Keskustelut Metsänhoito Kemera

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Kemera

  Merkitty: 

  Jos yksi tai useampi kuvio, jolle haettu kemeraa varhausperkaukseen, jää tekemättä tukiajan puitteissa, voiko näille hakea uudelleen kemeraa? Jos perkausta siis ei ehditty aloittaakaan kyseisillä kuvioilla.

 • Itämaan ihme

  Mikäli työmaita ei ole aloitettu, pystyy kemeran hakemaan uudelleen.

  jpjulku

  Työ on tehty osalla kuvioista, osalla ei aloitettukaan.

  Jean S

  Jos hehtaarimäärä riittää, niin raportoit tehdyksi sen mikä on tehty, ja haet tukea uudelleen niihin, mitä on tekemättä.

  M83-

  Täällä vähän sama tilanne kuin jpjulku:lla. Onko tosiaan niin, että kemeran voisi hakea uudelleen sellaisille kuvioille, jotka olleet aiemmalla tukihakemuksella, mutta ei toteutuneet siinä hankkeessa? Pinta-ala ei ole ongelma, menee yli 2 ha.

  isaskar keturi

  Ei voi hakea! Samalle kohteelle ei voida myöntää rahoitusta hoitovelvoitteen (10 v. varhaishoidon jälkeen 7 v.) aikana. Siis tämä ratkeaa rahoituspäätöksestä eikä maksatuksesta.

  Tai voi kyllä hakea, muttei sitä myönnetä.

  Puuki

  Eri asia kun ei ole tehty olleenkaan varhaishoitoa tai th:a.

  Puuhastelija

  Mulla kävi pari vuotta sitten harmittavasti. Työ oli tehty reilusti ajoissa, mutta unohdin tehdä toteutus ilmoituksen ajoissa. Myöhästyin 16 päivää niin jäi n. 900e kemeraa saamatta. Ja tätä ei kuulemma pystynyt tekemään uutta hakemusta ja ilmoittaa työ tehdyksi.

  isaskar keturi

  Puukin luetun ymmärryksessä vikaa? Kun hakemus on tehty ja rahoituspäätös on saatu. Uuden tukihakemuksen voi tehdä vasta hoitovelvoiteajan jälkeen riippumatta siitä oliko mitään tehnyt tai toteutusilmoitusta laittanut ja rahoja saanut.

  Yrittäjä-metsänomistaja

  Puuki on ihan oikeassa ja M83:n tapauksessa kemeratuen voi saada.

  Jos kuviolle on lähetetty rahoitushakemus ja saatu siitä metsäkeskukselta myönteinen päätös,  mutta työ jää tekemättä niin tehty tukipäätös raukeaa jos sille ei tehdä toteutusselvitystä päätöksessä mainitussa määräajassa.  Sen jälkeen samalle kuviolle voi tehdä uuden rahoitushakemuksen.  Toki työtä ei ole saanut aloittaa koska rahoitushakemus on lähetettävä metsäkeskukselle ennen työn aloitusta.

  Puuki

  Ilmankos kemeravaroista jää puolet vähintään käyttämättä jos säännöt on noin , pilkuntarkkojen tarkastuspoliisien  takana. Tuota ei tarvittaisi kun th:sta puolet tekemättä.

  Sitähän minäkin, että vika olikin isaskarin ymmärryksessä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)