Keskustelut Metsänomistus Keskustelupalstan sukupolvenvaihdokset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
 • Keskustelupalstan sukupolvenvaihdokset

  Tuommoinen pälkähti päähän. Onkohan täällä palstalaisilla käynyt niin, että tulee myös nuorempaa polvea kirjoittelemaan tai seuraamaan kirjoituksia? Vai onko tämä ollenkaan nuorille metsänomistajille tai metsänomistuksesta kiinnostuneille mieleinen palsta?

 • A.Jalkanen

  Nuorempi polvi voisi myös ilmoittaa tänne, jos vanhempi polvi poistuu kokonaan vahvuudestamme. Minulla ei nuorempi polvi ainakaan vielä kirjoita.

  MaalaisSeppo

  Kävin torstaina MetsäGrop:in järjestämässä Metsä- ja luontoillassa Tampereella. Paljon oli kuulijoita. Reilut 70 on mulla ikää, mutta taisi kuulijoiden keski-ikä olla suunnilleen sama. Nuoria ei juurikaan näkynyt. Ei taida sukupolven vaihdokset kiinnostaa. Kovasti oli esillä jo osuuskunnan tavoitteita, mutta mitenkähän käy, kun omistajakunta lahoaa alta pois?

  Itse olen vaimoni kanssa tilani ostanut sukupolvenvaihdoskaupalla. Jälkipolvellakin voisi olla kiinnostusta, mutta ei vielä riittävää aktiivusuutta. Olisi jo kiire hakkuuttaa n 6 ha järeää kuusikkoa (90 v), ennenkuin kirjanpainajat iskevät. Verotuksen takia olisi parempi, jos ostaja hakkuuttaisi.

  Petkeles

  Nuorempi polvi on niitä lyssän löllejä ja niiltä voi aina kysellä ootko ikinä töitä tehny. Näin itse koettuna.

  MaalaisSeppo

  Minulla on hyvät kokemukset jälkipolvesta. Raivausta, istutusta ja osallistumista hankintahakkuisiin ovat tehneet.

  Metsäkupsa

  Aktiivi kirjoittelijat hupenevat palstalta, ovatko siirtyneet katsomon puolelle. Mehtäukko, Metsänmies ym,  mitä kuuluu, Taneli ja Anton väliin elon merkkejä antaa itsestään. Olin tässä viikolla lunastuskokouksessa, jossa sali oli täyden puoleinen. Kyllähän ikähaitari oli MaalaisSepon mainitseman tilaisuuden verrokki. Nuorin oli tilayhtymäni toinen osakas 25 v ja olipa yhden saman ikäisen isäpappa valtakirjalla jupisemassa.

  Nuakka

  Kyllä näin 54v tuntee itsensä monissa metsäriennoissa nuoreksi. Olen koettanut jälkipolvea osallistaa ajan mittaan, istutusta, koivun pystykarsintaa, raivaussahausta ja puun ajoa. Jopa asennellut Metsäverkkoa puhelimiin jos vaikka joskus tutkisivat asiaa sitäkin kautta. Orastavaa kiinnostusta havaittavissa…

  Nostokoukku

  Myykää papat pois pohjineen ne metsänne. Kyllä nykyihminen arvostaa tuhtia setelinippua enemmän kuin joka kesäistä työleiriä. Joutuvat perintöveroihin kuitenkin hakkaamaan isoja aukkoja ja ovat sitten kuusessa niiden taimikoiden kanssa. Seitenkymppisen tenavatkin alkavat jo olla siinä iässä, että alkaa parhaat työajat olla jo takana päin. Ja jos oikein hurjaksi heittäytyvät saattavat vielä myydä tai lahjoittaa Luonnonperintösäätiölle esimerkillisesti settien mukaan hoidetut metsänne.

  Rukopiikki

  Ihmisen keski-ikä on noussut paljon. 60-luvulla 70-vuotiasta pidettiin jo ihan ikäloppuna vanhuksena.

  Nostokoukku

  Onhan se keski-ikä noussut kun kehittynyt lääketiede pitää väkisin hengissä. Mutta kyllä se 70-vuotias on yhtä vanhus kuin 60-luvullakin. Kumpujen takaa kuuluu jo kellojen soitto……

  Rukopiikki

  Äläs nyt. Eläähän Salekin yli 70-vuotiaana vielä pikkulapsiarkea ja ehtii luututa ympäri ameriikkaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)