvieläinten, jänisten, kanien ja lintujen lihaa saa toimittaa tarkastamattomana vähittäismyyntiin kuten ravintoloihin ja vähittäismyymälöihin.

  Metsästäjä tai metsästysseura voi toimittaa enintään 1000 jänistä tai kania, 3000 lintua, 10 hirveä, 30 peuraa JA 50 metsäkaurista vastaavan määrän ruhoja VUODESSA vähittäismyyntiin.

  Lähde: evira

  Der Steppenwolf

 • putte

  Muistaakseni tähän asiaan tuli vuosi-pari sitten sellainen laki- tai asetusmuutos, jolla haluttiin auttaa hirvimiehiä kasvattamaan tulojaan hirvenlihan myynnillä vähittäiskauppoihin. Muistan, että perustelu tuotiin esille juuri näin kaikessa röyhkeydessään. Jollakulla tarkempaa tietoa tai muistikuvia?

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tuo aloitukseni on vasta jäävuoren huippu.

  Metsästäjien kaikkien aikojen häikäilemättömimmän ja röyhkeimmän solutuksen (lauri kontro, puuntuottajajärjestön äänenkannattajan päätoimittaja) puheenjohtaman metsästäjäliiton toiminnanjohtaja panu hiidenmies panee vielä paremmaksi:

  ”Suomella olisi täydet mahdollisuudet kehittyä suureksi riistamaaksi, jolloin riistanlihan käyttö ja hyödyntäminen olisivat mahdollisia myös suurelle joukolle ei metsästäviä. Ajankohta suotuisalle kehitykselle tässä asiassa on nyt mitä parhain.”

  putte

  Niinpäs näyttää olevan. Metka mies tuo Hiidenmies, josta en ole ennen kuullutkaan. Että ”ei-metsästävien kansalaisten tietoisuutta asioista lisättävä”. Hän on oikeassa, mutta suotavaa olisi eräiden tietoisuuksien lisääminen myös metsästävien kansalaisten keskuuteen.

  En osaa tehdä klikattavaa linkkiä, mutta täältä löysin Hiidenmiehen kirjoituksen.
  http://www.metsastajaliitto.fi/liitteet/jahti/jahti2012_2_s7.pdf

  mehänpoika

  Tarkastamattoman riistanlihan myynnin salliminen kauppaliikkeisiin on ilmeiseti heti alkanut vaikuttaa hirvipolitiikkaan hirvikantoja lisäävään suuntaan. Viimesyksyn hirvenpyyntilupien leikkaaminen kolmasosalla, sekä paikoin jahdin lopettaminen kesken metsästyskauden, antavat siihen viitteitä.

  80 000 hirven talvikannassa olisi ollut edelleen selkeä leikkaamisen tarve. Eivät hirvenmetsästyskiimaiset metsästyspoliitikot näytä paljon ajattelevan hirvikolareissa menehtyneitä ja loukkaantuneita tai metsätaimikoita.

  Ilmeisesti metsästysmaan antaminen kaupallisen metsästyksen käyttöön siten, että vuokrasopimuksessa ei ole sovittu kohtuullista korvausta ja hirvikantaa ohjaavaa vaatimusta, olisi otettava välittömästi uuteen käsittelyyn.

  Hirvikannan hoitosuunnitelmassakaan ei tädätä hirvien määrän vähentämiseen, vaikka se olisi ainut keino saada hirvivahinkojen määrä kohtuullisemmalle tasolle. Kaupallisuus toisten turvallisuuden ja elinkeinon vaikeuttamisen kustannuksella viehättää enemmän.

  Hiluxmetsuri

  On kyllä melkoinen himoriistäjä, vaiko himometsästäjä vai miksi tuollaista superhotkoa pitäisi kutsua? Järjetön määrä elikoita…

  Muuten olen kyllä sitä mieltä, että hirviä voisi olla vähemmän kuin enemmän. En osaa sanoa mikä olisi oikea määrä, minimi lienee kaksi erimerkkistä yksilöä. Maksimi kait on sellainen määrä joka vielä pysyy valtion metsissä eikä tule yksityismetsiin.

  Ehkä tuollainen superhotkometsästäjä onkin hyvä, se koluaa kaikki maat ja mannut, risukot ja rääseiköt, pelottelee hirvet liikkeelle…

  Minullakin on metsästyskortti, en ole vaan muutamaa pulua lukuunottamatta mitään saanut. En ole kyllä oikein yrittänytkään.

  En tiiä, mutta yksikin hirvikolari on liikaa. Niitä ei tarvita.

  Mosku

  Voe riethan nahkhat senthään. Taassiisa sitä nysväthän tyhyjästhä.
  Hirvenkhö se on syy jos kaasujalakha liija raskhas on. Non hirvimekhit tien vrresa sitä varthe notta kaasuva keventhää tiethää.
  ja perkhelekö son siinä vika jos liiat lihat myyntin laittaa. suotta niitä koirile syöthää jos ostaja löytyy.
  Minnäin voisin pari pari kisuraa myyvä pysthön jos rahasta sovithan, lasken palakishen ja ja sanon notta ottatta poies. rahoja en palhauta jos ampumati jiäp. Lihat, sarvet ja nahkan saapi ampuja pithää.
  Mie taijan safarija ruveta vanahola päivilhä myymhän

  jees h-valta

  Mosku voi huoletta aloitella kaupantekoa mutta tuo asenne hirvikolareihin on aivan out.
  Aivan sama mikä on kaasujalan paino kun hirvi tulee yli tien. Juuri yksi naikkonen (viiskymppinen) ajeli varovasti työhönsä H-valtaan kun hirvi tuli vauhdilla autoa kohti. Olisi ollut aivan sama olisiko auto liikkeessä vai pysäköitynä. Se juoksi autoa päin ja kolhi auton takaosaa mennessään lähes auton yli. Kiire oli hirvellä. Ei tällä autoilijalla. Kiireen laatua kuvaa hyvin kun emäntä kerkesi äimistellä ja hokea että älä ny tule, älä ny tule. Ja tuli kuitenkin ja meni.

  Mosku

  Sie kläppi et näköjhän tie mikä hirviä noin laukothaa, hukat on liikethä hirvele anthanu. ja pelasthuksen se tuopi kun Kontron tuomihtee tuostahhii, piessa senthän.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tämä metsästäjäliiton toiminnanjohtaja hiidenmies kertoo edelleen:

  ”Riistanlihan merkitys kasvaa. Oikeastaan sen merkitys palautuu kohti sitä tasoa, mikä sillä on ollut.”

  Tuota tarinaa pohjusti RKTL:n tutkimusjohtaja ruusila syyskuussa 2010 metsäradion eräillassa:
  ”Kasvillisuuden puolesta suomi kestää huomattavasti korkeamman hirvikannan”,
  jota sitten säesti MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtajan tiirolan tällä palstalla ylistämä metsästäjäliiton puheenjohtaja kontro:
  ”Kyllä luonto sen hyvin kestää.”

  Pähkäilijä

  Kun Suomessa kuolee keskimäärin 8 ihmistä hirvien takia olisi parempi vaihtoehto jos kuolisi nolla hirvien ja yksi susien takia. Kantojen säätelyllä saataisiin tämäkin aikaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)