Keskustelut Puukauppa Laskekaapa osaavat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • Laskekaapa osaavat

  Merkitty: 

  Kuinka paljon kuusiropsikiintoja pitää hankintahakkaajan tienvarteen saada luovutusmittaukseen että voi käyttää metsävähennystä.

  Minimi pääomatulo oltava 2500 ennen kuin voi käyttää, vähennyksistä hankintatyön arvo vähentää ostajan maksamaa summaa rutkasti.

  Memeekö se lähelle pystykaupan kuutioita

 • Menninkäinen

  Jos käytetään A.Jalkasen antamia puun hintoja pysty 14,5€/m3 ja hankinta 32€/m3. Sekä verottajan kuusikuidulle antamia työn taksoja. Teko 13,54€/m3 ja ajo 2,41€/m3.

  Pysty 173m3

  Teko ja ajo itse 155m3.

  Teko itse ajo vieraalla 135m3.

  Kokonaan ulkopuolisella 79m3

  Tuo 125m3 teon verovapaus ei vaikuta pääomatuloon.

  Metsävähennys vähennetään metsän pääomatulosta. Jonka jälkeen vähennetään menot.

  Reima Ranta

  Veronalaista pääomatuloa!

  ”Merkitse kohtaan 22 niistä metsätalouden veronalaisista pääomatuloista, jotka olet saanut metsävähennykseen oikeuttavista metsistäsi verovuoden aikana (kohdat 1,3 ja 4, joista on vähennetty hankintatyön arvo eli kohdan 2 vastaava luku).

  Jos olet myynyt puutavaraa hankintakaupalla, mutta hakkuun ja kuljetuksen suorittaa ulkopuolinen henkilö, kyseessä ei ole hankintatyö. Vähennä ulkopuoliselle maksetut hankinta- ja käteiskauppoihin liittyvät menot kohdassa 7 vuosimenoina.”

  Tässä teksti veroilmoituksen täyttöohjeesta. Paperiversio vuodelta 2017 osui käteen.

  Kun myy hankintana toisella teetetyn risukasan ja saa siihen kemeran, niin aika pieni risukasa riittää metsävähennykseen.

   

  Tolopainen

  Laitetaanpa oma arvaus, verotettava tulon pitää olla vähintään 5k€ verovuonna, koska minimi määrä vähennykselle on 1,5k€. Eli nuo määrät ei riitä mihinkään.

  MaalaisSeppo

  Parempi tietää kuin arvata. 0.6*2500 = 1500.

  Tolopainen

  Kun ei ole tottunut velalla pelaamaan. Rahaa ollut pikkupojasta saakka.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  ”Toinen esimerkki suunnittelumahdollisuudesta on pieni hankintakauppa, jonka puunkorjuu kannattaisi puhtaasti metsävähennyksen käyttömahdollisuutta ajatellen teettää ulkopuolisella yrittäjällä tai metsänhoitoyhdistyksellä ns. hankintapalvelu-kauppana. Koska urakoitsijalle maksettava korvaus puutavaran teosta ja kuljetuksesta vähennetään metsätalouden pääomatulosta vasta vuosimenona, olisi puukaupan bruttosumma luettavissa kokonaan metsävähennyksen käyttöön mahdollistavaan metsätalouden pääomatuloon. Jos taas metsänomistaja tekisi itse puutavaran valmistuksen ja/tai kuljetuksen, vähennetään tämän hankintatyön arvo suoraan hankintakauppatulosta, eikä metsävähennyksen käytön edellyttämää vähimmäismäärää metsätalouden pääomatuloa enää välttämättä jäisi jäljelle. Toisin sanoen, kun myy puut hankintakaupalla ja teetättää korjuun vieraalla, on metsävähennyksen käytön perusteena oleva tulo suurempi kuin tekemällä korjuu itse tai myymällä puut pystykaupalla.”

  http://metsatieteenaikakauskirja.fi/pdf/article6950.pdf

  Tolopainen

  Eihän sitä hankintatyön verovähennystä ole mikään pakko käyttää, jos haluaa käyttää metsävähennystä.

  Visakallo Visakallo

  Onhan noita hankintakauppoja energipuusta tullut muutama tuhat mottia teetettyä. Olen ollut oikein tyytyväinen metsävähennykseen kuten tietysti kemeraankin.

  Koivunkaataja2

  Vieläkö visalla on metsävähennyspohjaa jälellä?

  Metsänmies

  Verottajan ohjeessa lukee, että :”Metsävähennyksen tekeminen edellyttää siten, että verovuonna on saatu vähintään 2500 euroa metsätalouden veronalaista pääomatuloa.” Käsitykseni mukaan , olipa pystykauppa, tai hankintakauppa, kauppasumma on kokonaisuudessaan lähtökohdiltaan veronalaista tuloa. Metsävähennys tehtäisiin siis siitä summasta, mitä kauppakirjassa lukee.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)