Keskustelut Metsänhoito Metsä

 • Tämä aihe sisältää 29 vastausta, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten ScientistScientist toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Metsä

  Merkitty: 

  Tässä kun olen seurannut ja osallistunut keskusteluun, pienen metsäpalstan omistajana, usea asia on minut yllättänyt.

  Esimerkksi se, että keskustelujen pohjalta mulle on tullut selväksi se, että tärkeintä on tuottaa puuta paljon, tuotantokustannuksilla ei ole merkitystä.

  On joku ihme juttu joka tietää antaa ohjeet miten pitää menetellä ja mikä on hyvä ja parasta,  kumminkin omat havainnot ja kokemukset poikkeaa tästä ns hyvästä.  Siitä tulee tunne kuin joulukirkossa saarnan jälkeen kysyisi että onkohan näin tosiaan.

  Se että mikä tämän sivuston tarkoitus on, sitä mietin, todelliset  asiantuntijat faktoineen loistavat poissa olollaan, tärkeintä on mitä yhteiskunnan varoja on tulossa vaikka se on sajan kannalta epätaloudellista.

  Sitä en ymmärrä pätkääkään että kun tuotetaan puuta ja siitä jalostetaan tuotteita joita ihmiset käyttää, palstalla saa voimakasta kannatusta se että näitä tuotteitten käyttäjiä solvataan ja vähätelään nolataan nimitellään , ehkä se johtuu siitä että he ovat oikeassa

  …. hämmentävävä kokemus kokonaisuudessaan on ollut

   

  Tapasin kerran metallipuolen insinöörin, ehkä oli akateemisen tason insinööri, oli hirveen innostunut metsätyöstä raivaussahalla,  hän selosti lainalaisuudet jakertoi juurta jaksoin raivaussahan terästa kaiken olennaisen, aika heikoissa kantimissa  on teränkunnostamisen ohjeet mitä olen saanut lukea aikojen saatossa tällä palstalla.

  Olen matkustellut paljon ulkomailla muuten kuin makoilemalla rantalomakohteissa… mitä vanhemmksi olen tullut… sitä kapea alaisemmalta ymmärtämättömältä ns asiantuntevuus tässä julkaisussa tuntuu… (tyhmyys  vallalla) , harmissani olen siitä että kärsijä on metsänomistaja, pessimistinen kenties mutta jotain kertoo se että fuusiot ei tuo hyvyyttä …. kellekkään…  jotenkin tuntuu että tällä alalla tieteellisyyttä ja tieteen riumuvoittoa ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan.  Ei ole metsäpuolella tulossa suomeen nobelia, maataloussektori sen sai… metsä sektori voi todeta että aika kutaakin, jalostuspuolen hyvät innovaatiot ovat todennäköisesti tulossa mutta aika näyttää

  aika pessimistinen kuva muodostui

   

  ja kun yhteiskunnan tuella rakennettiin valtava tieverkosto metsätalouden tarpeisiin yhteiskunnan tuella, nyt vaaditaan että ehteiskunnan pitää yllä tämän yksityisen omistuksessa olevan tieverkoston kunta tai  tai…. huoltovarmuus lakkaa…

  noh politikot päättää, levitetäänkö loputtomasti sepeliä vai maatetaanko vanhuksia paskavaipoissa.

  Tieteellinen vapaus ja into tutkia  loistaa poissaololla. ehkä sille ei ole todellsita tarvetta.

  Riittää kunhan tavalliset tallaajat muistaa haukkua piiperöitä ja…

  hämmentynyt olen

 • puutuomas

  Tomperi vaikuttaa arvonsa tuntevalta kaverilta. Muun muassa raivuuteräsi saat teräväksi kunhan haritat ja viilaat opetus kuvien mukaisesti,  joita löytyy alan oppikirjoista. Hankalampi alkaa pelkästään kirjallisesti selittämään niinkin yksinkertaista asiaa. Kuva kertoo enempi kuin tuhat kommenttia.

  Tolopainen

  Metsänomistaja ei saisi puolustaa omaa elinkeinoaan, jos samalla sohaisee jotain paperin tai puutteiden käyttäjää. Mutta nämä käyttäjät voivat vapaasti kritisoida metsänomistajia. Metsän uudistamiseen voi käyttää rahaa niin vähän kuin mahdollista. Voi käyttää myös jk:ta ei kukaan kiellä. Taitaa olla suti lammasten vaatteissa tämä ajatusten Mustijoki.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Nykyään lähes jokaiseen käytännön asiaan löytyy YouTube-video, varmasti haritukseenkin. Olisiko ehkä Metsälehden videoissakin jo valmiina?

