Keskustelut Metsänomistus Kukat suojaavat allergialta ja muita ihmeitä

 • Tämä aihe sisältää 38 vastausta, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, sitten 6 m36 m3 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)
 • Kukat suojaavat allergialta ja muita ihmeitä

  Otsikon haulla löytyy vakavaa asiaa. Kukaan ei voi enää työntää päätään pensaaseen. Vaikka 99 sadasta niin tekeekin.

  Der Steppenwolf

 • Päijänteen tyttö

  Jos haluatte ymmärtää lisää allergian lisääntymisen syistä, menkää terveyskirjastoon http://www.terveyskirjasto.fi ja katsokaa sieltä esimerkiksi *hygieniahypoteesi* ja Tari Haahtelan artikkeli *Miksi olemme niin allergisia?*. Jutussa käsitellään sekä ympäristön muuttumisen haastetta immuunijärjestelmälle, perimän ja ympäristön vaikutusta ja. hygieniahypoteesia.

  Päijänteen tyttö

  Siis
  …setä on täti on setä…
  Tässä kohtaa helisevää naurua.
  Vaikka itse itseäni tytöttelen (naiselle toki sallittua), olen kyllä äiti-ihminen ja isoäidiksikin jo päässyt.
  Voisimmeko enemmän keskittyä täällä asioihin ja ilmiöihin ja vähemmän luulotteluun?
  Terveisin.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Minä luulottelen että kyseinen ”tyttö” on siitä tehinselän kohdalta länsirannalta (kokonniemen kojootti).

  Mutta mikä se onkaan viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana riistäytynyt (helpotan vähän: päästetty riistäytymään) ulos varsinaisesta ydinhabitaatistaan (ekologisesta lokerostaan) aiheuttaen massiivisimmat ja haitallisimmat ympäristönmuutokset?

  Der Steppenwolf

  6 m3 6 m3

  Voe tokkiisa, on se mualima muuttunna nelejässäkymmenessä vuuvessa.
  Sillon oli vaan vaan maitorupea ja riisitautia. Nyt vaikka mitä algerialaisia. Noihinkin autoi urpaviina, tuomenkuorivesi ja kuivatut näsiänmarjat.
  Reumaan auttoi muurahaislinimentti. No otettiinhan sitä kamfertitippoja sokeripalassa sydän juttuihin.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Luetaanpas tämänkin otsikon takaa löytyvä epämiellyttävyys. Tuota uhkaa Greenpeace yrittää torjua kaikin käytettävissä olevin keinoin. Kuten yrittää jokainen, jolta löytyvät aivojen nimellä kulkeva ruhon osa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Anton:
  ”Nuo allergiathan ovat lisääntyneet meillä vuodesta 1970 lähtien 1000%. Suora seuraus jokaiselle metsäneliömetrille ulottuvasta holtittomasta sorkkaeläinlaidunnuksesta, joka nosti hirvikannan about luonnolliselta tasolta kymmenkertaiseksi muutamassa vuodessa.”

  Ammumpahan alas tuon tilastoharhan jo seitsemännennentoista kerran, täällä metsälehden palstalla.
  En ollenkaan väitä ettei allergiat ole lisääntyneet, mutta mitään tuollaisia tilastoituja todisteita siitä ei ole.
  Varmaakin diagnosoidut allergiatapaukset ovat lisääntyneet tuon 1000%, jos kerran Anton niin sanoo. Se ei kuitenkaan todista mitään muuta kuin sitä että vasta tänä aikana lääkärit ovat alkaneet noteeraamaan allergian.
  Muistutan että 50 ja 60 lukujen taitteessa Suomessa tunnustettiin että on yleensä olemassa sellainen tautiryhmä kuin allergiat. Sitten menikin yksi lääkärisukupolvi, että tuo asia hyväksyttiin yleisesti. Tässä sivussa kehittyivät sitten diagnostiikka menetelmät yms.
  Vasta tämän vuosituhannen vuosittaisia allergiatilastoja voidaan verrata toisiinsa, niin että niistä voidaan todella tehdä päätelmiä allergian esiintymisen muutoksista.

  Vaikka olenkin Antonin kanssa herttaisen yksimielinen siitä että hirviä on hirveästi liikaa, niin allergioiden mahdolliseen lisääntymiseen sillä asialla on mielestäni hyvin marginaalinen vaikutus.
  Kyllähän se vaikutus mitä sillä on, todellakin on allergioita lisäävä. Kuitenkin on yliampuvaa edes mainita suurta hirvikantaa ollenkaan kun puhutaan allergioiden syistä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Piski räkyttää mutta karavaani kulkee!

  Suojaavien tekijöiden katoaminen syy allergioiden lisääntymiseen. Ihmisen immuunijärjestelmä ei ole sopeutunut ekologisesti kestämättömän (kanta yli 10-kertainen) hirvikannan aiheuttamaan ympäristömuutokseen.

  jees h-valta

  Aika poikia ollaan sitte räksöttämään kun Tanelikin tuossa piskin rooliin pääsi. Mutta sinä aikana on ehkä autokantakin ainakin monituhatkertaistunut ja teollisuuden laskeumatkin elää ja voi hyvin edelleen. Ehkä nykyihminen näistä selviää kun on luolista hengissä selvinnyt. Astmaa ei sielläkään kyllä varmaan parantunut potea. Hiukan kylmänkosteaa ja homeistakin saattoi tuo olla.

  Gla Gla

  Tiedä sitten, mitä lääketieteen kehittyminenkin vaikuttaa kansanterveyteen:

  http://www.stat.fi/til/ksyyt/
  2010/ksyyt_2010_2011-
  12-16_kat_007_fi.html

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Sosiaalidarwinisti sanoisi tuon imeväiskuolleisuuskaavion nähdessään, että nykyisin jää henkiin liikaa ns. heikkoa ainesta. Minä en ole ko. aatteen kannattaja, päin vastoin, ajattelen että ko. kuolleisuus olisi saatava kaikkialla maapallolla yhtä alas. Mutta niin myös väestön kasvu. Huomatkaa että Suomen elintasolla molemmat ovat alhaiset. Aluksi imeväiskuolleisuuden lasku voi lisätä väestön kasvua.

  Mutta itse asiasta vielä: kyllä hirvi ja poro aika lailla kovastikin vaikuttavat Suomen luontoon. Yhteys allergioihin voi olla monimuotoisuuden vähenemisen kautta, mutta erittäin vaikeaa osoittaa tilastollisesti.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)