Keskustelut Metsänhoito Koivu varhaisperkauksessa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 67)
 • Koivu varhaisperkauksessa

  Kun koivu aina meinaa karata etumatkalle havupuilta, niin olisiko ajatusta varhaisperkauksessa vesurilla poistaa koivuista alaoksia? Hillitsevät koivun kasvua ja antavat valoa havupuille. Vesurilla koivun oksien verottaminen ei kuulosta kovin työläältä. Ei  mulla muuta.

 • Sulli

  Varmaan heikentääkin kasvua, mutta vesuri repäisee tyngän halki ja joka rungossa on laho. Puristavasti leikkaavalla vois onnistua  mutta maksaako vaivan.

  mehtäukko

  No ei. Tapion ohjeet ovat hyvät.

  suorittava porras suorittava porras

  Kun ei kasvata koivua kolmea metriä lähempänä havupuuta ,ei tarvitse karsia.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen joillakin kuvioilla monitoimileikkurilla oksia leikkaillut. Kyllähän asia on varhaisperkauksessa niin, ettei tosiaan kolmea metriä lähemmäksi havupuuta koivua ei syytä kasvamaan  jättää. Toisin sanoen jatkan vanhaan malliin, varhaisperkauksessa lehtipuu kaadan. Seuraavassa raivauksessa sitten jätän lehtipuuta, jolloin sekametsän kasvatus onnistuu parhaiten. En ole vielä niin hyvä kasvuista havupuuta tavannut, että se taimena lehtipuiden kanssa pärjää kunnolla.

  jpjulku jpjulku

  Eihän niitä tarvitse aivan tyvestä katkaista, voi hyvin jättää tynkää. Kyllähän koivua pystykarsitaankin, vieläpä kesällä.

  Jos koivun tekee vesasyntyisestä taimesta, siitä ei tukkipuuta tule ikinä. Lahoaa alle 30:a ikävuotta.

  mehtäukko

  Kuinka julku varmistaa varhaisperkauksessa vanerin laadun?

  Ei mitenkään loppukasvatuksen määrän ja niitten laadun osalta.

  jpjulku jpjulku

  Ei mitenkään, eikä kukaan voi varmistaa mitään minkään puulajin osalta. Mutta jos vesasyntyisistä taimista ne koivut tekee, sillä varmistaa että EI tule tukkia.

  Jätkä

  Varhaisperkaus havupuutaimikoille: Kaikki lehtipuu pois! Lehtipuun kantoon ei saa jäädä yhtään oksaa tai silmua.

  arto arto

  Viimme viikontein varhaisperkuuta isännän toive oli jätää 1000 kpl koivua /ha  kuuset oli hentoja 70 cm koivut 2m pituisia  hallan arka kuvio siksi piti koivua jättää.

  Jätkä

  Verhopuusto hallanaroille paikoille: Suositus on, että 70 % olisi latvusten verho.  Poistetaan, kun hallaraja on ylitetty, eli on noin kolmimetrinen  kuusikko.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 67)