Keskustelut Tekniikka Kuka määrää ajan ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 69)
 • Kuka määrää ajan ?

  On muutoin nytkin harvesteri töissä, kellon aika 5.10 vilpoista kun on näin,paahteista olisi klo. 12.30

  Päivällä otetaan aurinkoa.

  Yötyö ”henkilö”

  (Kellon aikoja esim. 7-4 onko järkeä?

 • metsänkasvattaja

  kesähakkuut  pitäisi  lopettaa  kuinkahan  paljon  lintujen poikueita  ja  pesiä  tuhoutuu  harvennuksissa?  pitäisi  salllia ainoastaan  avohakkuut nekin  tarkan valvonnan  alla   en usko  että  yhtiöitten  talous  siihen  kaatuisi  ahneus  näkyy  tässäkin  asiassa

  Per Ä Reikäs

  Niin tarkoitin kellon aikoja, että onko ihan  pakko konein/käsin ynnä muin tehdä juuri kuumimmalla hetkellä, kun öisinkin voi, mutta sitä peppu piipparia parane soitella öisin, nämä nyky Koneet muutoin lähes äänettömiä.

  Gla Gla

  En nyt muista, paljonko hakkuita vuositasolla tehdään. Mutta jos oletetaan avohakkuissa tuhoutuvan pesistä 100% ja harvennuksissa 75%, pesintäaikaisten hakkuiden määrät arvioimalla kokonaishakkuumääristä suuruusluokka helposti selviää. Olisikohan 3/12 oikea suuruusluokka siihen.

  Raivaukset pitää laskea mukaan. Kuusten oksilla tiheikköpaikoissa tulee usein vastaan pikkulintujen pesiä. Itse teenkin raivauksia vain talvella. Tosin juurikäävän takia, mutta samalla säästyy nuo pesät.

  Per Ä Reikäs

  Hö, lintuja /rusakoita/ORAVIA kyllä riittää maantien ojiissakin kuolleina, joten liikenne pysäytettävä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jos korjuuolosuhteet ovat heikot, hakkuut ovat toisinaan talvella pysähdyksissä. Voi siis olla että hakkuu painottuu kesäkauteen kesän pituutta enemmän. Vuotuinen hakkuumäärä lienee noin puoli miljoonaa hehtaaria josta ehkä kolmannes kesällä? Tästä on varmaan kuukausitilasto olemassa mutta ehkä ala voisi olla 50000 hehtaarin luokkaa joka kesäkuukausi.

  Gla Gla

  Eli 3 kk = 150 000 ha. Lasketaan varman päälle eli 200 000 ha. Metsää n. 30 000 000 ha eli pesiä tuhoavia hakkuita tehdään vuosittain 0.7% metsäpinta-alasta. Paljonkohan on rakennetun ja peltoviljelyssä olevan maan osuus eli alue, jossa linnut ei edes voi tehdä pesää, jonka ihminen voisi tuhota. Etelässä n. puolet maapinta-alasta. Ja paljonko tuhoutuu pesiä minkin, supikoiran ja vhp:n toimesta.

  metsänkasvattaja

  aikoinaan  hakattiin  vain talviaikana  mitenkä  se silloin  riitti  ilmeisesti  markkinavoimat vaativat  kesähakkuita  ja   tulosta

  mehtäukko

  No kehitys kehittyy metsissäkin!! Ei ole rekikelejä, hevosia eikä pokasahoja..

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Luulisi että se 99 prosenttia pinta-alaa ilman kesähakkuita kyllä riittäisi linnuille. Pedot operoivat kaikkialla, sekä maassa että ilmassa!

  Ison yhtiön talous ei kaadu kesähakkuiden välttelyyn mutta korjuuyrittäjille se olisi paha asia. Työ on jo nyt kovin kausittaista. Olisiko mahdollista sellainen malli jossa ostajapuoli omistaisi koneet ja kuskit olisivat vain töissä? Tuntipalkka olisi vähintään sama, onhan kyseessä avaintyöntekijä samaan tapaan kuin tehtaassa.

  Per Ä Reikäs

  Äh pyh öh, kun minä nyt mitään muuta, kunhan vain mainitsin, vaikkapa ehkä maantien tekijöitä, että onko järkevää vetää sitä asfalttia päivän kuumimmalla hetkellä, kun yölläkin voisi työskennellä.

  Samoin hakata metsiä/olla tehtaan liukuhihnalla ynms.

  Aikaa on 24/7

  Ja sitten lennetään etelään, aurinkoa katselemaan, kyllä maailma kiittää.

   

   

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 69)