Keskustelut Metsänhoito Kulotus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Kulotus

  Olisi tuossa sellainen 2 aarin peltosaareke. Kasvaa kookkaita leppiä, pajuja ja tuomia. Nuo teen joka tapauksessa klapeiksi tai hakkeeksi. Mutta kun ei huvittaisi sen jälkeen enää kasvattaa vesovaa polttopuumetsikköä. Onko kellään kokemuksia kulotuksesta? Voisi sen jälkeen kylvää männylle. Ihan kokeilumielessä vain, ala on niin pieni.

 • Visakallo

  Kulotus ei tapauksessasi auta. Käytä reippaasti glyfosaattia ensin kantokäsittelynä ja vielä hakkuun jälkeen syntyvän vesaikon torjuntaan.Muuten ei männikön perustaminen onnistu. Jos mäntyjen seassa on vähänkin lehtipuustoa, saat vain hirvien ruokapaikan.

  Korpituvan Taneli

  Kulotuksen jälkeen lehtipuusto oikein ryntää kasvuun.

  Onko se nyt varmasti edes männyn maata, jos noin kovasti työntää lehtipuuta. Tuntuisi siltä että kuusi olisi oikeampi puulaji. Istutuskuusikko tykkää vain kun on hiukan lehtipuuta joukossa, siitä vain pitää huolen että reikäperkaa etteivät pääse piiskaamaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  koutus

  Tuo glyfosaattia pitänee ensi kesänä laittaa oman mökkitieni reunoille, kun ne raivaussahan jäljiltä näyttävät vesovan kahta kovemmin.

  Visakallon kotikunta on ”lähellä Venäjän ja Ruotsin rajaa”.
  Ihmettelin, miten kotikuntia voi olla kaksi. Minulla itselläni ovat koti ja metsät noilla samoilla rajoilla, mutta kotikunta on vain toisella niistä.

  hemputtaja

  Asian vierestä, mutta panenpahan näkyviin.

  Joskus tuollaiset pienet peltosaarekkeet ovat mielenkiintoisia paikkoja. Saattaapi esi-isät niiden alla vedellä hirsiä.

  Luultavasti silti kulon kestävät, kun monet noista taatoista on jo alkujaan tuhkattu.

  Korpituvan Taneli

  Mökkitien tai tontin käsittelyyn en panisi myrkkyjä.

  Kyllähän ne vesat yleensä hiukan tokenevat kun kaksi kertaa vuodessa niittää joko raivaussahalla tai tien suhteen voi apuun pyytää traktoria niittokoneen tai esim murskan kanssa.
  Täytyy muistaa ettei tuo myrkyttäminenkään ole mikään ikuinen keino, sekin pitää uusia kolmen vuoden välein ja aina on sitten tienposket rivon näköiset.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  koutus

  Täydennän sen varran, että ajattelin käsitellä vain pahimmat kannot heti raivauksen jälkeen. Rumaa jälkeähän en minäkään halua mökkitielleni.

  Visakallo

  Usko pois Koutus, minulla on vain yksi kotikunta, joka todellakin on lähellä Ruotsin ja Venäjän rajaa!

  Gla

  Venäjä on Loimaan lähellä, mutta kaikkiin Ruotsieihin on siitä matkaa vielä aika tavalla.

  Mutta Savonlinnan Ruotsi onkin aika lähellä Venäjää. Jossain siellä siis.

  Visakallo

  Helpotetaan, – ja samalla vaikeutetaan arvoitusta: Suomen rajat ovat muuttuneet monta kertaa, joten aika monta mahdollista kuntaa voisi tulla kysymykseen!

  raivuri

  Sen takia laittaisin männylle kun siaitsee käytännössä hyvin loivaan hiekkaharjuun raivatussa pellossa. Taitaa olla kuuselle liian kuiva. Pellon reunassa, noin 50 metrin päässä saarekkeesta alkaa hyvin kasvanut kohta toiseen kertaan harvennettava 50 vuotias männikkö.

  Nuo saarekkeen lehtipuut ovat osa lähes 100 vuotiaita, en tiedä miten ovat noin kuivaan kasvaneet.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)