Keskustelut Metsänomistus Luontoväen aikaansaannoksia

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Luontoväen aikaansaannoksia

  Tein metsänkäyttöilmoituksen eräälle palstalle, jossa naapurin puolella jonkinlainen luonnonsuojelualue. Yllätys oli suuri, kun sähköpostiin pamahti viesti, että ELY- keskukselle menee ja siellä päätetään onko toimenpide mahdollinen.

  Voiko oikeasti toisen suojelualue suojella myös naapurinkin metsät? En ole kuullut vastaavasta, joten tuli yllätyksenä tällainen byrokratialeikki.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Elä vielä säikähä: minullekin tuli vastaava viesti, kun metsänkäyttöilmoitus kohdistui omalla maallani sijaitsevan Natura-alueen viereiseen kuvioon. Lupa harvennushakkuuseen heltisi kuitenkin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jollakin on ollut vain liian vähän töitä ja jakkara uhattuna. Pitänyt keksiä lisää paperin pyöritystä.

  Mehän nämä kaikki lisäkiemurat maksamme, vaikka niistä ei muuten haittaa olisikkaan. No, ainakin käsittelyaika pitkittyy ja sekin voi joskus olla hyvinkin kiusallista.

  Niin, kuuluukos tämäkin niihin pyrogratian purkutalkoisiin?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  hemputtaja

  On siinä kuitenkin hiukan säikähdyksen varaa – on tuollainen virkailu outoa. Luonnonsuojelualueet ovat rajattuja – rajan toisella puolella oleva alue ei ole luonnonsuojelualuetta ja tuskin sille on määrätty mitään käyttörajauksia.

  Voitaisiin pitää jopa pahan virheenä sitä, että joku lähettää tavallisen metsäalueen hakkuun jatkolausunnolle – melkoista mamoilua joka tapauksessa. Virkavirheestäkin voidaan puhua viimeistään silloin kun joku elin asettaa metsälain mukaiselle hakkuulle rajoituksia ”kun lähellä sattuu olemaan luonnonsuojelualue”.

  Uuttahan tämä ei ole. Jo vuosia sitten kyseltiin voiko luonnonsuojelualueen rajalla tehdä hakkuita. Ja vastaus on, että totta helkutissa voi. Mikä pykälä sen estää.

  ChesterC

  Metsäkeskuksessa on otettu käyttöön systeemi, jossa automaattisesti lähtee ilmoitus, jos metsänkäyttöilmoituksen läheisyydessä on jokin erikoiskohde.
  Ennen tarkastaja erikseen arvioi onko ilmoitukseen syytä puuttua. Eli tehostamista, mutta onko hyvä systeemi, siitä voi olla montaa mieltä.

  MaalaisSeppo

  Mulle tuli hankintahakkuni (harvennus) johdosta ilmoituksia ainkin kolmelta eri viranomaiselta (korkeita joitakin ylitarkastajia).

  Palstan vieressä on ls-alue, jolla on tehty liito-oravahavainto 4 vuotta sitten. Lisäksi siellä on muinaismuisto. Nämä poikivat ilmoituksia ainakin metsä- ja ely-keskukselta. Lisäksi joltakin museoviskaalilta.

  Ei vaikutusta meikäläisen 3000€:n savottaan. Savotan arvoon nähden varmaankin suuret virastokulut, kun vielä otetaan huomioon, ettei viranomaistoiminnalla ollut mitään vaikutusta.

  Onneksi täällä on ilveskanta vahvistunut. Toivottavasti saalistavat liito-oravat suihinsa.

  Jos liito-oravia ei suojeltaisi niin ankarasti, pyrkisin kyllä parantamaan niiden elinoloja (esim pönttöjä). Nythän oravien pesiytyminen pönttöihin rajoittaa hakkuita. Ei siis pönttöjä.

  hemputtaja

  Tuohon MaalaisSepon kirjoitukseen viitaten ei voi muuta kuin todeta, että silleen.

  Tuommoisesta ja ketjun aloituksen perusteella alkaa epäilyttää, että sekä ELY:issä että metsäkeskuksissa on edelleen liikaa väkeä tai ovat niissä pudonneet täysin kärryiltä kun on kyse luontoasioista tai säädösten valvonnasta.

  Riippumaton ajattelija

  Turha säikähtää, itselle tullut useamman kerran sähköpostia elyltä vastaavissa tapauksissa.

  Harvennuksissa ei käytännössä mitään vaikutusta. Jos tehdään aukkoa niin voi käskeä jättämään jonkin sortin suojakaistan hakkuussa tai maanmuokkauksessa.

  hemputtaja

  Lainaus Riippumaton ajattelija: ”Jos tehdään aukkoa niin voi käskeä jättämään jonkin sortin suojakaistan hakkuussa tai maanmuokkauksessa.”

  Voihan se ELY tietysti käskeä. Epäilen kuitenkin, että ei tarvitse totella. Jos luonnonsuojelualueelle ei ole säädetty suojakaistaa puuttuu peruste määräillä.

  On enemmän kuin omituinen ajatus siitä, että rajatulla luonnonsuojelualueella pitäisi olla joku suojeltu lisäkaista rajan toisella puolen.

  Siinä on kyse suojelualueiden koon kasvattamisesta hissuttamalla ja samanlaisesta hallinnon siirrosta kuin olivat aikanaan Natura -alueet, jotka taitavat muuttua hiljakseen vähintään kansallispuistoiksi.

  MaalaisSeppo

  Enpä minä korviani lotkauttanut viranomaisten viesteistä, jotka olivat kylläkin ihan asiallisia ja ystävällisiä. Huvittaa vain, että kaikkea turhaa työtä korkeat viranomaiset joutuvat tekemään. Olisikohan tässä yhteiskunnassa tärkeämpääkin tekemistä?

  harrastelija harrastelija

  EDIT

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)