Keskustelut Metsänomistus Metsähallituksen metsät ulkomaalaisomistukseen

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)
  • Metsähallituksen metsät ulkomaalaisomistukseen

    http://yle.fi/uutiset/hyvaksytko_sen_etta_suomen_metsia_myydaan_ulkomaille__pakon_edessa/7440009

    linkki kuitenkaan ei toimi ilman välilyöntien oistoa niin kiihokkeeksi pari riviä tekstistä 🙂

    UUTISET
    KAINUU
    Kainuu 29.8.2014 klo 7:02 | päivitetty 29.8.2014 klo 7:02
    Hyväksytkö sen, että Suomen metsiä myydään ulkomaille – ”pakon edessä”?
    Metsähallituksen tulostavoitteen kasvattaminen pakottaa sen kauppaamaan jopa tuhansien hehtaarien metsätiloja. Ostajia niille uskotaan löytyvän vain ulkomailta.

  • jees h-valta

    Kun meitin metsiä myydään ulkolaisomistukseen on aivan saletti että ei kulu montaakaan vuotta kun huomaavat kuinka persnettosijoituksen tekivät. Ja sen jälkeen me innokkaat ”talkoolaiset” saamme tietty kovalla hinnalla ja innolla ostella niitä takaisin. Joten murhe ei ole pitkäkestoinen.

    metsänvartija

    Metsähallitus rajoittaa isojen tilojen myyntiä. Katto 100 HA.

    Bonvestalta löytyy yli tuhannen hehtaarin tiloja.

    Nyt on kaikki pielessä, lama panee myyjät liikkeelle. Tilojen hinnat nousee ja nousee. Pääoma etsii korkoa, pörssi on pilvissä, metsämaan hinnat nousee ja nousee, samoin asuntojen hinnat.

    Porukkaa pistetään pihalle rytinällä ja metsät jää hoitamatta.

    Metsäteollisuus laittaa pilit pussiin Suomessa, kiitos ammattiliittojen. Sellutehdas muuttuu kilometritehtaaksi.

    Tällälailla nyky Suomessa asiat hoidellaan.

    Tolopainen

    Yhtään tilaa ei sitten saatu myytyä ulkomaalaisille. On se kauheeta, jos joku ulkomaalainen ostaa Suomesta jotakin ja saa vielä toiminnan kannattamaan. Ulkomainen omistus on erittäin tuomittavaa ja haittaa suomalaisten kortistossa oloa syvästi.

    Hiluxmetsuri

    Suomi on tunnetusti pääomaköyhä maa. Köyhyys tosin ilmenee vain silloin kun pitäisi ostaa jotain tuottavaa. Lottoon,pitkävetoon, viinaan ja tupakkaan kyllä riittää investointirahaa.

    Metsähallitus voi minun puolestani myydä ihan mitä haluaa ja minkäkokoisia palstoja kuin haluaa. Jos ostaja on ulkomaalainen, niin tilanne ei muutu Suomen kansantaloudessa juuri miksikään. Siellä ne puut kasvavat samalla tahdilla. Oston leimaverotuotot voidaan katsoa vientituloksi ulkomaalaisen ostaessa.

    Puun takaa

    Metsähallituksen liiketoiminnat ovat rämpineet viime vuosien aikana tappiolla. Osa liiketoiminnoista on edelleen kannattamattomia.

    Tällä hetkellä Metsähallituksen liiketoiminnan tulosalueita ovat Laatumaa (tontit, kiinteistöt ja tuulivoima) sekä tytäryhtiöt MH-Kivi Oy (sora- ja maa-ainesten vuokraus ja myynti), Siemen Forelia Oy (puiden siemenet) sekä Fin Forelia Oy (puiden taimet).

    Ylen A-studio pyysi Metsähallituksen omistajaohjauksesta vastaavasta maa- ja metsätalousministeriöstä arviota liiketappioiden suuruudesta.
    Ministeriön laskelmien mukaan liiketoiminta on tuottanut tappioina noin 30 miljoonaa euroa vuosina 2005–2014. Erittelyä eri yhtiöiden osalta ministeriö ei antanut.

    Ylen A-studion haastattelema maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Juha Ojala myöntää tappioiden vähentäneen valtion Metsähallitukselta saamaa tuloutusta.

