Keskustelut Luonto Meidän metsäradio

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Meidän metsäradio

  Taas ärsyttää. Metsäradio pysyi hetken puun parissa. Vielä kesken mutta seuraavaksi ihailtiin veden lirinää jääputouksilla ja nyt rakennetaan lumesta… Mitä hemettiä sen on mettän kans tekemistä?

  Kadotettu foorumi. Pikkusen historiaa ja heti luontoasiaa!

 • Jätkä

  Metsäradio olisi hyvä väylä jakaa informaatiota tämän päivän metsäasioista. Se on kuitenkin jo pitkään ollut jotain ihan muuta, olisikohan viher-pipertäjät saaneet liian ison jalansijan YLE:n kaikilla kanavilla / väylillä?

  kuusessa ollaan

  Jätkälle selkeä vastaus; on.

  tamperelainen

  Metsäradio on väännetty luontoradion jatkoksi.Toimittaja Ihamäki seikkailee yleensä toisarvoisissa metsää liippaavissa asioissa.Joskus lähetetään vanhoja lintuohjelmia.Lähetin toissakesänä toimittaja Blombergille sähköpostia asiasta ja useasti moitin vanhan metsäradion tuhoamista silloisessa lähetysikkunassa(poistettiin 1.1.2018 alkaen).Blomberg vastasi,että Ylen toimituksellinen  linja on muuttunut,entiseen ei ole paluuta.Viimeisen parin vuodenaikana ei ole kertaakaan haastateltu metsässä työskenteleviä ?Ei ainakaan minun korviin ole sattunut.Metsradion vanha perinteinen tunnari on myös poistettu.

  Jätkä

  Jaa  ”Vielä niitä honkia humisee…”?

  Meillä kävi aika aito, vaikkakaaan ei alkuperäinen toimittaja Leo Ahonen parin päivän ajan neuvomassa ohjelmien tekemistä. Mekin teimme muutamat pätkät hänen kuultavakseen ja ukkoa huvitti kovasti meidän ääninäytteet.

  Silloin moitimme sitä nostalgiaa, jota pelkästään ohjelmasta henki. Ahonen tosin painotti, että sellaista ohjelmaa toivotaan niin kovin.

  Kanava olisi ollut aivan loistava, mutta ei sillä ole enää mitään tekemistä ainakaan metsänhoidon ja -käsittelyn kanssa.

  wanhajätkä

  Kai se reppana tekee mitä määrätään. Muuttaisivat ohjelman nimenki ni ei tarttis toiveikkaana kuunnella. Nyt vain veikkaa mikä kolmesta aiheesta *ituttaa vähiten. Kai se pitää niin halvalla tehdä….niinku siinä sivussa…

  kuusessa ollaan

  On se kumma juttu, että euromääräisesti tärkeintä teollisuuden alaa käsitellään julkisessa sanassa noin vähätellen. Oon kuunnellut myös aikoinaan ihan riittävästi sitä savotan sannien muisteluohjelmaa stuart kohlerin aikoihin…mutta se, että siitä tehtiin tosiaan luontoillan jatkumo, on aika erikoista. Lopettaisivat koko ohjelman tai antaisivat sille oikeamman nimen, kuten ”punavuoren avara luonto”.

  harrastelija

  Tässä on kysymyksessä media, joka on aivan oma maailmansa ja median kanssa olisi osattava olla väleissä! Toimittajat ovat fiksua väkeä ja se pitäisi muistaa heidän kanssaan toimiessa. Emme voita mitään, jos mollaamme mediaa, paras tapa olisi antaa asiallista ja positiivisesti asenteellista faktaa!

  Joku voisi sanoa, että paraskin puhuja! Työaikana en osannut suhtautua oikein mediaan! Oman potretin kuvauspyynnöstä pidin sitä ”joutavana” vaikka toimistamme oli asiaa tämän tästä. Kerrankin en saanut mielestäni juttuamme esille, niin soitin päätoimittajalle ja lopetin lehden tilauksen – oli se sitten kumminkin tilattava, koska aamukahvit tuntui orvolta ilman lehteä 🙂

  Radiossa naistoimittaja otti haastattelun klapin myynnistä. Tietysti tämä oli sillloin ajankohtainen, kun pakkasta alkoi olla -30 oC. Teemana oli, että polttopuita tarvitaan ja puu kulkee! Töksäytin toimittajalle, että minä en tällaisella pakkasella käynnistä koneita! Yritin lisäksi selvittää, että kuiviin polttopuihin pitää varautua paremmilla keleillä. Vielä varsinaisessa paikallisuutisissakin toimittaja ihmetteli, ”että pakkasta on -30 astetta ja puu ei kulje”!

  Tässä joku aika sitten kuuntelin, kun tuttu klapitoimittaja vastasi samaan aiheeseen: –” Nyt tarvitsee omakotiasutuksella polttopuuta. pyrin auttamaan ihmisiä, jotka eivät voi itse hankkia taloon  kuivia koivuklapeja.  Ei mikään ole sen parempaa kuin kovalla pakkasella istua lämpimässä tuvassa ja kuunnella uunista kuuluvaa tulen huminaa!”

  Toimittaja sai sellaisen vastaukses mihin hän oli ennakkoon asennoitunut. Veikkaampa, ettei sieltä enää meikäläiselle soitella 🙁

  Visakallo

  Metsäohjelmat tahtovat olla joko edellä kerrottuja pelkkiä luontohetkiä, tai sitten väritettyjä kauhukertomuksia siitä, kuinka kaikki mahdollinen on mennyt puukaupassa ja metsänhoidossa pieleen. Meillä tehdään hyviä tosi-tv ohjelmia terveydenhuollon, Poliisin, Tullin, ym. ammattilaisten töistä. Eikö vastaavia ohjelmia voisi tehdä myös metsissä työskentelevistä ihmisistä? Mielestäni  etenkin YLE:n tarjoama mielikuva suomalaisesta metsätaloudesta on vino. Onneksi sitä on viime aikoina jo alettu hieman suoristaa. Siinä suhteessa myönteistä kehitystä on tapahtunut täällä Metsälehden palstallakin.

  tamperelainen

  Visakallo,sinne toimituksiin on helppo lähettää uusia juttuvinkkejä,netin kautta.Radion YleSuomi nettikanavalta löytyy viestin lähetyspaikka

  wanhajätkä

  Wanha kuuntelee nyt lontoradioo. Kohta alkaa Metsäradio. Kuunnelkaapa teki. Montako sekenttiä puhutaan metsätaloudesta? Toivottavasti iloisesti yllätyn!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)