Keskustelut Metsänhoito Kuusentaimen vedentarve

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Kuusentaimen vedentarve

  Kuinka pitkälle syksyyn syysistutetut kuusentaimet tarvitsevat vettä? Nyt on tulossa kahden viikon kuivajakso, jolloin vettä ei sada luultavasti ollenkaan. Kannattaisiko taimikkoa käydä kastelemassa?

 • Jätkä

  Ei tarvi. Kuusen kasvukausi on päättynyt. Se juurtuu vielä, koska maa on sulaa. Ei tarvitse vettä, se hakee tarvitsemansa veden maasta.

  jees h-valta

  Juurtuu jos juurtuu, riippuu kuinka karuun on kuusta taas istutettu. Rehevissä pohjissa varmaan jo tämän syksyn vähätkin sateet riittää hengissä pitoon mutta kyllä todella maaperä monissa metsäpohjissa kuivaakin on. Kastelu on niin älytön urakka vain jos hiukankin alaa ettei se taida oikein järkevää olla missään tapauksessa. Kyllä sitä vettä tulee tai sitten tulee vain talvi ja keväällä lähtee sitten kasvuun mitä sattuu olemaan hengissä. Syysistutus aina tuhoaa enemmän, vaikkei siitä juurikaan huudella. Taimia halutaan myydä kahteen sesonkiin eikä vain yhteen.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Nyt on yöpakkasia niin minä olen leikelly harsosta pieniä paloja ja peitelly taimet niillä, että ehtivät juurtua. Jos tätä ei tee niin taimet nousevat keväällä irti maasta.

  sikari

  Minä olen laittanut pyöriäisen kiven päälle painoksi. Sitten keväällä otan pois.

  Jätkä

  Onko se Pyöriäinen vielä elävä laitettaessa ja elääkö se sitten keväällä vielä?

  Kurki

  Onhan nyt satanut koko maassa. Ainakin täällä riittävästi. Minullakin syysistutettuja taimia 1000 kpl. En ole huolissani kuivuudesta. Kyllä kosteutta riittää pariksi viikoksi ja pitenpäänkin, ellei tule helleilmoja.

  Gla Gla

  Ei kasvukausi ainakaan täällä ole päättynyt. Varmaan se lokakuun aikana päättyy.

  Syksyllä haihdunta on reilusti pienempi kuin sadanta vähäistenkin sateiden aikana, joten kosteutta kyllä maaperässä riittää, vaikka periaatteessa suht kuivaa edelleen onkin.

   

  PekkaPuuntuottaja

  Mistä kasvukauden päättymisen tunnistaa?

  Apli

  Jos ei ole ihan kuiva hiekkamaa en kyllä lähtisi kastelemaan kuusentaimia, kyllä ne pärjää, tietysti jos ei ole mitään muuta tekemistä niin ei siitä haittaa ole..

  Jätkä

  Havupuiden kasvukausi on yleensä päättynyt Elokuun alussa. Vanha tunni9stuskeino on uuden vuosikasvaimen taittaminen. Jos se katkeaa napsahtaen, sen on aloittanut puutumisen, eli ei enää kasva. Sen voi testata kemiallisesti ruiskuttamalla uusiin vuosikasvaimiin vaikka Glyfosaattia oikeassa seos-suhteessa. jos kasvain lurpsahtaa, se ei ole vielä puutunut, jos se pysyy huodossaan, se on jo puutunut ja kasvukausi on loppu.

  Jos on ihan kuiva hiekkamaa, on kuusentaimet istutettu väärään paikkaan. Oikea toimenpide on repiä ne pois juurineen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)