Keskustelut Metsänomistus Metsäkato

 • Tämä aihe sisältää 11 vastausta, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Kurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • reservuaari-indeksi

  Aika kova veto tyrkätä tälle palstalle jotain tutkimusta. Ainakin hintsusti laajennettu eliitti tietää kyllä ennestään paremmin. Ehheh 😉

  Linkissä mainittiin kaksinais moralismi. Kaksois-standardit kuuluu tämän kin keskustelu palstan normiin. Kun puhe on perus talous metsän vähenemisestä tai puumäärän pienenemisestä niin sitä ei voi tapahtua kun aina vaan tulee uutta ja moni muotoisuus senkun samalla lisääntyy.

  Mutta annas kun maa-alaa (vaikka sitten käytöstä poistettua turve kenttää) tarvittaisiin aurinko k.:nnoille tai tuuli ropeleille niin sama eliitti on itkuisen huolissaan kun metsää menee.

  Huonot pottumontut maalaisliittolaisilla oltava kun noin tuuli käy.

  ♥ Kerttu

  Sieltähän se tulikin jo päivystyksestä, samalla minuutilla. Muutamassa päivässä 40 viestiä lisää kaulaa. Tsemppiä molemmille, juuri teidän vastauksia innolla odottelen. Ne kun tulee pitkällä viiveellä, aina huolellisesti harkiten.

  Visakallo

  Miksi aurinkovoimalat ja niiden tarvitsemat siirtolinjat on jätetty kokonaan pois metsäkadosta keskusteltaessa? Suunnitellut voimalat ovat satojen hehtaarien kokoisia. Esim. Lappeenrannan 900 hehtaarin voimala-alue on lähes kokonaan metsää.

  A.Jalkanen

  Niinhän sitä luulisi että uudet voimalat kannattaisi laittaa alueille joilla ei ole nyt metsää. Maanviljelyyn raivattaessa ei yleensä ole vaihtoehtoja, vaan lisäpelto on tehtävä sinne missä se on lähellä toimivaa tilakeskusta.

  Luken laskelmia metsäkadon päästöistä.

  https://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2022/metsakadosta-lisataakkaa-suomelle-kioton-poytakirjan-tilinpidossa/

  Visakallo

  Kertunkin kannatta joskus vähän vilkaista ilmakuvia suunnitelluista aurinkovoimala-alueista ja tuulipuistoista. Kyllä niissä yllättävän vähän sitä valmista aukeaa on.

  Metsuri motokuski

  Kyllä se tuulivoimala ei nyt hirveästi sitä maapohja käytä. Taitaa parille hehtaarille koko mylly mahtua. Enemmänkin infra rakentaminen vie sitä maapohja.  Tekivät jyväskylän pohjoispuolelle uuden moottoritien ja aika suuret ovat läjitysalueet ja tiealueet. Kyllä niihin satakunta myllyä mahtuisi.

  Nostokoukku

  Pelloista ei ole Suomessa pulaa vaan niiden järkevästä käytöstä. Olen seurannut vierestä yhden isosti laajentaneen maitotilan elämää jo parikymmentä vuotta. Pariskunta repii nurmirehua kylän kaikilta joutilaaksi jääneiltä turvemaan kytöheitoilta. Tilakeskusta vastapäätä, tien toisella puolella, pari vanhaapoikaa on ilmeisesti jollain viherkesanto sopimuksella. Kerran kesässä kaatavat hyville kivennäismaa pelloille kasvaneen rikkaruohoheinikon nurin kulottumaan niille sijoilleen.

  Panu

  Ymmärtääkseni EU:n käsitys metsäkadosta on paljon laajempi kuin esim. rakentamisen aiheuttama. EU:n mukaan metsäkatoa on kaikenlainen metsän tilan heikentäminen johon se pyrkii keksimään mahdollisimman tiukat kriteerit. Eräs Kokoomuksen MEP ja useampi muu Suomen MEP äänestää aina KYLLÄ tällaisille tiukennuksille.

  Nostokoukku

  Eräs kokoomuksen meppi taitaa silloin tällöin äänestää tosin vahingossa myös EI.

  A.Jalkanen

  En tiedä EU:n direktiivien määritelmistä, meneekö niillä metsäkato ja luontokato komissiossa sekaisin. Joillekin avohakkuukin tarkoittaa metsäekosysteemin tuhoa. IPCC:n määritelmä sanoo että kun metsää muutetaan toiseen maankäyttöön pysyvästi niin vasta se on metsäkatoa.

  Visakallo

  Mannerheimintien remonttiin liittyvien puiden kaatamiskielto koskee 14 puuta, tiedottaa Helsingin kaupunki. Kaatokiellossa olevat puut sijaitsevat Hesperianpuistossa. Kaatamisen estää Helsingin hallinto-oikeuden tiistaina tekemä välipäätös. Päätös on seurausta Kaupunkiluontoliike ry:n tekemästä valituksesta. Tällä hetkellä Mannerheimintien peruskorjaus sujuu puiden kaatoa lukuun ottamatta normaalisti. Kaupungin mukaan puiden kaatamiskielto voi kuitenkin viivästyttää remonttia huomattavasti. HS

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)