Keskustelut Metsänhoito Koivun siemenet

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Koivun siemenet

  Merkitty: 

  Onko kenelläkään kokemuksia koivunsiementen keräämisestä talteen, esim. pressujen avulla? Heinä-,elokuun vaihteen tienoillahan koivu siementää seuraavan kerran, muistaakseni.

 • Leevi Sytky

  Suorittava por…eikun porras kirjoittaa asiantuntevasti, oli kyseessä mikä tahansa seikka metsäisessä keskustelussa. Sen olen pannut merkille jo aikaa sitten. Siitä hatunnosto ja ”pinnat”.
  Lisäksi kirjallinen esitystaito on huippuluokkaa.

  Koivuihin sitten: Liian tiheässä kasvatetut puuvartiset kasvit riukuuntuvat ja ovat siten alttiita mm. lumituhoille. Sehän on selvä asia.
  Mutta, jos saadaan aikaan kylvämällä ylitiheä koivun taimikko, niin hirvet kyllä huolehtivat harventamisesta. Sehän tässä mietityttää, että minkäverran ylitiheästä koivikosta jäisi kasvamaan puuksi?
  Eivät ne hirvet kaikkea taimiainesta tuhoa?

  jees h-valta

  Ei niistä hirvistä harventajaksi ole vaan tosi ikävän raiskion tekijöitä.
  Mutta sen jälkeen harvennuksella ”jalostus” mielestäni antaa kyllä kelpo tuloksen.

  tamperelainen

  Kysyn jesseltä,että millaisat kevyttä suoja-aitaa olet käyttänyt?Olen joskus kokeillut keltaista hirvimuovinauhaa.Tarvii hyvät tolpat

  jees h-valta

  Olen toki koittanut muovinauha-aitaa ensi alkuun ja sekin auttoi jotain kyllä.
  Mutta se talvi on se ongelma. Kun se venyy ja paukkuu. Ja kun jää viikoksikin keväthangen alle se on siellä piukassa ja katkeaa jos yrittää pois. Myös myrskyt tuppaa riepottelemaan ympäri metsiä.
  Siksi hiukan jämerämpi paimennauha-aita on talvellakin aika pienellä vahdinnalla ryhdissään. Märän suttulumen jälkeen olisi hyvä ennen pakkasta siivota koska kuormaa tulee.
  Ei ne silti tuhoudu vaan yleensä seuraavalla suojalla taas ponkaisee ryhtiinsä. Mutta sen välipakkasjakson saattaa niiata ”olehyvä ja mene” asennossa.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  kaapo123

  Nyt on tieteen mukaan sillai,että siemenissä on eroja, kaksisirkkaiset ja yksisirkkaiset ja paljassiemenet,niissä on erilaisia rskenteita,eikä aina sirkkalehti nouse maan pintaan aina ensin.Yksisirkkaisilla on erikoisrakenteita kuten kilpi,koleoptiili  ja koleoritsa ,jne.Semmosta

  Tomperi

  Kyllä koivun siemeniä voi kerätä.  Kylvä samantien, ei säily itävänä ainakaan kotioloissa, kestäneekö pakastamisen? On kait täällä joku asiantuntija joka tietäisi tarkemmin?

  Näkyy olevan  Forelilla myyynnisssä, 80 gr per hehtaari riittää

  …siemenforelia.fi

  ”Koivun siemenet talvehtivat maassa ja alkavat itää talven jälkeen, kun lämpötila nousee 15 asteeseen. Ennen talvea voivat itää jos lämpötila nousee 30 asteeseen”

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)