Keskustelut Puukauppa kelpaako vähennyksiin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • kelpaako vähennyksiin

  Mistään en ole löytänyt ohjetta siitä kelpaavatko metsäkäytössä olevien traktorin ja mönkijän liikennevakuutukset/kaskovakuutukset vähennyksiin? Onko kokemusta tai tietoa?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jos ne muutenkin on kelpuutettu metsätalouden menoihin, niin tottakai.
  Se on sitten eri asia kelpuuttaako verottaja noita vehkeitä sinne muuten ollenkaan.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Traktori vanhusten ja auton peräkärrin vakuutusmaksut olen metsätalouden vuosimenoihin laittanut.Liikennevakuutukset eivät paljoa tee,kasko kyllä jo ylellisyydeltä saattaa vaikuttaa.,Itsellä ei semmoista metsätalouskäytössä olevilla vehkeilllä ole,kaikki yli 20v iältään ja kuolettetuja ,poistot tehtyjä ,timmissä olevia.

  metsänvartija

  Kelpaa, sinne vaan.

  moriz

  Traktorista verottaja aikanaan vähän kyseli mutta hyväksyi sen kokonaan metsäkäyttöön. Mönkijän laitoin 100 %:sti metsäkäyttöön myös aikanaan. Käyttö onkin ”melkein” ilmoitetun mukaista ja todella hyödyllinen kulkupeli mm. taimien ja muiden työkalujen kuljetuksessa
  Vakuutuksetkin (liikenne ja osakaskot) olen tähän saakka vähennyksiin laittanut myös auton perävaunun osalta (klapien kuljetusta) mutta nyt omatunto alkoi soimata kun ei todellakaan missään ole ohjetta niiden hyväksymisestä verovähennyksinä.
  Mitä kaikkea olette saaneet menemään läpi verotuksessa – esim. moottorivene (metsää saaressa), moottorikelkka ym?

  pihkanaama

  Jos nyt vaikka traktorimönkijä on hyväksyttynä kalustoon, voi sen huoltoon, vakuutukseen, polttoaineisiin yms. liittyvät kulut vähentää sen mukaan, kuinka paljon sinä vuonna on metsäkäyttöä. Metsäkäytön ja oman käytön tuntimäärät ylös ja vähennykset samalla prosenttiluvulla, kuin käyttötunnit on. Näin olen itse ymmärtänyt. Metsäkäytön osuutta tulisi kuitenkin olla vähintään 50% käyttötunneista. Esim. auton peräkärri ei omalla kohdallani täytä tuota 50% joten en ole sen kuluja koskaan vähennyksiin laittanut.

  matompi

  Entäs jos traktori/mönkijä ei ole rekisterissä voiko vähentää esim. polttoaine kulut?

  pihkanaama

  Mönkijän kanssa voi tulla ongelmia, jos on tieliikennemalli. Rekisteröimäton maastomönkijä ja traktorimalli käyvät samalla lailla, kunhan tehot on riittävät metsätöihin (väh. 400 kuutioinen moottori) ja muut kriteerit täyttyvät, että se hyväksytään kalustoon. Polttoaineet vähennetään molemmista käyttötuntien mukaan.

  torppari

  viime vuotena itellä oli verotarkastus. mönkijä on 300 kuutioinen (tieliikenne 4 wd) ei rekisterissä..ilmoitin silloin ostaessa metsä käytön 60% kun on tuota jälkikasvua myös huviajoon. ei ollut valittamista varaosat olen myös ilmoittanut vaan tuon 60% osuudesta..kanisterilla kannetut bensat 100% nehän on raivurin bensoja

  jacky

  Traktorin hommaaminen nyt eessä ja mietityttää miten yleensä näissä verotuksen kans porukka toimii?

  Kokonaan metsävähennykseen?

  Puolet vähennykseen ja puolet yksityiskäyttöön?

  Vaiko käytettyjen tuntien mukaan?

  Itellä 2 eri metsä palstaa yhteisalaltaan 90 hehtaaria, mutta lähivuosina ei suurempia puunmyynti tuloja Tiedossa.
  Joka vuosi taimikon hoitotyötä, nuoren metsän hoitoa ja jonkin verran harvennusta. Traktorin käyttö tulee kumminki pääsääntöisesti metsässä olemaan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Esitä tuo kysymys verottajalle, tee laskelma metsä käytöstä ja yksityiskäytöstä. Verottaja sen kuitenkin lopulta päättää voiko traktori olla metsätalouden kalustona sinulla.
  Huomaa että omaan käyttöön tulevan polttopuun kuljetus on yksityiskäyttöä.
  Jos myyt klapeja verollisina niin silloin sen puun ajo on metsätalouden ajoa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)