Keskustelut Metsänomistus Kokoomuksen metsäveroehdotus…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
 • Kokoomuksen metsäveroehdotus…

  Merkitty: 

  Päivän maastullissa kokoomus ehdottaa yhteismetsien verotusta alennettavan 20%. Tuntuvat tykkäävän yhteisistä metsistä…

  Mikä mahtaa olla yksityisille metsille suunniteltu vero prosentti?

 • Teufelin Zumi

  20 %:iin. Hyvä alku, sama yksityisille.

  jees h-valta

  Kokoomus on sosialisoinnin aallonharjalla näämmä.

  Visakallo

  Minkä verran  veroprosentteja Teukka esittää yksityisille metsänomistajille? Onko se riippuvainen puoluekannasta?

  Rane

  Teukkahan on tähän asti esittänyt verovähennysten poistamista.

  Teufelin Zumi

  Tuki ja verovähennys on tulonsiirto niiltä joilla on asiat kunnossa niille joilla ne ei ole.
  On vain luotu mielikuva että saadaan ”omiaan” takaisin. No kyllä varmasti saa jos aluksi oikein rouhimalla perii veroja. Mikäköhän tuokin hyppy 30->34 on?

  mehtäukko

  Zkszkumilla aiheellinen kysymys mielivaltaisesta pykälästä 30-34. Houkuttimena ansaan eikös se ollut luokkaa 25?

  Puuki

  Yksityiselle mo:ille sopisi korkeintaan se 20 %:n verotaso koska kotimaisen pyöreän puun hinnat on jälkijunassa olleet jo yli 30 vuotta ja silti verot on nousseet.  26:sta  30 /34 %:iin.  Myös alv -kanta on noussut.   Mutta metsiä yritetään saada isompiin yksiköihin yhteismetsän verotusta laskemalla samalle tasolle jossa  rahastojen ym. suuromistajien metsät jo on.    Kok.  2. ehdotus kuolinpesien enemmistöpäätöksiin siirtymisestä on kannatettava.

  Kehitystä pitkään  seuranneena voi hyvinkin tulla johtopäätökseen, että päämääränä on  yksityisomistuksen alasajaminen keinolla jos toisellakin.  Pikkuhiljaa hivuttamalla kuten sosdemien sosialisointitavasta kertoi aikoinaan jo Koivisto.  Viherstallarit ajaa samaa asiaa pakkosuojeluvaateillaan joissa ei ole asiaa kuin vähän siteeksi korkeintaan.

  A.Jalkanen

  Pitäisikö muiden pääomatulojen verokanta sitten myös laskea 20:een, koska ne on harmonisoitu puukauppatulojen kanssa? Ei taida onnistua ennen kuin sitten joskus kun on porvarihallitus.

  Puuki

  Puun myyntiverossa on unohtunut suhteellisuudentaju verotuksesta  päättävillä.  Kuitupuun hinnat on 1/3-osa entisestä, verottaja ottaa joka 3. puun ja palkat ym. kulut on 3:n kertaistuneet.      Koska kuitenkin puuhuollon toimiminen on elintärkeää teollisuudelle, vientituloille ym. kerrannaisvaikutuksille, niin myös tuottajahintojen tulisi olla edes kohtuullisen hyviä verrattuna muuhun kustannustasoon.  Esim. metsänhoidon ja teiden kunnostuksen kulut kuuluu siihen pakettiin joka pitää pysyä kunnossa.

  Rukopiikki

  Perintöverotuksesta tulisi luopua. Eihän sitä ole meidän naapurimaissakaan. Mutta odotettavissa on, että kaikkia veroja koko ajan vain kiristetään. Maan johto ottaa lisäksi aina vain lisää velkaa ja syytää rahat etelän maille. Tämmösessä maassa ei enää itsenäisyyspäivänäkään oikein juhlavaa tunnelmaa ole.

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)