Keskustelut Luonto Kysely

 • Tämä aihe sisältää 21 vastausta, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten A.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Kysely

  Tuli tuossa taas kysely metsänomistajille. Päätin vastata tällä kertaa kun tutkimusta teki metsäkeskus. Kysely luonnon monimuotoisuudesta ja suhtautumisesta siihen. Jotenkin taas tekijältä mennyt mopo karkuun kun osaan kysymyksistä vastattiin naamoja ( vihaisesta hymyilevään) ruksimalla. Ja taas ehkä hiukan johdattelevat vastausmallit, jotta saadaan toivottu tulos tutkimukseen. Tulipa mieleen että sopiva säästökohde tulevalle hallitukselle on metsäkeskus.

 • isaskar keturi

  Metka johtopäätös 🙂 Kun kyselevät turhaan metsänomistajien näkemyksiä, niin syytä lopettaa koko laitos – mitä ne meidän mielipiteitä utelemaan???

  Apli

  Eiköhän nuo leikkaa  sieltäkin, myös kemeroihin tullee leikkauksia, samoin maataloustukiinkin, niitähän kokoomus on halunnu leikata aina, bensa hinta ja jakeluvelvoite onkin hankalampi homma, jos se kasvaa Nesteen johtoa naurattaa kansalaisia ei.

  A.Jalkanen

  Jakeluvelvoite on monipiippuinen asia. Alentaako se päästöjä riippuu siitä mistä jaettava biokomponentti on valmistettu. Jos se koostuu pääosin tropiikin palmuöljyn sivutuotteesta on siinä ja siinä, alenivatko päästöt. Neste laskee että kyllä alenivat. Mutta aleniko sivutuotteena monimuotoisuus?

  Metsäkeskuksella on tarpeellisia toimintoja jotka pitää säilyä. Ainakin metsälain valvonta, erilaiset seurannat, metsäsertifioinnin tiedonkeruu, Metka-tuen jakaminen… Tukipottiakin olisi syytä kasvattaa eikä kutistaa, koska Metkalla on mahdollista toteuttaa hyviä hankkeita kuten tuhkalannoitusta soilla. Juuri näillä saadaan lisää hiilinieluja, silkkaa säästöä suoraan valtion pussiin!

  mehtäukko

  Aikoinaan Tilastokeskus yritti onkia tietoa toistuvilla lanketeilla. Uunin sytytyksessä ne roihahtivat kiitettävästi, ja loppuipa kalastelukin.

  Rane

  Sähköpostiin tuli kysely MG:lta liittyen tehtyyn hankintakauppaan.Aloitin jo vastaamisen mutta muutaman sivun jälkeen keskeytin ja laitoin roskakoriin.Vaikka näissä sanotaankin että vastaukset käsitellään anonyymisti niin nehän tekee aina joku niihin erikoistunut firma ja tämmöisestä kysymysten tyhjänpäiväisestä jankkaavuudesta saa käsityksen että MG:n sijaan profiloidaankin vastaajaa.Mikä takaa ettei nämä firmat myy kerättyä aineistoa jollekin muulle firmalle?Eihän sitä kukaan valvo.

  Visakallo

  Rane on varmastikin oikeassa. Jos asiaa ei saada selväksi viidellä kysymyksellä, on vika kysymysten laatijassa tai sitten kyselläänkin aivan muuta mitä on ilmoitettu kysyttävän.

  Gla

  IK: ”Kun kyselevät turhaan metsänomistajien näkemyksiä, niin syytä lopettaa koko laitos – mitä ne meidän mielipiteitä utelemaan???”

  Samaa mieltä edellisten kanssa kyselyistä. Tätä kyselyä ei minulle ole tullut, mutta yleensä kysymyksiin ei voi vastata oikein. Asiathan ei ole kyllä/ei-tason juttuja. Tästä seuraa se, että syntyy vääriä tulkintoja vastaajista eli disinformaatiota.

  Täälläkin hiljattain jokin opiskelija koitti kysellä, mutta kieltäydyin vastaamasta.

  hemputtaja

  Älkääs nyt, kuulkaas nyt. Hiukan tuoksahtaa kyselyjen teilaushalu ja onhan noita turhanpäiväisiäkin.

  Kun se päättäjän uraputki on helposti koulusta yliopistoon ja puoluetoimiston kautta korkeaksi päättäjäksi ja jo heidän vanhemmillaankin on sama tausta. Aika moni näistä uraputkilaisista ei tiedä maailman menosta höykäsen pöläystä. Kyselyt antavat edes jonkinlaista tietoa siitä mitä toimiston ulkopuolella liikkuu.

   

  Gla

  Pikemminkin niin, että kyselyt antaa oikeutuksen toteuttaa omaa ideologiaa.

  Timppa

  Tuli toisenlainen kysely.  Yle oli lähestynyt Pääkaupunkiseudun Metsänomistajat nimistä yhdistystä ja Yhdistyksen hallitus välitti viestin jäsenille.  Yle hakee metsänomistajaa ensi maanantain A-studioon, jossa käsitellään tukkipuiden katkomista kuitupuiksi.  Siis onko jollain huonoja kokemuksia asiasta.

  Faktahan on, että tukkia mene sellun keittoon.  Sitten eri asia on se, maksettiinko puusta tukin vai kuidun hinta.

  Minä en kyllä metsänomistajayhdistyksen hallituksen jäsenenä alkaisi usuttaa yhdistyksen jäseniä moiseen julkiseen riidanhaastoon oli asia miten tahansa.  Vielä vähemmän itse lähtisin  esiintymään.  Nimittäin taitaisin sen jälkeen saada olla puitteni kanssa rauhassa.  Maailma on sellainen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)