    – Varsinaista toimintaa ei ole tuettu, koska Metsähallitus toimii valtion liikelaitoksena ja tulouttaa tietyn summan valtion kassaan, joka on vuosittain 100 miljoonaa euroa, merkittävä summa. Toki nämä tappiot ovat sitten vähentäneet sitä tuloutettavaa määrää, osastopäällikkö Ojala sanoo.
    Kysymykseen onko tappioiden syynä henkilöiden taitamattomuus liiketoimissa, maa- ja metsätalousministeriön Ojala vastaa A-studiolle näin:

    – Tuota en kommentoi, mutta ylioptimistisuutta liiketoimissa oli mukana. Hyvä kysymys on silti, onko virkamiehistä liikemiehiksi, Ojala pohtii.

    Yle

    mehänpoika

    Lainaus Puuntakaa:n viestistä:
    ””Ministeriön laskelmien mukaan liiketoiminta on tuottanut tappioina noin 30 miljoonaa euroa vuosina 2005-2014. Erittelyä eri yhtiöiden osalta ministeriö ei antanut.
    Kysymykseen onko tappioiden syynä henkilökohtainen taitamattomuus liiketoiminnassa, maa- ja metsätalousministeriön Ojala vastaa A-studiolle näin:
    – Tuota en kommentoi, mutta ylioptimistisuutta liiketoiminnassa oli mukana. Hyvä kysymys on silti, onko virkamiehistä liikemiehiksi, Ojala pohti.””

    – Metsähallituksen toimitusjohtaja Härmälä TV-haastattelussa puhui samasta 30 miljoonan liiketoimintatappiosta.

    Härmälällä tuntuu olevan selvät visiot kehittää Suomen metsätaloutta biotalouden uusien tuotteiden ja palveluiden avulla. Hän puhui Metsä puhuu -tulevaisuushankkeen päätösseminaarissa Helsingissä mm. seuraavaa:
    (Metsälehti)
    ”Suomen biotalousstrategian tavoitteena on luoda alalle 100 000 työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä.
    Väkeä on haettava myös ulkomailta.
    – Pelkästään kotimaisin voimin emme saa hyödynnettyä biotalouden kaikkia mahdollisuuksia. Biotalousala houkuttelee jatkossa osaajia myös ulkomailta ja avaa samalla uusia ovia suomalaiselle metsäväelle, yrityksille, tuotteille ja palveluille. Härmälä totesi.”

    – Vaikuttaa vähän salakieleltä Härmälän puheet. Luulen hänen tarkoittavan metsän ”hyvinvointipalveluja”, lähinnä hirvenmetsästyksen kaupallistamista keski-Euroopan metsästäjille myös muualla Suomessa eikä vain valtion mailla.

    Mitenkähän paljon sieltä koituu tappioita valtion kassaan, kun ottaa huomioon runsaan hirvikannan aiheuttamat puuston kasvun ja laadun alenemiset sekä kerrannaisvaikutukset kansantaloudelle? Mitä haittoja tällaisesta toiminnasta olisi ilmastolle? Lienevätkö jo nyt esiin tuodut metsähallituksen tappiot suurelta osin hirvestysmatkailun ja vahinkojen aiheuttamia?

    Metsuri motokuski

    Metsähallitus on liikekirjanpidon piirissä. Täytyy muistaa että Metsähallitus pyörittää melkoista virkistysalueverkostoa ja huoltaa kansallispuistoja. Nämäkin kustannukset katetaan metsien ja metsästyslupien ja jne myynneillä. Lisäksi metsähallituksella on velvollisuus tulouttaa joka vuosi valtiolle tietty summa. En ihmettele että kirjanpidossa ollaan miinus merkkisiä.

    Nämä selluyhtiöt tekee saman tuloksen eikä niiden tarvii tulouttaa kuin onnettomat osingot. Heidän typerät ulkomaiset seikkailut tehtaiden ostoilla tekee tuloksista miinusmerkkisiä muutenkin.

    koskela

    ”” Metsähallitus pyörittää melkoista virkistysalueverkostoa ja huoltaa kansallispuistoja. Nämäkin kustannukset katetaan metsien ja metsästyslupien ja jne myynneillä.” ”

    eiei luonnonsuojelun menot kaikki valtion tulo-ja menoarviosta eli budjetista eli veronmaksajilta, lupatulos hyttysen XXX maata myymällä puhdasta nuin 10M€ koko luontopalveluiden menobudjetti yli 50M€

    Metsuri motokuski

    Jos näin on niin olen väärässä ollut. Ymmärsin että kun metsähallitus hoitaa valtion luonnonsuojelualueita ja autiotupaverkostoja niin kulut tulevat myös konsernin tuloksesta.
    Kiitos tarkennuksesta.

    Puun takaa

    Ympäristöministeriö on tähän asti kertonut kansallispuistojen ja suojelualueiden olevan oikeita rahasampoja.
    Ovatko he valehdelleet meille?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 31)