Keskustelut Metsänomistus Laajeneeko veropohja

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Puun takaa

  Kun tämä hallituspohja luotiin, tulivat myös uudet metsäverokaavailut mahdolliseksi.

  tamperelainen

  Maaseudun Tulevaisuuden haatattelussa helmikuussa 2013 kokoomusryhmyri vastasi kuitenkin näin:

  <<<<>>>>>>>>>>>>>>>

  Gla

  Asunto-osakkeiden leimaveroa kiristetään, joten kaupunkilaisia kosiskelevat hallitus ns. joutuu vastapainoksi kiristämään myös maaseudun verotusta.

  Pete

  Asunto-osakkeiden varainsiirtovero nousee 1,6%->2%, eli se nousee lähemmän kiinteistöjen varainsiirtoveroa, joka on 4%. PIkemminkin kiinteistöjen varainsiirtoveroa tulisi laskea tai poistaa se kokonaan. En näe perustetta lisätä metsänomistajien verorasitusta tämän johdosta. Varainsiirtovero on jäänne historiasta, sen tuotoilla luotiin ja ylläpidettiin kiinteistörekisteriä. Nykyisellään kaikki tapahtuu sähköisesti ja kiinteistörekisterin ylläpito ei maksa juuri mitään. Lainhuudatuksesta maksetaan erikseen kuten kaupanvahvistajallekin.

  Varainsiirtoveron tuotto on luokkaa 540 M euroa vuodessa. Se on iso ja vaötiolle tärkeä raha. Valitettavasti en usko sen poistumiseen. Toisekseen on niin, että jos varainsiirtovero poistuisi, niin kiinteistöjen hinnat nousisivat jokseenkin vastaavasti. Näin markkinatalous toimii. Varainsiirtoveron maksaa siis pikemminkin myyjä kuin ostaja. Sukupolvenvaihdostilanteet ovat sitten erikseen.

  Timppa

  Itseasiassa se varainsiirtovero nousee uudistuotannossa helposti aiempaan verrattuna yli kaksinkertaiseksi, sillä nyt se maksetaan myös asunto-osakkeen velkaosuudesta, joka voi olla esim 50 % myyntihinnasta.
  Esimerkki:
  Ennen oli velaton hinta 100 000 ja yhtiölaina 50 000. Varainsiirtovero oli 0,016×50 000=800
  Nyt varainsiirtovero 0,02×100 000=2 000, siis kaksi- ja puolikertainen.

  Todellisuudessa se saattaa mennä myyjältä, kuten edellä todettiin.

  tamperelainen

  Oliskohan aika alkaa karsia valtio jakamia etuisuuksia?Ei kaikkia ja kaikkea tarvitse tukea ja rahoittaa.50-luvulla tässä maassa jokainen
  ponnisteli kykyjensä mukaan ,ei ollut eikä suvaittu ”vapaamatkustajia ja kuormasta syöviä”

  Puun takaa

  Metsäteollisuus voisi näyttää hyvää esimerkkiä ja luopua sellaisista innovaatio-, ym, tuista joita se ei todellisuudessa edes tarvitse. Pörssissä olevat metsäyhtiöt pystyvät erittäin helposti itsekin rahoittamaan omat kehityshankkeensa. Helsingin Sanomat on laskenut, että tällaista turhaa tukea on maksettu vuoden 2009 jälkeen yli miljardi euroa vuodessa.

  Gla

  On epärealistista ajatella, että tukea saavat itse luopuisivat saamistaan rahoista. Oli tuki perusteltu tai ei. En minäkään jätä kemeraa tai hirvituhokorvausta hakematta, jos sellaiseen olen oikeutettu. Miten sinä Puun takaa toimit?

  Puun takaa

  On aivan totta, että tarjotusta etuudesta on vaikea itse kieltäytyä. Pörssiyhtiöiden tapauksessa voisi kysymykseen tulla lähinnä imagoseikat. Itselläni kemera- ja sitä edeltäneet tuet nousevat yhteensä kuusinumeroisiin lukuihin, ja olen niistä hyvin kiitollinen.

  Puun takaa

  Kemera-tuen osuus on ollut keskimäärin viiden prosentin luokkaa verrattuna sitä metsänomistajien saamaan kantorahatuloon. Täten vain murto-osa puunmyyjien maksamista veroista palautuu heille takaisin. Tilakohtaiset erot voivat olla suuriakin, riippuen minkälaista puuntuotantoa harjoitetaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)