Keskustelut Metsänhoito Metsäisin maa

  • Tämä aihe sisältää 15 vastausta, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, sitten Kurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
  • Metsäisin maa

    Mielenkiintoisia juttuja löytää kun etsii ja ei löydä niin yksnkertaista mittaussarjaa puustosta josta ilmenisi hakkaamattoman metsän kumulatiivinen puusto.

    Sellaisen otsikon löysin että Suomi on Euroopan metsäisin maa.

    Sitä ei kerrottu että Saksan metsissä on puuta 50% enemmän kuin Suomen metsissä.

    11 % Euroopan metsäalasta Suomen osuus.

    Kyllä se tuo Saksa osaa metsätalouden.

    Eikä se niin mahtavalta tunnukkaan tuo Suomen metsäisyys verrattuna Eurooppaan.

  • isaskar keturi

    Hienoa tällainen eri maantieteellisten alueiden metsien vertailu. Vertailun vuoksi voi myös todeta, että Saksassa yksi yksittäinen puu (yksittäisen tammen arvo voi olla huutokaupassa kymmeniä tuhansia euroja) voi tuottaa paremman tuloksen kun Suomessa kaikki puut hehtaarilla parhaimmallakaan paikalla.

    Scientist

    Saksan metsät ovat paljon etelämpänä, joten puuston runsaus per ha on luontaisestikin paljon suurempi. Myös puulajit osin erilaisia (pihta, pyökki jne). Tästä huolimatta Saksan metsät eivät taida olla hiilinielu enää ikärakenteen ja metsätuhojen vuoksi.

    Scientist

    Saksan metsien hiilivarasto näyttää olevan melkein sama kuin Suomen metsien, 2.6 mrd CO2tonnia. Jos puuta/ha on 50% enemmän, niin silloin pinta-alan täytyy olla pienempi.

    Suomen metsät ovat 0,6 % maailman metsäpinta-alasta. Tämäkin on syytä muistaa metsiemme ilmastovaikutusta arvioitaessa.

    Tomperi

    Mitä isompana puu kaadetaan, sitä parempi se on hiilitaseen kannalta, näinhän suomalainen tutkija laskeskeli.

    Scientist, oletteko entinen urhelija tai oletteko edelleen suomalainen urheilija?

    Selityksiä alko tulla vaikka en kyllä miksi.

    A.Jalkanen

    Kumulatiivisen puuston ymmärrän mutta mikä on ”hakkaamaton metsä”?

    Puuki

    Koskematon aarniometsä Syötteen lähellä osoittautui lähemmin tarkasteltuna viimmeisimmiksi kaskimaaksi joita tehtiin aikoinnaan  paljon.  Hakkaamattomia metsiä ei ole edes luonnonpuistoissa.

    Rukopiikki

    Hakkaamattomia metsiä oli Pudasjärvellä paremmin laajoissa vaikeakulkuisissa suoerämaissa. Siellä halla uhkasi viljaa ja tervakin oli usein pitkässä völjyyssä jokivarteen. Vaaramaita varmasti enemmän käytetty. Kaskeamista enemmän Pudasjärven metsiin vaikutti tervanpoltto. Metsissä  on paljon tervahaudan pohjia ja se homma alkoi alueella jo 1500-luvulla. Vähän pohjoisemmas kun mennään niin tervahaudat loppuvat tykkänään. Lapin puolelta on metsistä jo vaikea löytää tervahaudan pohjaa.

    Tomperi

    Semmosta ku hakkaamaton metsä ei taida olla olemassakaan.  Tarkotan semmosta metsä puustoa kuin on esim Pyhähäkin kansallispuistossa on ja Kekkosen kairassa tai toisen maailman sodan jälkeen hakattua metsää joka on uudistettu ja sitä on määräajoin mitattu ja seurattu metsän kehitystä, puvarannon kasvua.

    Rukopiikki

    Saksassa puu kasvaa ihan eri malliin ja onhan siellä usein viljavat maatkin. Erikoispuutakin parempi kasvattaa. Järeät tammet ja pähkinäpuut ovat arvokkaita.

    Tomperi

    Saksassa puuta 321 mottia keskimäärin metsähehtaari, Suomessa 114.

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)