Keskustelut Puukauppa Korvaus sähkölinjasta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Korvaus sähkölinjasta

  Luovutettiin korvausta vastaan, kuten tietysti moni muukin, Elenialle pysyvä käyttöoikeus sähkölinja-alueeseen. Lueskelin verolakia. Tuli vastaan pykälä. joka kertoi, että luovutuksissa, joissa on mahdollista käyttää pakkolunastusta voidaan käyttää hankintameno-olettamana 80 % luovutushinnasta. Mieleen tuli, että eikö tällaisessa sähkölinja-alueen luovutuksessa ole kyseessä sama tilanne. Kysymys kuuluukin, onko jollakin kokemusta miten näissä korvauksissa on menetelty verotuksessa.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Timpalla ilmeisesti sähkölinja-alueella odotusarvoa ,jolloin korvaus enemmän kuin pelkkä maapohja,josta ei kassa paljoa kostu.Itse olen verotuksessa vähentänyt verovapaan (80%)ensin pois,jolloin verotettavaa pääomatuloa jää 20% korvaussummasta.

  Metsänomistajalle tuleva korvaus olisi päivitettävä nykypäivään,nyt kyllä paremmin tulee mieleen pakkohaltuunotto nimellisellä korvauksella.Fingrid sentää maksaa tuplana yleiseen suositukseen,mutta taitaa olla poikkeus pikemminkin.Olen lunastustoimikunnassa näitä korvauksia ollut päättämässä ja haukkuja on tullut.Lunastuslain mukaan on päätökset tasapuolisuuden nimissä tehtävä,joten pieniä on haittakorvauksetkin.

  Salonpoika

  Kunhan ei vaan olis unohtunut ilmoittaa koko senvertaset korvaukset.

  r.ritva r.ritva

  Noinhan tuo menee.Ei siinä kysellä milläehdoin vaan ehdot on ylhäältä annettu.Pitäisi muistaa lunastuksiakin tehdessä,ettei enää ole mistään yleishyödyllisestä kyse vaan silkasta biseksestä.Ainut oikea tapa mielestäni on joku vuosivuokra ja joku brosentti tuotosta.

  pihkatappi pihkatappi

  Älä nyt sentään brosenteista unta näe. Mutta kyllä vuosi vuokra olisi kohtuulinen, vaikkapa paikkakunnan keskimääräinen metsäntuotto * 1,5. Sähkölinjasta ei voi olla mitään muuta kuin haittaa metsänomistajalle.

  Jätkä

  Nyt viimeksi, kun paikallinen jakeluyhtiö rakensi uuden linjan tienvarteen ja se sattui olemaan meidän maata n kilometrin matkalta, niin ensin johtokatu mitattiin, sitten puusto mitattiin ja sen mukaan määriteltiin maksu.

  Tila on myyty, joten se ei enää minua vaurastuta. Yhtiö tarjosi mahdollisuutta panna hanttiin, mutta katsoin sen kuuluvan sarjaa turha vaiva.

  pystykauppias

  Kymmenen vuotta sitten Fingrid uudisti 110 kv linjan vuokran maillemme. Se oli silloin 20€/10 vuotta. Oletettavaa on että piekkoin saamme jälleen tämän ruhtinaallisen korvauksen linjan alle jäävästä 500 metrin maa-alueestamme.

  pihkatappi pihkatappi

  Eli kun normaalisti metsämaa tuottaa reilun 100 euroa/v niin sähkölinja kun sattuu kohdalle, tuotto onkin ilmeisesti murto-osa. Mikä vittu siinä on että metsänomistajaa rankaistaan joka välissä. Kun noita linjojen vierimetsiä hoidetaan, suoltaa linjayhtiö kauheita summia puunkorjuun tekevälle firmalle, mutta metsänomistajalle jää suurinpiirtein vajaatuottoinen vierimetsä ja linjanalusesta naurettava korvaus. En minä kyllä ymmärrä miten tällaista voidaan vielä 2000-luvulla tehdä sivistysvaltiossa. Vähän samanlaista riistoa kuin tuo ylisuuren hirvikannan ylläpito ja ilmainen laiduntaminen yksityisissä metsissä.

  Onhan noita minullakin sähkölinjoja useita kilometrejä omilla mailla ja tiedän tilanteen sitäkin kautta. Tosin meillä ei ole mitään vuokria sovittu, joskus ovat kertakorvauksella pakkolunastaneet. Yksi linja on perustettu uutena ja siinä korvaus oli jonkinlainen, mutta ei missään nimessä käypä hinta.

  r.ritva r.ritva

  Sähkönsiirrto hinnat nousevat kuin manulle se illalllinen.Miksei meillä ole virallista tahoa hoitamaan näitä linjanrakennus juttuja.Luulisi kunnon vuokra vuodessa olevan linjan rakentajan etu.Sieltä yksityisten maiden läpihän näitä linjoja rakennetaan.Eikä ne ole mitään pikku aukeita.Samoin kun vierimetsät on pidettävä matalana.Eikä linjojen alle kasailla mitään muutakaan.Ihan noin vain säädetään ja meikät nyökyttelee.

  Sentään linjanrakennusvaiheessa hyvä metsä-autotie käytettävissä niin hoitokunta huomasi periä käyttömaksua tuolla ajalla ja tien piti pysyä kunnossa koko ajan.Vähän oli pitkät hampaat mutta tuli ne hiekkakuormat.Eikä siellä rakennusaikana keveitä kuljetuksia ollut.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä eräänlaista sosialisointia homma on,kuten pihkatappi ja ritva omakohtaisesti todennäköisesti osin kokevat.Itsellä myös kilometrettäin sähkölinjoja,ajourana vähän hyötyä,muutoin haittana.                                                                                                               Nyt sama homma Ratahalinnon kanssa,vierimetsät 30 m kiskoista suojavyöhykettä,jolta lupa heillä uudenlain mukaan kaataa radalle ylettävät puut.Monta hehtaaria jälleen vajaatuottoiseksi lähivuosina muuttuu,kunhan etelästä Savonradan laitoja alkavat putsata.Kaksi tilaa rata halkoo ja kolme rataan rajoittuu,joten useampi hehtaari suoja-aluetta on.

  r.ritva r.ritva

  Metsänomistajien kannattaa pitää puoliaan ja todella huomioida nämä teiden käytöt myöskin.Ei ne sieltä tule tyrkyttämään.Naapurikunnassa rakensivat pienempää linjaa jossa olen myös tie osakkaana.Niin vinkkasin että käytöstä tuolloin olisi maksua perittävä.Käsittääkseni päätyivät sorakuormiin.

  Rata ja nämä moottoritiet on viheliäisiä juttuja.Annetaan mahdollisuus muistuttaa mutta se ei auta edes hiukan reitin järkeistämiseen.Noilla kannanotoilla vain siirtää huomiota pois pakkolunastuksita.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)