Keskustelut Metsänhoito Kuusentaimet; 1. kasvukausi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Kuusentaimet; 1. kasvukausi

  Terve,
  vajaa 6000 tainta meni maahan touko-kesäkuussa. Kävin katsomassa eilen ja vaikutti erittäin lupaavalta. Kysymykseni kuluu: miten yleistä on, että ensimmäisenä käsänä taimi kasvattaa jo maassa ensimmäisen ”kerkkänsä”. Taimet olivat erittäin hyviä 2vuotiaita ja n. 20-30cm pitkiä. Ihan selvästi näki (vieläkin) vaaleana uuden kasvun, joka vaihteli n, 1-3cm välillä.
  Eikös yleensä 1. vuosi mene juurtuessa, vai onko tässä nyt homma vain mennyt ns. putkeen?

 • Anton Chigurh

  Ei ole valitettavasti mennyt homma oikein putkeen.

  Minun metodeillani istutetut 1-vuotiaat kuusentaimet kasvavat ensimmäisenä kesänä keskimäärin 20-30 senttimetriä.

  paskolammi

  AC kuvaileppa vähän metodiasi. Kiinnostaisi menestyminen …eräälle kuviolle teen jo kolmatta istutusta. Myyrät johtavat 2-0 ;( Heinäkin jo kiusaa.

  Caballista

  Olen järkeillyt, että ensimmäisen kauden kasvu tulee taimitarhalta. Pottiin ladattuna ravinteita niin paljon, että ensimmäisenä kesänä taimi kasvaa melkein AC:n lukemat taimitarhan ravinteilla.

  Juurtumisen onnistuminen nähdään toisena / kolmantena kesänä. Taimen on pitänyt saada juuret maaperään kiinni ja imeä ravinteita varsinaiselta kasvupaikalta.

  jees h-valta

  Melkein kunhan muistaa että antonilla nuo millit ja prosentitkin vähän hakusessa. Tarkoittaa todella varmaan millejä nytkin. Vai olisko sittenkin prosentteja taimen kantapituudesta?

  jees h-valta

  Kyllähän aloittaja AnttiP on aivan oikeassa. Ei kuusella istutusvuonna muuta tapahdu kuin pieniä eloonjäämisen merkkejä korkeintaan. Kaikki muu on vilkasta mielikuvitusta.

  TaJu

  Istutin toukokuussa omalta taimitarhalta 3-vuotiaita avojuurisia kuusentaimia, joiden pituus oli siinä 40 cm. Kävin kiertelemässä nyt puolukkareissulla istutuksilla ja kyllä uutta kasvua oli huonoimmissakin viitisen senttiä, parhaissa lähenteli todella 20 cm.
  Näin minulla on kyllä kautta aikojen tapahtunut. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Avojuurisissa on sitä juuristoa kyllä paljon ja kun sen kunnolla levittää, eikä työnnä tainta kuin puukkoa tuppeen, niin heti lähtee kasvu käyntiin. Näinhän se tapahtuu taimien koulimisvaihessakin.
  Osa jäi vielä istuttamatta, joten ensi keväänä on tarkoitus istuttaa kolmisen tuhatta 4-vuotiasta tainta.
  Näin isoilla taimilla mätästetylle alueelle istuttamisesta seuraa se, ettei heinäämistä tosiaankaan tarvita missään vaiheessa.
  Suotta taas nälvitte AC:lle. Kysyisitte mieluummin asiallisesti,

  Anton Chigurh

  Kyllä ne juuret lähtevät HETI kasvamaan, kun homma on hoidettu oikein. Toisen kasvukauden lopulla on taimien keskipituus siinä tapauksessa metrin luokkaa.

  Kaataja

  Omat 2v kuusen pottitaimet istutin 2011 toukokuussa. Saman vuoden syksynä ne oli hyvin kasvaneet pituutta ja vahvistuneetkin.

  Talven aikana jokusesta taimesta oli viety latvus ja tämän kesän aikana ne ovat kuolleet.

  Osa taimista kasvoi tänäkesänä taas hurjasti, osa juroi, vaikka viime kesänä oli hyvä kasvu. Ilmeisesti siinä paakussa on potkua…

  Muutama yksittäinen taimi taas on samanlaisia kuin istuttaessa…mutta elävät kumminkin. Outoa on tämä puuntuottaminen…..

  Metsäkupsa

  Kuusen taimille kulunut kesä oli erinomainen.Istutin keväällä 3-v taimia aukkoon,että paikkoistutukseen.TuJu:n havainnot taimikostaan yhtenevät omien havaintojeni kanssa.Taimet haen suoraan paikalliselta taimitarhalta,jolloin tavara on vasta pakattua.

  tamperelainen

  Saako taimitarhoita 3-vuotiaita pottitaimia?Avojuurisiakin taitaa saada huonosti.Moni taitaa kasvattaa itse 2-vuotiisista poteista.Pitkä taimi on endottoman hyvä paikkausitutuksiin.Sain viime vuonna myyrätuhojen paikkooon pieniä nysiä ja niitä saa ruohostaa vuosia,kalliiksi tulevat pitkässä juoksussa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)