Keskustelut Metsänhoito Metsään.fi kännykkään?

  • Tämä aihe sisältää 12 vastausta, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, sitten Avatarrame toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Metsään.fi kännykkään?

    Kun kovasti kehuivat moista värkkiä, niin ostin älykännykän, ajatuksena tallentaa siihen mm. metsäämme liittyvää tietoutta. Isommilla puunostajilla metsään.fi tietojen siirto onnistunee sopimusasiakkaille ”veloituksetta”. Myös muutama metsänhoitoyhdistys työstää siirron jäsenetuna, mutta meidän yhdistyksemme veloittaisi siirrosta melko suolaisen hinnan.
    Metsään.fi tiedoston voi kuulemma saada kännykkään mm. Metsäpaikka.fi ja Kantoon ohjelmistojen välityksellä.
    Onko jollakin kokemuksia em. firmoista ja Metsään.fi tiedostojen käytöstä kännykässä?

    Kaupunkilainen

  • Raineri

    Pyysin MHY:ltä tänä vuonna valmistuneen metsäsuunnitelman XML muodossa olevana tiedostona. Lähettivät sähköpostilla ja näin voin ladata oman metsäsuunnitelmani haluamaani sovellukseen.

    MHY:tä sain pyynnöstä käyttöön Silvanetin ja Metsäselain sovelluksen. Silvanetti on mielestäni aika kankea ympäristö mutta Metsäselain ihan loistava. Kuvioiden perustiedot löytyvät nopeasti ja käytettävyys helppo. Sovelluksessa ei vaan ole mahdollista tehdä mitään muokkauksia metsäsuunnitelmaan.

    Latasin metsäsuunnitelman myös Metsäpaikka sovellukseen, koska siellä (läppärin avustuksella) onnistuu kuvio/puustotietojen muokkaaminen ja päivittäminen. Itse sovellus on hyvin samantapainen käyttää kuin Metsäselain.

    Näkisin että jos olet metsäsuunnitelman joltain ostanut niin heiltä tulisi löytyä se myös tiedosto muodossa. Eihän se luulisi olevan heiltä pois että katselet omaa suunnitelmaa jollain muulla sovelluksella.

    Koiramies Koiramies

    Tuolta metsään.fi sivuilta (kuvioluettelot) pystyy lataamaan xml tiedoston omalle koneelle ja sieltä sitten siihen palveluun mitä käyttää. Nuo tiedostot ovat toimineet kaikissa palveluissa, mitä olen kokeilut (Trestima ja Metsäpaikka). Tuon Metsäselaimen aktivoivat MHY:n toimesta.

    Noitten metsävaratietojen saanti ei ole ollut ongelma oman MHY:n kautta. Metsäselain on minusta parhaiten toimiva omassa käytössäni, mutta kaikki varmaan kehittävät omien tuotteiden ominaisuuksia.

    Kivelänhanttu

    Haluttaisi kokeilla tablettia siitä jotain näkisi iäkkäämpikin. Siinä metsään fi minun mielestä toimii samoin kun läppärissä. Jos vaikka joulupukki toisi.

    Metsuri motokuski

    Tutustuin tuohon metssään.fi – palveluun ja sehän on aika hyvä. Laitoin myös yritykseni tiedot sinne. Minusta siinä on hyvä myös se että jos tarvitaan metsänhoitoon tai puukauppaan tai mihinkä tahansa neuvoa tai apua niin tarjouspyyntö tai tiedustelut sinne niin tarjouksia varmaan saatte.

    Nyt ei tarvii välttämättä luottaa siihen luottometsuriin, yhtiöiden tai mhy:n palveluun. Sen työ voi joku tehdä edullisemminkin ja ihan yhtä hyvin. Uskon että kannattaa kokeilla siinä voi säästää sievoisen summan.

