Keskustelut Metsänomistus Koyaanisqatsi eli oman metsälön tulevaisuus

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 15 total)
 • Koyaanisqatsi eli oman metsälön tulevaisuus

  Tagged: 

  Jos pystyisit toteuttamaan tilkullasi visiotasi ilman metsälain, kaavoituksen, ilmastonmuutoksen, taloudellisten tai sosiaalisten raamien ym. realiteettien asettamia reunaehtoja, niin millaisena näkisit oman metsälösi vuonna 2100?

   

 • Biohorror

  Vaikkapa näin:

  Metsän pinta-ala 20ha ja tilakeskus välittömässä läheisyydessä, jossain Tampereelta ja Mikkelin välillä. Lähimpään naapuriin vähintään 1km. Alueen desibelit tyvenellä 30db (poislukien eläinten satunnainen elämöinti). Eläinlajisto voisi koostua lähinnä ilveksistä, jäniksistä, oravista, tikoista ja pikkulinnuista. Puulajijakauma olisi 70% tammea, 10% mäntyä, 10% katajaa ja 10% marjakuusta. Korkeusero alueen eteläreunalta pohjoisreunalle saisi olla ainakin 40m, yksi puro (ei kymppikohde) ja yleinen ranta kahden kilometrin säteellä. Alueen läpi on rakennettu yksi 4m leveä rasitetie, joka on tietenkin valaistu. Kalusto koostuu 80-luvun Valmetista, peräkärryistä, kourasta ja kenttäsahasta. Metsätilan pääasiallinen elinkeino on sherry(viski)tynnyrit ja matkailu.

  Tästä ollaan tietenkin melko kaukana, vaikka tulevaisuus onkin jo ihan nurkan takana.

  sitolkka

  Metsälöni kattaisi koko Suomen, jossa kukaan muu ei saisi liikkua. Asuisin Floridassa ja kävisin kerran vuodessa palstallani kanalintujahdissa.

  Metsäkupsa

  Minun on todettava,että 2100 olen yläkerrassa ja sieltä on sen verran matkaa,ettei isotkaan,saati pienet tilukset erotu.Kaiken lisäksi saattaa saasteetkin hämärtää näkemistä.Samoin ihmisekset todennäköisesti värillisempiä,eikä pelkien tatuoitien takia,ovat mahdollisesti alkaneet kansoittaa maissia kasvavia tiluksia.

  Rane2

  Ranekaan ei todennäköisesti ole 2100 mitään näkemässä mutta toivottavasti puukauppaa ei käydä ruplissa.

  sitolkka

  Suomi alkaa olla jo niin pilattu maa, että tuskin veli venäläinenkään enää parempaan pystyisi. Vielä kun kieltävät polttomoottorit ja myyvät loputkin ulkomaille mitä myytävissä on. Että se puukauppa ruplissa on jo vuoteen 2100 mennessä varmasti suuri helpotus.

  Rane2

  Niin,tämä koyaanisqatsi näyttäisi olevan hopi-intiaanien kieltä ja merkitsee tasapainotonta elämää ?

  https://loudsilents.com/uutiset/2018/4/11/koyaanisqatsi-ikuisesti

  jees h-valta

  Minulle on nytkin valuutta aivan sama mikä on kunhan ostovoimaa on. Toivottavasti pojanpoika (tuleva kesällä) tekee silloin puukauppaa yhtä toimeliaasti vuosittain kuin minä nyt. Pinta-ala on ehkä silloin jo kolminkertaistunut.

  hatelo

  Ei mitään hajua, ehkä tyttäreni tai mahdolliset lapsenlapseni on laittaneet papparaisen metsät lihoiksi maapohjineen. Kiva toki ois jos ne ois yhä tuolloin suvussa ja aktiivisessa käytössä sekä hyvässä hoidossa. Mutta minähän en sitä päätä. Viime vuosina uudistamani kymmenet hehtaarit on toivottavasti hakattu taas uudelleen aukeiksi kunnon tukkimetsinä. Niin niitä ainakin aion hoitaa tulevina vuosina.

  sitolkka

  Jos kehitys jatkuu samana, niin kiinnolla kuitupuuta saanee tuskin kupin kahvia huoltoasemalta.

  pitkät neulaset

  Yksi palsta on 71 m merenpinnasta. Jäätiköt sulaneet ja ihmiset asuttavat aluetta. Neliömetritaksalla omistaja myy. Ihmiset jonottavat päästäkseen tekemään kauppaa. Hinnat maasta kohonneet aivan poskettomiksi ja huutavat ristiin suunnattomia summia pienistä plänteistä. Polvillaan rukoilevat että saisivat muutamankin neliömetrin jossa tukeva pötkötellä.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 15 total)