Keskustelut Puukauppa Kirjanpito-ohjelma

Tämä aihe sisältää 14 vastausta, 12 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi MJO 6 kuukautta sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Kirjanpito-ohjelma

  Mistä kirjanpito-ohjelma metsäverotusta varten.
  Olen huomannut metsäfirmojen kauppaavan omia ohjelmiaan mutta en haluaisi sitoutua niihin. Onko teillä vinkkejä mistä yksinkertainen ohjelma josta ei olisi kovin suuria vuosimaksuja.

  Ruutuvihkot ja metsäverokirjat joutaisi jo jättää muuhun käyttöön.
  Kertokaapa miten hoidatte metsätilojenne kirjanpidon.

 • msa9101

  http://www.metsavero.fi

  Hyvä ja selkeä Mette metätalouden kirjanpito-ohjelma.
  39,90€/vuosi

  Koiramies Koiramies

  Tuota Metteä on tullut käytettyä. Se on ollut ihan hyvä omiin tarpeisiin.

  reservuaari-indeksi

  Eihän tuo kallis ole. Näyttää sivujen mukaan toimivan Excelin päällä.

  Jos kiinnostusta riittää niin sen nelikymppisen voi säästää tekemällä Excelillä ihan oman kirjanpidon. Googlettamalla löytyy Excelin perusteista ilmaista materiaalia vaikka kuinka plajon, Youtubesta opetusvideoita Lontoon kielellä. Peruslaksukaavoilla ja summa-funktiolla pääsee jo pitkälle.

  Office 365 on ilmainen ja samalla saa verkkoversiot monesta muustakin ohjelmasta (Word, PowerPoint, OneNote…). Onedrive-tallennus ja tiedostojen jakaminen niin halutessaan. Open Office, joka sisältää taulukkolaskentaohjelman niin ikään ilmainen.

  Itse olen linkittänyt jopa kuviokartat Exceliin niin että puustotiedot kuvioittain, omat muistiinpanot ym. oleellinen päivittyy laskentataulukoihin. Ei ole isommin käyttöä ollut mutta huvikseni tehnyt ja omasta mielestäni olen saanut aika toimivan kokonaisuuden. Mielstäni omani on parempi kuin Motti-ohjelma aikoinaan. Metteen en osaa verrata kun en ole tutustunut, liekö samasta asiasta kysymys kun on nimet niin lähellä toisiaan.

  kukkeli

  Kiitos vinkeistä.
  Latasin koneelle Mette-ohjelman ja olen kirjannut sinne metsätalouden tulot ja menot. Ohjelma on helppo käyttää ja ohjaa käyttäjää tekemään kirjaukset oikein. Esimerkiksi ajopäiväkirja on helppo täyttää ohjelmaan aina kun ajoja syntyy ja metsätalouden tulos näkyy välittömästi kirjauksien edetessä.
  Vaikuttaa hyvältä ohjelmalta.

  jees h-valta

  Metsä-W on ohjelma ja päivitys tietty vuosittain.

  karukko karukko

  Itse käytän Suonentiedon Metsäneuvosta. Sen vuosimaksu on pikkasen korkeampi, mutta on ominaisuuksia sen edestä. Käytän tosin sen moniyritysversiota, koska teen useampia. Kokeilin Metteäkin, mutta minulla tuli ongelmia, koska oma tietokoneen taulukkolaskentaohjelma ei oikein sen kanssa pelittänyt.

  metsänvartija

  Exel on ihan hyvä ohjelma, vaatii hieman työtä, mutta toimii ok.

  Koiramies Koiramies

  Excel-pohjainen tuo Mettekin on. Minusta tuo Mette-lisenssi on niin halpa, ettei itse kannata ruveta värkkäämään. Itse tehtynä joutuu testaamaan ja dokumentoimaan tekemisensä tarkoin. Silti voi harmittava virhe pujahtaa sinne laskennan joukkoon. Mutta onnistuuhan tuo tekeminen kyllä, jos intoa, aikaa ja taitoa riittää 🙂

  pitopuu

  Tähän asti olen käyttänyt tilitin-ohjelmaa, mutta se ei taida toimia enää win7 uudemmissa käyttöjärjestelmissä.

  Ilmaista kahdenkertaista kirjanpito-ohjelmaa ei liene tarjolla, mutta löytyykö markkinoilta kohtuu hintaista? Excel-pohjaiset ja muut yhdenkertaiset ei oikeen innosta. Eikä tarvi olla erityisesti metsäkirjanpitoon suunniteltu.

  mehtäukko

  Metsäneuvos on oikeinkin hyvä.Kaikki metsätalouteen liittyvä siitä löytyy.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)