    Tolopainen

    Saahan nuo metsään. fi tiedot ladattua älypuhelimille ilman mitään sovelluksia, jos on pankkitunnukset metsässä mukana. Muuttaisivat tuon kirjautumisen tapahtuvaksi omilla tunnuksilla, niin ei tarvitsisi keksiä mitään lisähömppää. Jos ei halua ottaa tunnuksia metsään voi tehdä kirjautumisen kotona ja pitää sovelluksen auki siitä kuviosta jolle on menossa. Miksi noita kuviotietoja pitää maastoon lähteä puhelimesta katsomaan, se ei ihan avaudu.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Sitten nuo Metsään.fi tiedot toimii hyvin maastossa ,kun siirtää ne esim. Metsäliiton metsäverkko palveluun ja katsoo kuviotietoja omalta älypuhelimelta tarvittaessa paikan päällä.
    Taitaa Ensollakin olla jo vastaava palvelu valmiina ja joillakin yksityisilläkin.

    Tietoja pitää silti osata lukea oikein, omien metsien osalta ainakin puustomäärät arvioitu yläkanttiin.

    Tolopainen

    Eikö tuo metsä verkko tarkoita sitä, että pitää olla metsäsuunnitelma, joka on verkossa ja tiedot suunnitelmasta saa älypuhelimeen? Vai ymmärsinkö demon väärin.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Ei tarvitse sähköisessä muodossa olevaa metsätsäsuunnitelmaa.
    Sen tilalla voi käyttää Metsään.fi tiedostoa, kun antaa esim Metsäliitolle tai vastaavalle valtuutuksen käyttää sitä.

    Metsäsuunnitelma aivan liian kallis niille, jotka perillä omista metsistään.
    Kemeroihin ja metsänkäyttöilmoituksiin riittä nuo metsään.fi tiedot.

    Tolopainen

    Niin oli noissa ohjeissa,,että metsävaratieto riittää, mutta onko tuo sitten yhtään parempi kuin metsään.fi, jonne saa korjata lähes kaikki tiedot. Tietenkin nuo tiedot on helppo korjata vanhan metsäsuunnitelman mukaan. Lisäksi tuo Metsä Group edellyttää jäsenyyttä, 65€/ha olisi jäsenmaksu, onko tuo sama koko maassa.

    kaupunkilainen

    Jotenkin tuntuu siltä, että ensimmäisessä kirjoituksessani mainitut ohjelmat ovat kohtuullisen tuntemattomia. Puuta ostavien firmojen vastaavat tuotteet sensijaan tutumpia.
    Se, tarvitsenko jatkossa melkoisesti maksavaa metsäsuunnitelmaa, on harkinnassa. Aikaa mahdolliseen uusimiseen on vielä kohtuullisesti, joten asia on laitettu mietintämyssyyn.
    Joku kysyi; miksi tiedot pitää olla puhelimessa? Tuohon voisi vastata, että moinen tieto ei ainakaan minulle ole se olennaisin asia, vaan huomattavasti tärkeämpää on se, että näen kännykästä kuviokartat ja ennenkaikkea sen, missä juuri sillä hetkellä olen. Joskus on nimittäin tullut työstettyä naapurin nuoren metsän hoitoa. Molemmilla puoli rajaa oli päätehakkuu lähes samaan aikaan ja molemmat olivat istuttaneet samaa puulajia. Viidentoista vuoden aikana näkymä muuttuu melkoisesti ja jos rajaa ei ole kunnolla merkitty, niin raivurilla työstön kohde voi olla oma tai naapurin metsä.
    Päädyin ottamaan käyttöön Kantoon ohjelman. Vuosilisenssin hinta (19.90€) ei päätä huimaa ja ohjelmassa on se hyvä puoli, että en pääse itse muuttamaan kuviotietoja. Jonkun mielestä moinen lienee huono ominaisuus, mutta meitähän on moneksi. Vuoden kuluttua katsotaan, miten jatketaan.
    Kiitoksia vinkeistä ja tiedoista.

    Kaupunkilainen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)