Keskustelut Puukauppa Kesä/talviharvennus,ennakkoraivaus/raivaamaton

 • Tämä aihe sisältää 43 vastausta, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarNuakka toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)
 • Kesä/talviharvennus,ennakkoraivaus/raivaamaton

  Merkitty: 

  Työn alla on taas harvennuskauppoja, lähinnä 2-harvennusta. Kohteet nippanappa kävisivät kesäkorjuuseen, mutta: puolet kuvioista ostajan mielestä tarvitsevat ehkä kesäkorjuuseen ennakkoraivauksen, talvikorjuuseen ei. Kesäkorjuun hintaetu (2€) syöty hetkessä jos lähdetään raivaamaan, ja yhä edelleen pidän talviharvennusta näillä seuduilla parempana varsinkin kun kaikilla kuvioilla myös koivua josta ei paljoa havutustarpeita uralle kerry. Saa nähdä mitä muut ostajat ehdottavat.

 • jees h-valta

  Aika kevyitä raivauksia on tullut tehtyä mutta ensiharvennukselle olen kuusiryhmiin juuri mielelläni mennyt tekemään laaturaivauksen edeltä koska samalla tiputan myös kuusen alaoksia pois runkonäkyvyydestä että myös motokuski näkee huonot ja hyvät runkomuodostumat.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  EN TIETÄN VIELÄKÖN JOKUN,MYY PUUTAN JOS KUIN,E1 OLE OLTUT ENANKON RAVUUTAN.KUIN TULEE PUU TILIIN,PUTONTUS JOS KUIN E1,OLE RAIVATU.E1 PITÄ SÄSTÄÄ VÄÄRÄSÄ,PAIKASA VOI TULTA HINTOHINSA,JOS E1 OLE TEHTYN ENANKON RAVUUTAN.SEKÄN ON ENANKON RAVUU,VAATII AMATIA TAITOJA E1 TULE,KUNTON JÄLKIÄ JOS E1.OLE AMATI METURI ASIALA.

  jees h-valta

  Eipä ole jäljessä ollut valittamista vaikka en ole kertaakaan ennakkoraivauttanut ammattimiehellä. Ihan on oma ammattitaito riittänyt. Mainostuksen tietysti ymmärrän.

  Panu Panu

  Viimeksi kun myin ennakkoraivaamani leimikon niin yksi ostaja edellytti tarjouksessaan ennakkoraivausta, jota tarjosi kovaan hintaan, muistaakseni 370€/ha. Lisäksi hakkuussa olisi laskutettu kantokäsittelystä.

  Metsuri motokuski

  Usein maanomistajat tekevät sen ennakkoraivauksen väärin. Keskittyvät liikaa niihin pieniin risuihin jotka ovat omassa näkökentässä. Pitäisi muistaa että se konekuski istuu 2,5 m korkeudessa ja sieltä se näkyvyys pitäisi olla hyvä. Eli niihin parin – kolmen metrin risuihin se raivuu pitää kohdistaa.

  suorittava porras suorittava porras

  Sekin on syytä ottaa huomioon , että mitä kauemmas kuljettaja näkee , sen paremmin onnistuu ajourien sijoittelu ja niiden välin pitäminen kohdallaan.Monta turhaa puuta joutuu poistamaan , jos kierrettävä este tai pehmeikkö ilmestyy näkökenttään vasta muutaman metrin päässä. Palstalla harvemmin kävellään ennakkoon varsinkaan , jos siellä on runsaasti ylimääräistä tavaraa pystyssä ja pitkällään. Ratkaisut tehdään sitä mukaa , kun niitä tulee eteen/näkyviin. Liian leveäksi tulkittu ajoura joltakin kohtaaa saattaa johtua yksinkertaisesti siitä syystä , että linjausta on jouduttu muuttamaan pehmeikön tai kiven/kiviryhmän takia liian myöhään. Ja kuten kollega mainitsi , kuljettajan silmät ovat metrin korkeammalla  verrattuna jalkamieheen. Reikäperkaus ei vastaa alkuunkaan konemiehen tarpeita , jotta voisi onnistua työssään parhaalla mahdollisella tavalla. Jos ratkaisut perustuvat enemmän arvailuun , kun tietoon , voi lopputuloskin olla vain arvailujen varassa.

  Panu Panu

  Olen ennakkoraivauksissa jättänyt jonkin verran kuusialokasvosta mutta koko ajan vähemmän. Se varmasti oli syy tuohon yhden tarjoajan näkemään ennakkoraivauksen tarpeeseen. Nykyisin alan kallistua siihen, että ei kuusialikasvoksesta oikein mitään uutta metsää saa ja siitä on vain haittaa. Ihan 100% en poista sitä vieläkään vaan jätän nuoreen metsään parhaita ja isoimpia kuusia alle hieman. Niistä ei ole tarkoitus saada uutta metsää päätehakkuun jälkeen vaan saada tukkia myöhemmässä harvennuksessa tai päätehakkuussa. Voi olla, että tässäkään ei ole mitään järkeä 🙂 Varttuneemmasta metsästä poistan kuusialikasvoksen jos sitä metsää tulee raivattua.

  metsä-masa metsä-masa

  Jokaimem metsänomistaja haluaa harvennuksestaan virheettömän ja kasvupaikalle oiken puulajin kasvamaan, ja lisäksi vielä kantohintatasokin kärkipäästä, tämä niissäkin tavauksissa joissa joku työvaihe vuosin varrella on jäänyt jostain syystä tekemättä.

  Edellisissä kommenteissa kerrotaan täyttä asiaa,  siitä mikä vaikutus ennakkoraivatulla ja selkeällä kohteella on urapainaumiin, kolhupuihin ja leimikon tulevaan kehitykseen.

   

   

  Puuki

  Kaikkia alikasvospuita ei tarvitse raivata, ei ainakaan jos on tarkoitus kasvattaa 2-jaksosta metsää.   Rehevät metsät voi olla joskus niin täynnä erilaista puuta ja pensasta , että ei ole mahdollista tehdä mitään hakkuuta ennen raivausta.   VT-männikössä jossa tehtiin viimeksi e-puuhakkuu  oli th:n jäljiltä niin  vähän alikasvosta , että ei ollut mitään tarvetta raivaukselle. Toinen kuvio joka oli aikoinaan vähän myöhemmin päätehakattu MT-sekametsää oli paljon pöheikköisempi  (vaikka oli melkein yhtä tiheää kasvatettavien puiden osalta kuin VT-kuvio) eikä siellä olisi voinut harvennusta tehdä kunnolla ilman ennakkoraivausta.  Kallistahan se homma on vieraalla teetettynä mutta joskus pakollinen ”investointi”.    Turhaan ei kuitenkaan kannata ennakkoraivauksia tehdä , jos ei ole oikeasti tarvetta.

  Panu Panu

  Tähän mennessä olen kerran ostanut ennakkoraivauksen ja se oli 208€/ha, mielestäni kohtuullinen. Hinta riippuu tietysti siitä kuinka paljon siellä on raivattavaa ja minkä kokoista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)