Keskustelut Puukauppa Mäntytukin latvaläpimitan muutokset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)
 • Mäntytukin latvaläpimitan muutokset

  Merkitty: 

  Laadin tulevalle kesälle kesäkorjuukelpoisen leimikon ja pyysin siitä tarjouksia. Tiesin, että mäntytukilla ei kovin kummoiset näkymät ole tällä hetkellä, mutta silti kulmat kohosivat, kun luin tarjouksia.

  Yksi kolmesta suuresta oli nostanut ”tavallisen mäntytukin” latvaläpimitan 18 cm:iin ja lanseerannut uuden ”pikkutukin/latvatukin”, jossa latvaläpimitta oli pudotettu 13,5 cm:iin. Samalla oli toki pudotettu hintaakin n.30% tavalliseen verrattuna. Itsenäinen saha oli samoilla linjoilla, joskin latvaläpimitta oli noussut peräti 20 cm:iin.

  Tämä iloisessa itä-suomessa, mutta miten on muualla? Joskus kymmenen vuotta (?) sitten UPM muistaakseni viritteli vastaavaa hinnoittelua.

 • Timppa

  Tuosta luettelosta puuttuu laatutyvi, jolle meillä päin on sitten selvästi parempi hinta.

  ate

  Timppa: Kyllä siellä oli laatutyvet hinnoiteltu korkeammalle, mutta tuo latvaläpimitan nosto oli se kulmien kohottaja. Noilla muutoksilla harvennushakkuiden tulot laskee aika huomattavastikin.

   

  Korpituvan Taneli

  Kyllähän tuo vaikuttaa ihan yhtä lailla päätehakkuutuloonkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Rane2

  Tuo voisi kertoa että tukkipuuta tarjotaan yli sahaajien tarpeen.

  jees h-valta

  Juuri tuosta on kyse kuin Rane2:n mainitsee. Kyllä siinä on helppo nirsoilla kun tavaraa saa ovista ja ikkunoista. Mitä sitä huonosta tekee kun voi valikoida?

  Jätkä

  Olisi ihan oikein, että järeästä ja hyvälaatuisesta tukkipuusta maksettaisiin niin paljon, että puun annettaisiin kasvaa isommaksi.

  Keskenkasvuisesta havupuusta menee niin suuri osa selluksi, että siitä ei voi maksaa kovin paljoa.

  Jos hinta alkaisi nousta vaikkapa 27 sentistä pikkuhiljaa niin, että esim yli 40 senttiä latvasta olevan tukin hinta olisi kolminkertainen, lisäisi se varmasti haluja kasvattaa hyväkasvuista tukkipuuta hieman pidempään.

  sitolkka

  Ei pidä koskaan väkisin myydä mitään. Tuo tarjous kertoo, että kannattaa antaa puiden kasvaa parempien aikojen toivossa.

  tamperelainen

  Pirkanmaalla kolmella suurella MÄT latvamitta 15 -16cm\43dm.Tyvitukissa  20cm/37dm.

  Visakallo

  Näkyy valtakunnassa olevan aikamoisia eroja tukkien katkonnassa. Täälläpäin on männyllä edelleen tuo 15 cm ja hintakin ihan asiallinen. UPM:llä on hyvänä mittana ja -hintana kuusen sorvitukki 18 cm/40 dm. Loput otetaan 16 cm/43 dm.

  Metsuri motokuski

  Aika tyypillinen tuo UPM:n katkonta. Takaa hyvän kuitupotin ostajalle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)