Keskustelut Luonto kultasakaali Suomessa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • kultasakaali Suomessa

  Merkitty: 

  Tällainen saapuu.

 • urokki
  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Paradoksaalisesti luokitellaan nyt virheellisesti haitalliseksi vieraslajiksi mutta sitä ei saa silti poistaa, koska se on oikeasti tulokaslaji. Tämä byrokratian kukkanen ei meikäläisen oikeustajuun mahdu. Miksi pitää odottaa että otus luokittuu riistalajiksi, kun niitä on silloin oikein suojeltava ettei kanta vaan vaarannu. Vai pitäisikö kehittää uusi termi ’haitallinen tulokaslaji’ jonka alle kuuluisi sakaalin lisäksi villisika.

  mehtäukko

  Niin mikä ero tällä elukalla on vaikka supikoiraan tai minkkiin? Sitten alkaa uusi taivastelu kun syöttiläs syrjäyttää jonkin kotimaisen lajin tai alkaa levittää raivokastatautia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mainitsemasi lajit ovat ’oikeita’ vieraslajeja eli ihmisen tuomia, kuten valkohäntäpeura. Villisika ja sakaali ovat itse ylittäneet rajan.

  Apli

  Voi olla hyötyäkin tästä, katsellaan ja kuunnellaan..

  Perassic Park Perassic Park

  Olen ymmärtänyt lajin saaneen kylmän vastaanoton baltiassa aikanaan, mutta kantaa ei saatu kuriin metsästyksen keinoilla. Laji osoittautui erittäin vaikeaksi metsästettäväksi.

  Tilanne menee mielenkiintoiseksi, sillä susi on sakaalin suuri uhka. Aivan samoin kuin metsästyskoiria, sudet päästävät päiviltä näet sakaaleja. Tiheän susikannan alueella sakaalia nukuttaa huonosti.

  Laji on osoittautunut sutta pelottomammaksi ihmisasumusten liepeillä, vieraillen kotieläimiä nappaamassa.

  Jos sakaalia ei haluta maahan, on yksinkertaisesti järjenvastaista olla toimimatta nyt ja heti.

  kuusessa ollaan

  Varmaan odotetaan, että joku norsukin onnistuu tänne vaeltamaan ja se todetaan Suomeen soveltuvaksi uudeksi tulokkaaksi ? Pähkähullua.

  Scientist Scientist

  Nytkun  eräät sorsalajit ja metsäkanalinnut ovat vähentyneet, niin tästä kultasakaalista tulee varmaan taas uusi uhkatekijä näille vähentyneille kannoille. Niitähän vähentävät nykyisin voimistuneet varislintukannat, minkki, supikoira jne.

  Sinänsä varmaankin kohta sakaali luokitellaan uhanalaiseksi sen pienen kannan vuoksi. Näin näyttää käyneen joillekin lintulajeille, jotka ovat vasta levittäytymssä maahamme (esim. kunigaskalastaja).

  Visakallo Visakallo

  Minkälaiseksi lajiksi Suomessa oikein määritellään valkoposkihanhi? Aivan kauhea elukka. Paskoo joka paikan, missä vain on hoidettua nurmikkoa ja ihmisiä.

  jees h-valta

  Hyvän paistin hanhesta saa aina ja lakkaa kyllä paskomasta. Mutta tosihan tuo. Juuri keväällä kirottiin että kuka on rantaa sotkenut koiran jätöksillä mutta ilmenikin valkoposkihanhiksi kun saimme näköhavainnon näistä. Alkaa levittäytyä pikkuhiljaa isompien järvien suotuisille ja suojaisille rannoille. Kaiken huipuksi alkoi kiertää yläpuolella kun siivottiin ja pommittaa ilmastakin paskomalla. Joten haulikko varmaan seuraavana keväänä mukaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)