Keskustelut Tekniikka KIKKA

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • KIKKA

  Mikähän mahtaisi ola näppärin keino ujuttaa uusi bensaletku vanhan tilalle moottorisahaan (Hqv)?

 • Salonpoika

  Leeville mitan jousen kiristämisestä: Jousta kiristetään siihen saakka kunnes nauha kelautuu kokonaan sopivasti. En siihen sen tarkempaa ohjetta osaa antaa.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Kiitos Salonpoeka. Täytyy vaan alkaa sitä pyörittelemään ja kokeilla milloin imaisee nauhan sopivasti.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Sain vaihdettua uuden nauhan mittaan. Eihän se käynyt kuten Stromsössä, vaan ensin karkasi tuhannelle sykkyrälle. Sitten kiinnitin nauhan alun tietenkin väärään suuntaan kelalle. Ja kovasti mietin mikä mikä vikana.
  Kyllä se siitä sitten ”asettui” ja mitasta tuli toimiva. Pitää vielä lisätä jännitettä, joutuu vähän lypsämään sitä takaisin sisään päin.

  6 m3 6 m3

  Eikä menny ko vajaat 1 1/2 kuukautta.
  Millä mittasit tuon ajan?

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Onhan siitä jo aikaa kun tuon mitan kasasin, nyt vasta toin ilosanoman julki. Nostin samalla tään kikkaketjun, niin saa tuoda niksejä tms. esille.

  6 m3 6 m3

  Löytysköhän NiksiPirkan suosikille sukkahousuille käyttöä metsätaloudessa.? :=0

  Jostain luin että joku käyttäisi talviraivuulla lumisuojana raivaussahan ilmanotto aukolla.

  lastunraapija

  Tottahan sukkahousuille on käyttöä. Lahje saksilla poikki ja siihen sen mittaisesti solmu, että sukka saadaan roikkumaan kaulasta. Pieni reikä sukan nilkan alapuolelle. Siitä kännykkä sisään ja pussi puseron sisälle. Pysyy kuivana ja lämpimänä, kunhan ei rehki itseään läpimäräksi.
  Se toinen klassinen niksi on tilapäinen lastujen saapaaseen menon este, kun ei satu olemaan oikeat turvahousut mukana. Sukkahousun pätkä vedetään saappaan päälle ja nostetaan sitten osa siitä omien housujen säärelle, kun satunnaista sahausta tehdään.

  6tukki

  Uskonpa kaikkien ammattilaisten jo käyttävän tätä tai tämän tapaista menetelmää, mutta laitanpa sen kuitenkin, koska minulle siitä on ollut todella suuri apu. Ainakaan kaikki kaupunkilaismetsäomistajat eivät ehkä tiedä tätä konstia…

  Ongelmani hellekesän 2011 raivauksilla oli hien jatkuva valuminen silmiin ja siitä aiheutunut silmien kirvely. Pari – kolme viikkoa hikoilin ja kärsin silmien kirvelystä, kunnes palstallani kävi vanha, kokenut metsien mies. Hän ihmetteli miksen laita pääni ympärille hikiliinaa kypärän alle…

  Nyt kierrätän perheeni vanhat tyynyliinat, lakanat ja pussilakanat repimällä ne noin 40 x 70 cm paloiksi, taitan ne kolmeen osaan ja kietaisen pään ympärille kypärän alle. Eipä kirvele hiki silmissä ja vanhat petivaatteet saavat kunniakkaan lopun käyttöhistorialleen.

  Nyt repussani on aina vähintään neljä kangaspalaa lähtiessäni raivuulle

  Terv. 6tukki

  Raivaaja

  Tuossaon video minun raivaussahan talvisuojasta. Hyvin on viimeiset 10 vuotta toiminut. Ei ole saha nikotellut. Voihan se tietenkin olla, että vähempikin riittäisi…
  http://www.youtube.com/watch?v=R5Oh6a6P_4A&feature=youtu.be

  6 m3 6 m3

  Pistetäämpä tähän kikka pokaran kuljetukseen savotalla.

  Leikataan ja muotoillaan vanhasta kumisaappaan varresta ”tuppi”
  Kulkee ihan mukavasti mukana metsurinvyössä selkäpuolella, siinä pinotavarasaksien vieressä.
  Vanhan nahkasaappaan varsikin käy
  .

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)