Keskustelut Puukauppa Luottamus puukauppaan!?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Luottamus puukauppaan!?

  Miten tehdä luottamuksellista puukauppaa eilisen Ajankohtaisohjelman jälkeen. Eilen se ei ainakaan syntynyt päin vastoin.

  Olen ohjelmassa esiintyneen metsän suuromistajan kanssa monesta asiasta samaa mieltä.

  * mikä on ongelma esim. näiden pitkien listojen saamisessa? Vedotaan naurettavasti ”liikesalaisuuteen” jonka toinen osapuoli on kauppakumppani. Eikö  kauppakumppasi saa tietää mitä on myynyt yhtiölle? Saat yhteenvedot, kertokaapas mitä h…oa  niillä pelkästään  tekee. Ehkä juuri siksi metsäyhtiöillä menee oikein kivasti, kun myyjä ei saa tietää miten paljon esim.tukkia kirjataan kuituun tai katkotaan väärin, menee kuituun kohtuuton määrä.

  Olis kiva tietää mistä se metsäyhtiöiden voitto oikein syntyy, siihen on tietysti selitys ” liikesalaisuus”.

  Oli tässä aikoinaan niin suuria puita hakkuussa ettei moton kita niitä vetänyt ne kaadettiin moottorisahalla sen jälkeen ne ”katosi”  mikähän musta-aukko ne nielaisi?

   

 • isaskar keturi

  Ei ole kerta tai kaksi, kun puupinot tien varressa ja tilitys eivät vastaa toisiaan. Huomautuksen jälkeen korjattu, mutta kuinka moni metsänomistaja pinoja tutkailemalla tietää, mitä pinossa on saati osaa verrata niitä tilitykseen?

  Jätkä

  Ne puut, jotka joudutaan moottorisahalla kaatamaan  – ja pätkäisemään tyvestä pari pölkkyä, menevät laatuvirheellisinä kuitukasaan.

  Mehtäakka

  Kertoisitko miten tämä näkyy mo kuitulistalla?

  Jätkä

  Numeroina! Nehän voivat olla vaikka hylkyleikkoina. Mopokuskit varmaan osaisivat kertoa tämän päivän tilanteen, koska hehän ovat veisanneet itkuvirsiä alamittaisista, niin kai samalla nuotille menisivät nuo Ylisuuret.

  Kauppakirjassa eli hakkuusopimuksessa on tiettävästi ainakin liitteenä myös ylimmät paksuudet, jotka on ostettu.

  Metsuri motokuski

  Ei tässä mehtäakka kannata nyt uhrautua kovin paljoa. Kyllä puukaupan voi tehdä vielä ihan luotettavasti. Lähtökohtaisesti kauppa on rehellistä eikä tahatonta kusetusta tapahdu. Sen vuoksi asiaa ei kannata liioitella.  Kun puukauppaa suunnittelee niin minusta kannattaa keskustella ihan täysjärkisen koneenkuljettajan kanssa. Hän kertoo hyvin nopeasti perusasiat puukaupasta. Voi tietenkin muitakin osaajia käyttää mutta yleensä kun otat yhtiön tai yhdistyksen edustajan keskusteluun niin eurot alkaa asiantuntijalla pyöriä silmissä.  On hyvä erottaa asiat toisistaan. Neuvonta ja ostotapahtuma. Mhy:n yleensä mainostavat tätä puolueetonta puolta itsestään mutta eihän se niin ole. Myös heillä on omat intressit asiassa. Voi olla että ei ihan niin voimakkaana kuin yhtiöillä mutta kyllähän heidän intresseissä on myös kauppa saada kotiin.

  Yleensä jos vähänkin tajuaa mitä on tekemässä eikä sorru harhakuvitelmiin niin puukauppa on tehtävissä jokaisen.

  Tuohon jätkän kommenttiin sen verran että jos metsästä joudutaan kaatamaan ns ylisuuria puita eikä ostajan sahalaitos voi niitä käyttää niin silloin ne tehdään kuituun ja ne näkyvät kuitulistassa ylisuuruden osalta. Heti kun puun halkaisija täyttää sahan maksimi suuruuden niin puu tehdään kuiduksi. Yleensä ollaan jo silloin yli 60 cm halkaisijoissa riippuen tietenkin sahalaitoksesta.

  mehtäukko

  On olemassa myös kotimainen ostaja, jolla kyseiset kapulat eivät ole kuitupinossa. Tämä on tietysti ennen kauppoja jo tiedostettava.

  pihkatappi pihkatappi

  Kun tein moottorisahalla muutaman järeän tyven moton puolesta, niin kyllä motokuski sanoi mihin mittaan katkaisen ja mittasi pätkät. Meni tosiaan jollekin pikkusahalle noita järeitä pölkkyjä.

  Mehtäakka

  Hyvä!

  Seurasitko tilitystä tuliko niistä rahat?

  pihkatappi pihkatappi

  No en ajatellut yhtään että se oli jotenkin minun asia. En kyllä epäile että tahallaan jätettäisiin pölkkyjä tilittämättä. Ison yrityksen pitää toimia lakien mukaan ja varmaan haluavat puukauppasopimuksiakin noudattaa. Siinä menee kyllä sertit ja maailman markkinat, jos järjestelmällisesti toimittaisiin väärin.

  mehtäukko

  ”Miten tehdä luottamuksellista puukauppaa…” ei ole kovin monimutkaista.

  1. Jos et ymmärrä asioista,etkä luota mihinkään, jätä tehtävä toisille.

  2.Tietämyksellä varmistuu tavoite. Hanki sitä.

  3.Kirjalliset sopimukset voi todentaa uudelleen.Kuulopuheita ei.

  4.Ehdottomuudella ja joustamattomuudella ei tule mitään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)