  Palstaa pitää lukea suodattimen kanssa: kyllä siellä joukossa on osaamista ja mielipiteitäkin. Tomperi voit nostaa tasoa kertomalla omia näkemyksiäsi. Palaute on suoraa ja välitöntä – ja se pitää kestää tai antaa mennä ohi, jos haluaa pitempään näihin nettikeskusteluihin osallistua. Välillä tuntuu että halutaan kokeilla saako toisen suuttumaan ja taas välillä kirjoittajan tarkoitus jää epäselväksi. Pahoittelen jos olen syyllistänyt trollaamiseksi sellaista, jonka  tarkoitus ei ole siinä.

  Palstan lukemista kyllä helpottaisi jos ei aloiteta uusia ketjuja vanhoista aiheista. Harvennuksien tekemisestä esimerkiksi.

  Rane

  ”todelliset  asiantuntijat faktoineen loistavat poissa olollaan,”

  No ei pidä paikkaansa.Jk:n asiantuntijoita löytyy  joka lähtöön,Esim.Perko,Jovain,R.Ranta,Tomperi,Gruppat pitävät huolta että kaikki näkemykset tulevat kuulluksi.

  Gla Gla

  Tomperi: ”Esimerkksi se, että keskustelujen pohjalta mulle on tullut selväksi se, että tärkeintä on tuottaa puuta paljon, tuotantokustannuksilla ei ole merkitystä.”

  Lisään ihmettelylistan jatkoksi sen, että keksitään täysin pöljä väite, määritellään se muiden mielipiteeksi ja sitten taivastellaan muiden tyhmyyttä.

  Kerrotko, mikä saa toimimaan näin? Sinulla täytyy olla vastaus, koska olet juuri näin toiminut.

  Metsuri motokuski

  Itse suhtaudun tähän palstaan enemmänkin mielipide palstana. Juttuja on mukava lukea kun ei ole muutakaan. Neuvonta pitää hankkia muualta.

  mehtäukko

  Ompa Tomperilla kummallinen vuodatus.

  ”tullut selväksi se, että tärkeintä on tuottaa puuta paljon, tuotantokustannuksilla ei ole merkitystä.” Ai sekö, että jk.n tuputuksessa tutkimuksen ja käytännön faktoja todistellessamme olemme lähtökohtaisesti ja ahneesti väärässä!?

  ”miten pitää menetellä ja mikä on hyvä ja parasta,  kumminkin omat havainnot ja kokemukset poikkeaa tästä”. Ainakaan tähän saakka siitä ei ole mitään näyttöä.Perustella pitää.

  ”Se että mikä tämän sivuston tarkoitus on, sitä mietin, todelliset  asiantuntijat faktoineen loistavat poissa olollaan”  Tämähän on k e s k u s t e l upalsta. Jospa todelliset asiantuntijat näkevät,ettei heillä ole mitään lisättävää! Palstalle putkahtaville vääntäjille riittää riittävästi huutia muutoinkin…

  ”noh politikot päättää, levitetäänkö loputtomasti sepeliä” Onpa kummallinen pulma. Yhteiskunta elää verotuloilla,joilla kustannetaan rautateitä,vesiväyliä,lentokenttiä, terminaaleja,tieverkostoa,tietoliikenneverkkoa…jne.Eikö niitä pidä tasapuolisesti kunnostaa?

  ”Tieteellinen vapaus ja into tutkia  loistaa poissaololla. ehkä sille ei ole todellsita tarvetta.” On näköjään,ja aloita heti.

   

   

  Tolopainen

  Kyllä täällä se yksi todellinen asiantuntijakin piipahti väitöskirjaansa esittelemässä. Mutta sehän ei todista mitään osaamisesta, että tekee väitöskirjan. Yliopisto ei osaa arvostella pitävätkö tiedot paikkansa, koska siinä vain mitataan, että kirja täyttää tieteellisen julkaisun kriteerit.

  mehtäukko

  Eräs Kehä kolmosen sisäpuolella elävä hurmoksellinen toimittaja saarnasi luontaistalouden autuutta, tekniikan unohtamista ja tyytymistä minimaalisiin vaateisiin.

  Otti ja muutti periferiaan oppinsa mukaisesti. Autottomana liftasi ohikulkijoiden kyytiin ja linja-autolla matkasi osan. Kantoi vettä sisään ja ulos, justeerilla katkoi polttopuita…

  Mutta niin vain kyllästyi oloonsa ja vähin äänin luikki takaisin asfalttiviidakkoonsa.

  Kun ihmiseltä puuttuu realismia, mikään ei toimi.

  Tolopainen

  Onko kyseessä hiipivä-vai piilososialismi. Nyt kun paikalla on asiantuntija, selviää tuokin asia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)