Keskustelut Metsänhoito Kuivahkojen kankaiden kuusikot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
  • Kuivahkojen kankaiden kuusikot

    Kuivahkon kankaan kuusikossa kasvu jää 1/3-osan alle männyn kasvusta.  Silloin kiertoajan tuotto jää niin paljon , että kannattaisi rakentaa riista-aita taimikon ympärille ja lopputulos jäisi vielä hyvin plussalle, jos aitauskustannukselle lasketaan vain pieni korko%.   Myös metsätuhokorvausvaroista pitäisi ohjata osa riista-aitojen rakentamiseen pahimmilla tuhoalueilla hirvieläinten tuhojen ennaltaehkäisyyn.

  • ollikolli

    Eiköhän halvemmaksi tulisi ampua hirvieläimiä ja näin pitää taimikontuohoajat kurissa kuin aitoja pystyttämällä ?

    Kalle Kehveli

    Vastuuseen pitää saada vahingon aiheuttajat. En ymmärrä miksi maksaa järjestöjen jäsenmaksuja, kun ne eivät tee rahan eteen mitään metsänomistajaa oikeasti hyödyttävää.

    Kurki

    Kuusentaimista voisi kasvattaa ainakin hirviaitoja kuvioiden välille istuttamalla niitä 0,5m välein. Ei toimi heti mutta, jos mikään ei muutu tästään, niin jotain on tehtävä. Minulla on sähköaitaa pari kilometriä. Onhan sekin toiminut, mutta aidan kunnossa pitäminen on liian työlästä.

    Puuki

    2 m korkea metalliverkkoaita kustantaa 1200 €/ha  + pystytys. Sen voi purkaa käytön jälkeen ja siirtää seuraavaan taimikkoon.  Kuusiaita taimikon ympärille 800 kpl/ha pitäisi perustaa kauan  ennen tarvetta mutta siitä saisi ne puut joskus johonkin käyttöön.

    Hirvitiheyden laskeminen riittävän pieneksi on ollut jossain suunnitelmissa jo vuosikymmenet eikä ole toteutunut, eikä sitä luultavasti tehdä tulevaisuudessakaan.

    Makarov

    Vai kannattasko ennemmin lannoittaa? Aika kova homma ruveta aitoja värkkäämään isommille aloille.

    Varsinkin ostopalstoilla on hirvien pelossa laitettu kuusta turhan kuiville kankaille. Mutta taimena kasvaa silti ihan kohtuudella. Kun on harvennuksen aika   rupeaa potku loppumaan. Niimpä olen harvenmuksen jälkeen ajatellut lannoittamista. Tehnytkin niitä jonkun verran ja kokemukset olleet ihan hyviä.

    Tänäänkin raivasin viimeistely raivausta n.15 ha alalla n.20 vuotiasta kuusikkoa. Josta puolella alkaa olla harvennus ajankohtaista.  Toinen puolisko kuivemmalla taas tulee harvennukseen n.10 vuoden päästä. Suunnittelin lämmittävän sen sitten on todella hyvälaatuista suoraa kuusta. Ehkä kokeilen jopa koe alalle jo nyt miten typpi vaikuttaa. Toki pitäs käsin levittää.

    Puuki

    Lannoittaa voi mutta koska ilmaston lämmetessä kuusikot sopeutuu muutenkin heikoiten siihen juuri kuivimmilla kasvupaikoilla, niin männyn kasvatus on parempi vaihtoehto.

    Gla Gla

    Aika surkean näköinen on minulla erään nyppylän päällä oleva n. 10 m  kuusi parin kuivan kesän jälkeen. Maasto periaatteessa on mustikkatyyppiä, mutta juuri tuossa kohdassa melko kuivaa. Saattaa olla kallio aika pinnassa. Ei auta ravinteet, ellei niitä veden avulla maasta saa. Onneksi on mäntyjä ympärillä, niihin kuivuus ei näytä vaikuttaneen.

    ollikolli

    Ilmastonmuutoksen edetessä nyt kuusia istuttavat tuleavat olemaan vielä ihmeissään kun kuivuus ja hyönteistuhot alkavat lisääntyä. Hirvieläimet pitäisi saada nyt kuriin , niin muutakin kuin kuusta istutettaisiin. On todella lyhytnäköistä toimintaa

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hirvituho on mutkan kautta ihmisen aiheuttama tuho, joten sieltä se apukin pitää löytyä. Ei myrkyistä, ei kuusen istutuksesta, ei aidoista, vaan yhteistyöstä metsästäjien kanssa.

    https://www.mhy.fi/keski-suomi/uutiset/mhy-keski-suomen-toimialueen-hirvikanta-laskee-mutta-hitaasti?fbclid=IwAR1ePLUnVhahtwsv4BSdJ4nrY8Yb7PfGnj5mAzwmL44QwM2s_Q3q6ALUrAg

    oksapuu

    ”Huvitti” kun päivän radiouutisissa oli suuri huoli kun nykyisin istutetaan pelkää kuusta ja monimuotoisuus kärsii…

    Sanallakaan ei kerrottu mistä se johtuu. Täällä palstalla se kyllä tiedetään vaan pitäisiköhän jonkun kertoa asiasta jotain medialle…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)