Keskustelut Metsänomistus Kuka on metsätalouden Pekka Himanen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Kuka on metsätalouden Pekka Himanen?

  Filosofi Pekka Himanen kävi näyttäytymässä Suomessa ja palasi takaisin Californian lämpöön.

  Herää kysymys, onko metsätalouden puolella näitä Pekka Himasia?

 • Peräkylän Tarzan

  Onhan näitä muutamia metsän jatkuvan kasvatuksen Himasia ainakin. Eivät yleensä itse kasvattele juuri mitään, mutta pitävät kyllä kovaa ääntä. Viime aikoina ovat olleet kuitenkin aika hiljaa. Olisiko alkanut jo usko loppumaan?

  Leevi Sytky

  Himasessa on ”sitä jotakin”. En osaa määritellä tarkemmin, mutta kiinnostus heräsi. Pitäisi lukea jokin Himasen kirja. Voi olle ettei siitä ymmärrä mitään, mutta silti.

  6 m3

  No ei sitä sulta kukaan odotakaan että ymmärtäisit, kulje vaan virran mukana. (Ajopuu teoria)
  Johan tuo on nähty Talvivaaran ja petojen osalta.

  hemputtaja

  ### Onhan näitä muutamia metsän jatkuvan kasvatuksen Himasia ainakin. Eivät yleensä itse kasvattele juuri mitään, mutta pitävät kyllä kovaa ääntä. Viime aikoina ovat olleet kuitenkin aika hiljaa. Olisiko alkanut jo usko loppumaan?
  Lähetetty: 26 min sitten
  Lähettäjä: Peräkylän Tarzan ###

  Vaikea sanoa. Ties vaikka olisivat huomanneet, että höpöhommaa koko ”jatkuva kasvatus”.

  Ei metsä talvella kasva, että miten niin jatkuva kasvatus.

  Himasia?? Kyllä tuolta yliopistosta ja metsäntutkimuslaitoksesta nykyisin muutamia ehdokkaita taitaisi löytyä, mutta oikeastaan tuo nykyinen ympäristöministeri olisi aika hyvä ehdokas. Kaulahuivin kun vielä osaisi kietoa vilosoofisesti.

  abietis

  Luin läpi sinisen kirjan heti kun se oli netissä.
  Kevyeksi havaitsin.
  ”Viisastelua”
  Pääministerille iskulauseita.

  hemputtaja

  ### Luin läpi sinisen kirjan heti kun se oli netissä.
  Kevyeksi havaitsin.
  ”Viisastelua”
  Pääministerille iskulauseita.
  Lähetetty: 1 h, 39 min sitten
  Lähettäjä: abietis ###

  Nostan hattua. Yritin silmäillä, mutta yritykseksi jäi. Tuohan oli vasta alkupala, jatkoa seuraa myöhemmin. Tuo termi ”Viisastelua” on silti lähellä, mutta se ei ollut este. Silmäilyä haittasi muut asiat.

  Nuin kalliilta opukselta olisi odottanut parempaa eikä ”varmojen” kliseiden pitämistä itsestään selvyyksinä. Esim. ilmastonmuutos ja ekologia noudattavat vanhaa tuttua kaavaa.

  Sehän on silleen, että meikäläistä ahdistaa – ja luultavasti maailmaa siinä sivussa – väärä tai vääristelty tieto, jota totena kaupataan. Luottamus on mennyt metsäalankin tutkimuksiin. Oikean tiedon joutuu kaivamaan suurella työllä. Pitkässä juoksussa seuraukset ovat huonot.

  Eipä sitä muunlaista tulosta voi ”nykyvilosohvilta” odottaakaan. Sekä tekijä, että hyödyntävät päättäjät eivät enimmäkseen ole koskaan tehneet muuta kuin politiikkaa tai tutkimusta (?). Rehellisestä tai epärehellisestä työstä kokemus (voimme käyttää myös termiä ”kosketuspinta”) puuttuu (paitsi Hautalalta).

  Ylinopeussakot saattavat olla ainoa kokemus reaalimaailmasta.

  abietis

  Metsänhoidossa jokainen metsänomistaja saa tulla autuaaksi uskollaan.
  Vahinkohan kohdistuu suurimmaksi osaksi itselle.

  Himanen ja Katainen ovat keittämässä soppaa jossa yritetään saada Pääministeriun uskolle (propagandalle) tieteelliseltä vaikuttavaa taustaa.
  Onneksi heräsi sen verran mielenkiintoa että huomattiin ettei pääministerillä ole vaatteita, ei sen puoleen Himasellakaan.
  Tosin aina löytyy väkeä jotka eivt ajattele omilla aivoillaan ja tällainen potaska puree.

  Voisko sanoa voi himasen, himasen, katainen.

  hemputtaja

  #### –snip–
  Voisko sanoa voi himasen, himasen, katainen.
  Lähetetty: 58 min sitten
  Lähettäjä: abietis ###€

  Mulle sopii ja vielä hienompi tulee jos nykymuodin mukaisesti lyhentää eli hi, hi, ka.

  Syntihän se tietysti. Ei saisi nauraa vakavalle asialle. Me siitä maksetaan.

  Rane

  Rane ei kadehdi Himasen tehtävää.Siis pitäisi keksiä jotakin uutta näkemystä ja suuntaa kansakunnalle,siis sellaista jota joku ei olisi näinä nettiblogiaikoina jo sanonut.Vähän huono enne toki oli kun tiedotustilaisuudessa piti turvautua sitaatteihin ja nekin meni poskelleen.Tuolla rahalla pitää saada uusia ja rohkeita ajatuksia vaikka sillä uhallakin että menisi metsään.

  kisi

  Himasella, niin lahjakas kuin onkin, on nykyaikaan huonosti istuva hidas ja tahmea suullinen ulosanti. Tulee mieleen jopa eräänlainen piilevä afasia. Eikö se ole aika tyypillistä sellaisille erikoisneroille, jotka tekevät työtään valtaosin oman pääkoppansa sisällä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)