Keskustelut Metsänhoito Kuusen taimet nypitty ylös

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Kuusen taimet nypitty ylös

  Pari hehtaaria keväällä myrkytettyä peltoa istutettiin kuuselle. Nyt muutamia viikkoja sen jälkeen pellolla käydessäni huomasin että lähes 60% taimista on nostettu ylös istutuskohdan viereen. Pellolla ei oikein näkynyt jälkiä ei taimetkaan olleet vaurioituneet näkyvästi. Mikä eläin tuommoista voi tehdä? Kun luulisi ettei kukaan ihminen ilkivaltaisesti viitsisi tuommoista tehdä. Pilallehan ne siinä auringon paahteessa on varmaan mennyt.

 • kuivakorpi

  Voiko kyseessä olla kurki joka alueella on hiippaillut?

  tamperelainen tamperelainen

  Ainakin 2000 tainta nosteltu ylös!Kaksijalkainenkin jo käy mielessä.Omalta istutukselta metso on nostellut taimia ja katkonut kuusen latvasilmuja,mutta ei tuossa määrin

  kuivakorpi

  Taimia oli nypitty ylös todella runsaasti. Paikoitellen kaikki. Suurin osa niistä lojui noin puolen metrin päässä istutuskohdasta. Pellon vieressä ollut myrkyttämätön alue taas oli ollut koskematon. Muutama sata tainta ei varmaan olisi maata kaatanut mutta nyt alue on pilalla ja se pitää istuttaa uudelleen.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Metso syö sitä tuoretta kasvua; kyllä siinä pottitaimet nousevat kevyesti.

  Metsästäjäjärjestöt yrittävät kaikin käytettävissä olevin keinoin saada metsokannan ylös. Ne keinot tosin ovat väärät. Niistä keinoista ovat näkyvimpinä seurauksina massiiviset myyrätuhot, joihin kuuluu myös myyrävälitteisen borrelioosin viisinkertaistuminen muutamassa vuodessa. Vielä tulee aika, jolloin myyrätuhovastaavat hikoilevat verta.

  Jos metsokanta olisi samalla tasolla kuin se oli 60-luvulla, niin ei monta istutustainta (kuusi ja mänty) jäisi nostamatta.

  tamperelainen tamperelainen

  Istuttaisin nyt heti uudelleen,koska pelto kyllä alka nopeasti heinittyä glyfosaattikäsittelyn? jälkeen.Kosteuttakin tänä vuonna ainakin Pirkanmaalla riittävästi.Itse hain vielä toissapäivänä 1000 kpl jäisiä kuusentaimia,jota tässä viikon sisällä istuttelen

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Hyvin ehtii vielä istuttaa.

  Kyllä syyllinen tuohon on metso; sen ei tarvitse siltä myrkytetyltä alueelta niitä taimia haeskella: nehän ovat ikäänkuin tarjottimella. Katettu pöytä.

  tamperelainen tamperelainen

  Ei nyt luulisi metsojen peltoistutuksille tulevan.Taimen istutuskuoppaan saattaa kertyä matoja ja muuta syötävää ja kurki esim keksinyt nostella taimet ylös.Kannataa melko pikaisesti istutksen jälkeen käydä tarkastamassa taimikko,usein on ikäviä pikkuyllätyksiä.Itse pistin viime keväänä pari kuukauden verran säilytyksessä ollutta laatikkolista taimia maahan ja heti kolmaes taimista kuivui pystyyn

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Minä muistelen, että viljaseipäät olivat syksyisin mustanaan metsoja ja muita kanalintuja 50-60-lukujen taitteessa.

  Ei ollut luolakoiraharrastajia. Jos jonkun koira osoitti ketunajotaipumusta, niin se ammuttiin armotta. Koiran tuli ajaa vain ja ainoastaan jänistä.

  Aukusti

  Veikkaisin kyllä metson olleen asialla ko. tapauksessa.

  Omalla sip lehtikuusiistutuksellani metso oli syönyt latvat hyvin monista istutetuista taimista. Syyllinen paljastui märäsässä maassa jäljistä. Irti ei ollut nostanut , kun olivat isokokoisia ja ehtineet jo vähän juurtuakin. Vahinko oli vähäinen, sillä taimi löysi uuden latvan nopeasti jäljellejääneistä silmuista.

  Metso voi tulla maalla pihapiiriin saakka. Olen itse nähnyt miten koppelo johdatti illan hämärtyessä poikueensa kahdessa eri paikassa punaherukkapensaisiin syömään alaoksien marjoja. Perheemme oli ihmetellyt mihin alaosan marjat katoavat kun ylempänä säilyvät.

  Poron vasan on myöskin nähty ”kokeilevan” maistuuko istutettu männyntaimi hyvälle. Se voi nyhtää jonkun taimen irti opetellessaan löytämään oikeat eväät.

  Täysikasvuinen poro voi tutkijoiden mukaan käyttää ravinnokseen ainakin 300 eri kasvilajia. Melkoinen tuhoaja sekin on kun ravinto käy vähiin ja huonompikin ruoka kelpaa. Kuten sipulinkuoret ja piikikäs juhannusruusu, kuten eräs kaveri kertoi nähneensä omin silmin.

  Taimitarhassani oli kadonnut muutamia pienempiä lehtikuusen putkella istutettuja taimia. Luultavasti joku haukka koristeli niillä pesäkekoansa tapansa mukaisesti. Mitään jälkiä ei pehmeään maahan ollut jäänyt, joten ilmojen teille olivat taimet lähteneet. Muuta selitystä emme keksineet.

  hemputtaja

  Ehdotan varista.

  Vuosia sitten nostivat kuulemma pottitaimia ylös. Tuolloin potti oli vielä suht. uusi uutuus.

  Olisivatko keksineet uudestaan vanhan harrastuksen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)