Keskustelut Tekniikka Maataloustraktoripohjaiset tekokoneet

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
  • Maataloustraktoripohjaiset tekokoneet

    Youtubessa on houkuttelevia videoita maataloustraktoripohjaisista harvennusvehkeistä. Tekopään saa irti ja kouran tilalle hetkessä ja kärryn perään.

    Miten näitten Valtrojen ym. kanssa tosielämässä. Onko ne leikkikaluja vai käypiä työkaluja?

  • abietis

    No ainakin siinä tapauksessa että rattori ja muut värkit on olemassa.
    Harvennus ja vastaavat savotat tulee tehdyksi oman mielen mukaan silmää miellyttävästi.

    Päätehakkuuseen niistä ei ole.

    Sen mitä olen seurannut jälkimarkkinoita saa niistä käytetyistä hyvän hinnan ja niitä on niukasti tarjolla.

    Jos mahdollista savotat tehdään pois ja myydään laite hyvällä hinnalla.

    hiliman

    Se mehtävarusteltu valtra on melko arvokas.

    Metsuri motokuski

    No jos on aikaa puuhastella eikä toiminnalla tarvii tienata niin kannattaahan tuollaiset hankkia. Jos vielä maastot sopivat traktorilla rymyämiseen niin mikä ettei.

    Ansiotyövälineeksi niistä ei ole. Sitä voi jokainen kokeilla pärjääkö nykytaksoilla vaikka hakkaamalla naapurille muutaman hehtaarin.

    Portimo

    Portimo meinaa jäädä eläkkeelle neljän vuoden kuluttua. Tuommoisen lelun hankintaa on mietitty. On vain sen verran kallis, että sen pitäisi olla metsähommissa liikkeellä 6 kk vuodessa. Pitäisi olla joku toinen eläkeläinen tai asianharrastaja auttelemassa. Sulatellaan ajatusta muutama vuosi. Omassa metässä olisi ensiharvennuksia useampi sata hehtaaria ja vähän riukumetsän hoitoa lisäksi.

    Metsuri motokuski

    Osta silloin jo pieni käytetty moto ja anna ajo aliurakoitsjalle. Saat tehdä sellaisen metsän kuin haluat. Ajohommaan ei kannata kalustoa hankkia jos sitä muualla ei tarvita. Jos muutama sata hehtaaria on ensiharvennusta ja riukumetsää niin sitähän on jo niin paljon että kone kannatta hankkia. Moton saat varmasti metsävähennykseen.

    Raivaaja

    Minä ostin Sampo 1066 moton. Vuosimallia 2007. 9000 tuntia ajettu. Ihan omien metsien hoitoon, harrastusmielessä. Suoralla kaupalla näissä on aika paljon ilmaa hinnassa. Tästäkin lähti neljännes hinnasta pois kun kauppaa alettiin tekemään. Rahallisesti tässä ei ollut mitään järkeä mutta kun talvisin on aikaa niin onpahan nyt tekemistä. Ihan mukavaa vastapainoa raivaushommille ja ainakin tähän mennessä käy ja kukkuu hyvin.

    Metsäkupsa

    Jos olet eläkkeelle jäämässä,niin maataloustraktoripohjainen tekokone sopii.Eläkerahoilla kustannat koneen käyttömenot,hakkaamillasi puilla koneen.Meikäläiselle ei koskaan kyseisiä vempeleitä omaksi hankita,ennen niiden hinnallakin metsätilan ostan.Metsuri mokuski antaa konemiehenä edellä hyvät neuvot,joihin helppo yhtyä.

    abietis

    Kyllä miehellä pitää metsävarusteinen Valtra olla.

    Ohan viimeisiä Valtroja en ole syynännyt mutta niitten uudempien varustelu ei sovi metsään.

    Joten taitaa kaatua esiaviollisia suhteita harrastaneeseen, kevyesti korkattuun yksilöön.

    Rane

    ”Ansiotyövälineeksi niistä ei ole”
    Niin,jos sitten tarkastellaan kaluston toista päätä eli joku ponsse Skorppiooni.Hinta ilmeisesti yli 500 000 alvillisena, yli 400 000 alv 0.Sitä sitten pyöritetään yhdessä 8 (7,5?) tunnin vuorossa.Ajokonekin maksaa jotain ja ensiharvenuksella yhden vuoron jäljessä kuskin työpäivä on osaksi kännykkään puhumista ja tupakin polttelua. Ensiharvennuksella kannattava mottitaksa teolle ja ajulle on näillä vehkeillä ilmeisesti lähellä 30e.Voi olla ylikin.
    Tämän takia jo raivatutkin ensiharvennusleimikot jää ostamatta.
    Joku elämää nähneen traktoriharvesterin ensiharvennussavotta ei tietysti näytä niin hienolta mutta se ”ansiotyö” voi olla paljon lähempänä.Ainakin konkurssi on kauempana.

    Portimo

    Mettävarustushan se pitää olla: etuakselin jäykistys, tarvittavat panssaroinnit, hyvät ketjut ja metsäohjaamo. Vähän käytetylle koneelle varusteineen ja tekovehkeineen tulee hintaa vähän yli 100 teur. Vanha mettäkärry aisaohjauksineen välttäisi näillä tasaisilla mailla.

    Jos ajattelisi, että hakkaisi omasta metästä vuosittain 3000 m2 ensiharvennuspuuta, josta saisi hankintalisää 15 eur/m2. Se tekisi vuodessa bruttona 45 teur miinus kulut. Lisäksi tulisi kantohinta. Työn jälki olisi mieluinen ja riukumetätkin tulisi korjattua. Aikaa tietenkin menisi ja ehkä naapurikin joutuisi auttelemaan.

    Ehkä tämä jää portimolla ajatusleikiksi mutta ei kai ihan mahdoton kuvio, jos vehkeet toimivat ja kestävät. Ei sekään kyllä houkuttele, että yhtiö maksaa pystykaupassa ensiharvennuspuusta 12 eur/m3.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)