Keskustelut Metsänhoito Marjojen ja sienien ehdoillako hakkuut?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Marjojen ja sienien ehdoillako hakkuut?

  Merkitty: 

  On sinne PEFC-serttiin mahdollisesti tulossa tällainen lause:

  Metsien hoidon ja käytön suunnittelulla edistetään monipuolisesti metsien tarjoamia tuotteita ja palveluja.

  En kyllä ymmärrä tätäkään.  Kun metsää hakataan muuttuvat niin sieni-kuin marjamaatkin.  Vaikutuksia voi olla lyhytaikaisia tai pitkäaikaisia.  Joskus parempaan joskus huonompaan.  Tiedän, etten osaa suunnitella metsin hoitoa tai käyttöä niin, että edes tietäisin miten ne vaikuttavat seuravien vuosien ja vuosikymmenten aikana marja-tai sienisatoihin.   Kun vielä eri marjoilla tai sienillä on erilaiset vaatimukset.  Luulenpa ettei kukaan muukaan.   Mitähän sertin tarkastusta pitävällä auditoijalle tästäkin osaisi sanoa.  Rakennusurakoitsijataustalla olen tottunut siihen, että kaikki vaatimukset täytetään.  Tätä ei kukaan ihminen pysty täyttämään.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Timppa on oikeassa. Mahtaako siellä sertiteksteissä olla tämän kriteerin lisäksi indikaattorit eli muuttujat, joilla kriteerin täyttymistä aiotaan mitata?

  Puuki

  Monipuolisia tuotteita tulee melkein ihan itsestään. Kun tehdään päätehakkuu rehevälle maalle, sinne kasvaa usein metsävadelmaa, joskus mesimarjaakin.   Kuivemmille kankaille kasvaa puolukkaa.  Mustikkaa yleensä sitten kun on tehty harvennushakkuu; mutta sitä löytyy myös esim.päätehakkuualueiden reunametsistä, joskus taimikoistakin. Muokatuille alueille tulee korvasieniä alkuun , myöhemmin ilmestyy muutkin sienet.   Eniten sieniä löytyy sorastamatta olevalta kangasmaan metsäautotieltä, enemmän kuin sen vierimetsistä.

  Timppa

  Näin sanotaan indikaattorissa:

  Metsän muiden kuin puutuotteiden hyödyntämistä tarkastellaan alueelle
  laaditussa metsien tilaa ja käyttöä kuvaavassa suunnitelmassa8)

  Ei ole vielä sen tarkempaa tietoa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Alueellinen metsäsuunnitelma voi tietysti sisältää arvion siitä, kuinka paljon alueelta voitaisiin kerätä luonnontuotteita. Varsinainen hyödyntäminen on kuitenkin alueen yritysten asia.

  Rane

  Olisiko mieluisampi muotoilu esim: Metsien hoidon ja käytön suunnittelulla pyritään haittaamaan mahdollisimman paljon muita metsien tarjoamia tuotteita ja palveluja?

  mulle

  Parempi kyllä kun tuo jutun tekijä pysyy poissa metsistä,kun tuo oikein kirjoituskin vähän vaikeaa.

  Säästyy sienet ja marjat.

  Visakallo Visakallo

  Mitenkä hyvin lienee etelä-amerikkalaisilla FSC-sertifioiduilla eucalyptus-plantaaseilla edistetty metsästä saatavien tuotteiden ja palveluiden saatavuutta tai edistetty muuta luonnon monimuotoisuutta?

  Pilke silmässä Pilke silmässä

  Alkaa sitten voimaan tullessaa olla aika erota sertifikaateista samoin kävi maatalouden ympäristötuen loppu tuli, kun ehdot muutettiin liian tiukoiksi.

  Per Ä Reikäs

  Ympäristötuen loppu,metsitystuen alku.

  Pilke silmässä Pilke silmässä

  Ei ole metsitetty tuella eikä ilman. Pellot kasvavat nykyisin paremmin j a tuotteiden laatu on parempi. Myös ympäristölle parempi. kun kasvit käyttävät ravinteet tehokkaasti, eikä jää käyttämättömänä valumaan vesistöihin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)